MENÜ

Fransa - Avustralya maç sonucu: 2-1

Dünya Kupası'nın en büyük favorisi olarak gösterilen yıldızlar topluluğu Fransa ilk maçında Avustralya karşısında iyi oynamadı ancak bireysel çabalarla galibiyete ulaşmayı başardı. Griezmann'ın penaltı golüne, Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Jedinak yine penaltıdan karşılık verirken, son sözü ise Paul Pogba söyledi.

Fransa - Avustralya maç sonucu: 2-1


Dünya Kupası'nda C Grubu ilk maçında turnuvanın favorilerinden Fransa, beklentilerin çok altında bir performans sergilediği maçta Avustralya'yı 2-1 mağlup etti ve turnuvaya galibiyetle başladı.

Maviler'de gol atmasına rağmen Pogba, Mbappe, Dembele gibi yıldızlar ilk maçta hayal kırıklığı yarattılar. Avustralya'da ise Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Jedinak ve Aziz Behich iyi performanslarıyla göz doldurdular.

Maçtan önemli dakikalar şu şekilde:

6' Paul Pogba'nın pası ile ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Antoine Griezmann'ın çektiği şut kaleci Mathew Ryan'da kaldı.

14' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Ousmane Dembele geçti. Ousmane Dembele'nin ortasını Avustralya savunması kafayla uzaklaştırdı.

33' Ousmane Dembele'nin pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda buluşan Lucas Hernandez'in yerden çektiği şut savunmaya çarpıp kornere çıktı.

Andres Cunha'nın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarı başladı.

58' Fransa, Antoine Griezmann'ın penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına Antoine Griezmann geldi. Griezmann'ın çektiği şut kaleci Mathew Ryan'ın sağından ağlarla buluştu.

62' Avustralya, Jedinak'ın penaltıdan attığı golle skoru 1-1'e getirdi. Kazanılen penaltı vuruşunda Jedinak, topu kaleci Hugo Lloris'in solundan ağlarla buluşturdu.

Bir penaltı daha

81' Fransa, Paul Pogba'nın attığı golle 2-1 öne geçti. Olivier Giroud ile duvar pasına giren Paul Pogba, ceza sahasının hemen içerisinden şutunu çekti, Aziz Behich'ten seken top üst direğe çarparak kale çizgisini geçti.

Hakemin koluna giden sinyalle gol kararı çıktı.


İlk 11'ler

FRANSA: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Tolisso, Kante, Pogba, Mbappe, Dembele, Griezmann.

AVUSTRALYA: Ryan, Risdon, Sainsbury, Milligan, Aziz Behich, Jedinak, Mooy, Rogic, Leckie, Kruse, Nabbout.

Haberin Devamı
YORUM YAZ