MENÜ

Erdoğan Demirören vefat etti

Demirören Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören 79 yaşında vefat etti.

Erdoğan Demirören vefat etti

Demirören Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören vefat etti. Florence Nightingale Hastanesi Başhekimi Özgür Şamilgil Erdoğan Demirören’in bugün hayatını kaybettiğini açıkladı. Şamilgil şunları söyledi:

Değerli basın mensupları burada size acı haberi vermek üzere toplanmış bulunuyoruz. İşinsanı Erdoğan Demirören bugün 11:53 itibariyle aramızdan ayrılmıştır. Bir süredir solunum yetersizliği nedeniyle tedavi altında olan sayın Erdoğan, ailesinin yakın ilgi ve alakası hastanemizin personelinin yoğun çabalarıyla bugüne kadar ızdırap çekmeden yaşamını sürdürmüştür. Bugün itibariyle tüm ülkemize, yakınlarına, baş sağlığı diliyoruz.

31 Mayıs 2018 itibariyle hastanemiz yoğun bakımına kendisi alınmıştır. Solunum yetersizlik nedeniyle tıbbi destek ve tedavisi sürdürülmüştür.

MELTEM DEMİRÖREN: ACIMIZ BÜYÜK

“Acımız büyük” diyen Meltem Demirören Oktay, “Hepimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin, nurlar içinde yatsın” dedi.

Erdoğan Demirören'in vefatının ardından mesajlar

BİLGİN DEMİRÖREN: BÜYÜK BİR ADAMI KAYBETTİK

Hayatını kaybeden ünlü işadamı Erdoğan Demirören'in kardeşi Bilgin Demirören, "Büyük bir adamı kaybettik" dedi.

Ünlü işadamı Erdoğan Demirören, 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ağabeyi Demirören'i kaybeden Bilgin Demirören, "Büyük bir adamı kaybettik. Kardeşimizi kaybettik" diyerek yaşadığı acıyı dile getirdi.

Ağabeyini ölmeden 1 dakika önce gördüğünü anlatan Bilgin Demirören, Erdoğan Demirören'in cenazesinin pazar günü Fatih Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceğini söyledi.

MEHMET SOYSAL: CENAZE PAZAR GÜNÜ FATİH CAMİ’NDE

Demirören Medya Grup Başkanı Mehmet Soysal, ise şu açıklamayı yaptı: Biz Demirören ailesi olarak gerekli cenaze töreniyle ilgili açıklamayı resmi olarak da yapacağız ama Pazar günü Fatih Camii diye düşünüyoruz.

CUMHURBAŞKANI, ERDOĞAN AİLESİNİ TELEFONLA ARAYARAK TAZİYEDE BULUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatının ardından aileyi telefonla arayarak taziyede bulundu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre mitingde konuşacağı Nevşehir'e helikopterle inmesinin hemen ardından, Erdoğan Demirören'in kızı, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ Yönetim Kurulu üyesi Meltem Demirören Oktay ve oğlu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'le görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefat haberinin kendisini derinden üzdüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Erdoğan Demirören'e Allah'tan rahmet diledi. Ailenin acılarını paylaşan, Erdoğan Demirören'in vefatının iş dünyası için büyük bir kayıp olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhumun tüm aile bireylerine, sevenlerine ve Demirören Holding başta olmak üzere iş dünyasına başsağlığı dileğinde bulundu.


Erdoğan Demirören'in vefatı sonrası spor dünyası yasta

Erdoğan Demirören kimdir?


1937 doğumlu iş adamı Erdoğan Demirören Bursa İnegöl‘de dünyaya gelmiştir. Saint Benoit Fransız Lisesinin orta bölümünden mezun olan Erdoğan Demirören’in oğlu eski Beşiktaş Spor Kulübü başkanı günümüzde ise Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören‘dir. 1956 ve 1957 yılları arasında Emniyet’te ve Beşiktaş‘ta profesyonel futbol oynamıştır.

1957 senesinde babası Şükrü Demirören vefat edmiş ardından babasının İstanbul Sirkeci’de kurmuş olduğu Oto Yedek Parça İthalatı ve Pazarlaması üzerine faaliyet gösteren Kolaylık Oto isimli işyerinin başına geçmiştir.

1971 yılında ise Türkiye’nin ilk gaz şirketini devren satın almış ve bu sektörde yaptığı yatırımlar ile dev bir holding haline gelmiştir. Günümüzde şirketleri bünyesinde 804 araç ve 4 gemi bulunmaktadır. İş Adamı kimliğinin yanı sıra yardımseverliği ilede tanınan Erdoğan Demirören bugüne kadar toplam 12 Bin yürüme engelli aracı dağıtmıştır.

Yaşantısını Kanlıca ve Anadolu Hisarı arasında bulunmakta olan Marki Ahmet Necip Bey Yalısında sürdüren Erdoğan Demirören Tülin Çini Hanım ile evlidir ve bu evliliğinden 3 evladı vardır. Haliç Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktora ünvanıda verilen Erdoğan Demirören 2018 yılında Doğan Medya Grubunu satın alarak en büyük yatırımlarından birisini gerçekleştirmiştir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ