MENÜ

Galatasaray'dan son dakika transfer hamlesi - Gs transfer haberleri

Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak Galatasaray'da transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Transfer kısıtlaması ve 6 milyon Euroluk ceza nedeniyle Galatasaray transferde temkinli davranacak. Sarı-kırmızılı takımda ilk hedef Nagatomo'nun bonservisini almak. İşte 7 Haziran Perşembe son dakika Galatasaray transfer haberleri...

Galatasaray'dan son dakika transfer hamlesi - Gs transfer haberleri

Galatasaray UEFA'dan gelen 6 milyon Euroluk ceza ve ne kadar oyuncu satarsan o kadar oyuncu alırsın maddesinin ardından transferde temkinli hareket etme kararı aldı. Sarı-kırmızılı takım öncelikle Nagatomo'nun bonservisini almak için İtalya'da görüşmelerini sürdürüyor. Ayrıca takımdan gönderilecek ve satılacak oyuncuların ardından yeni transferler için çalışmalar sürecek. İşte son dakika 7 Haziran Perşembe Galatasaray transfer haberleri...

N'DIAYE'DEN TRANSFER AÇIKLAMASI

Devre arası transfer döneminde Galatasaray'dan İngiltere'nin Stoke City takımına transfer olan Badou N'diaye, hakkında çıkan transfer haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

Geçtiğimiz sezon başında Osmanlıspor'dan Galatasaray'a transfer olan ve sarı-kırmızılı takımda gösterdiği başarılı performansla ligin devre arasında İngiliz ekibi Stoke City'e transfer olan Badou N'diaye, hakkında ortaya atılan transfer söylentileriyle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Adı Fenerbahçe ve Beşiktaş ile de anılan eski Galatasaraylı, "Kariyerimin önemli ve pozitif bu zamanında, doğru olmayan haberlerin çıkması hepimizi rahatsız etmektedir. Çıkan haberlerin tamamı yanlıştır, ben hayatımda hiç bir zaman parayı futbolumun ve kararlarımın önüne koymadım. Herkese iyi bir akşamlar dilerim, önümüze bakalım. Allah hepimizi korusun, hepinizi seviyorum" ifadelerini kullandı.

ÇİNLİLERİN GOMİS İNADI SÜRÜYOR

29 golle Süper Lig’in kralı olan Bafetimbi Gomis, Çinliler’in iştahını kabartıyor. Devre arasında 7 milyon Euro değerinde teklif alan Fransız santforu, bu kez Guanghzhou Evergrande kulübünün istediği öne sürüldü.

Tecrübeli futbolcuya astronomik bir teklif yapmaya hazırlanan Guanghzhou’nun Galatasaray’a önereceği rakam ise henüz belli değil.

Öte yandan Marsilya’nın da eski oyuncusu olan Gomis’i 1 sezon aradan sonra yeniden takıma kazandırmak istediği iddia edildi.

ALMANYA SEFERİNDE İKİNCİ GÖRÜŞME

Yunus Mallı transferi için Almanya’ya giden idari menacer Şükrü Hanedar ve yardımcı antrenör Levent Şahin, burada Nuri Şahin konusunda da temaslarda bulundu. Borussia Dortmund’un gözden çıkardığı 29 yaşındaki yıldıza 3 yıllık sözleşme teklif edildi. Emre Mor ve Erce Kardeşler ismi ise gündemdeki yerlerini koruyor. Öte yandan Akhisarlı Muğdat'ın transferi artık an meselesi...

Ligde 21. şampiyonluğa ulaşılması, tarihi seçimde Mustafa Cengiz ve ekibinin yeniden göreve seçilmesinin ardından Galatasaray’da transfer harekatı hız kazandı.

İdari menacer Şükrü Hanedar ve yardımcı antrenör Levent Şahin Almanya seferine çıkarken, burada ilk olarak Yunus Mallı’nın menacerliğini yapan amcası İlhan Mallı ile görüşüldü.

Gurbetteki çıkarmada ikinci durak ise Nuri Şahin oldu. Borussia Dortmund’un gözden çıkardığı 29 yaşındaki başarılı orta saha oyuncusuyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Fatih Terim’in A Milli Takım’dan öğrencisi olan Nuri’ye 3 senelik mukavele önerildi.

1 senelik kontratı kaldı

Aslan, kulübüyle 1 yıllık sözleşmesi kalan Nuri için Borussia Dortmund’u ikna etmeye çalışıyor. UEFA anlaşması nedeniyle Galatasaray düşük bir bonservis bedeliyle bu işi bitirmeyi hedefliyor. Altyapısında yetiştiği Borussia Dortmund’un toplamda 10 sene formasını terleten Nuri Şahin, kendisine kolaylık sağlanmasını isteyecek.

Emre Mor baskı yapıyor

Teknik direktör Fatih Terim’in yeni sezonda kadroda görmeyi çok istediği Emre Mor, Galatasaray’a gelmek için kulübü Celta Vigo’ya baskı yapıyor. Cim Bom’un kiralama teklifine henüz yanıt vermeyen İspanyol kulübü, Emre konusunda yeni teknik direktör Antonio Mohamed’in raporunu bekliyor. Emre, Celta Vigo yetkilileri ile bizzat görüşürken, 1 sezon Galatasaray’da oynamak istediğini iletti. La Liga temsilcisi, yaklaşık 9 ay önce 14 milyon Euro bonservis ödeyip aldığı genç kanat oyuncusunu disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı bırakmıştı.

Yerli kalecide rota Erce

Carrasso ile vedalaşan Cim Bom, Eray’ın da yetersiz performansı nedeniyle yeni sezonda mutlaka yerli bir kaleci alacak. Konyasporlu Serkan Kırıntılı ile görüşüldüğü iddia edilirken, Galatasaray’ın gündemindeki esas isim; Erce Kardeşler. Altınordu’nun 24 yaşındaki başarılı file bekçisiyle Avrupa’dan da pek çok kulüp ilgilenirken, Başkan Seyit Mehmet Özkan ile yakın ilişkiler içinde olan Fatih Terim bizzat devrede.

Muğdat Çelik’le anlaşma tamam

Akhisar’da müthiş bir sezon geçiren ve özellikle Fenerbahçe maçlarında yıldızlaşan Muğdat Çelik adım adım Aslan oluyor. Bonservisi elinde olan 28 yaşındaki kanat oyuncusu Yasin Öztekin’in yerine alternatif olarak düşünülürken, 3 yıllık sözleşme üzerinden anlaşma sağlandı. 9 Haziran’da transfer dönemi resmen açıldıktan sonra Muğdat ile resmi mukavele yapılacağı öğrenildi. Muğdat’ın yıllık olarak yaklaşık 3 milyon TL ücret alması bekleniyor.

ABDURRAHİM ALBAYRAK NAGATOMO İÇİN İTALYA'DA

Sarı-Kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi’ne yakışır bir kadro kurmak adına dört koldan çalışıyor. Almanya’da yapılan transfer görüşmelerinin yanı sıra Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak da İtalya’nın yolunu tuttu. Daha önce “Nagatomo’nun bonservisini alacağız” diyerek taraftara müjdeyi veren Albayrak, İnter kulübünün yetkilileriyle görüşmek için Milano’ya gitti.

İnter Sportif Direktörü Piero Ausilio, Japon sol bekin bonservis fiyatını 3 milyon Euro olarak belirlerken, Galatasaray bu rakamı aşağı çekmek amacında. Dünya Kupası’nda Japonya Milli Takımı’yla boy gösterecek Nagatomo da gelişmeleri yakından takip ederken, bir an önce kulüplerin anlaşmasını bekliyor.

2+1 yıllığına anlaştılar

Yarım sezon kiralık forma giydiği Galatasaray’da ortaya koyduğu futbolla şampiyonlukta pay sahibi olan 31 yaşındaki Nagatomo ile 2+1 yıllık sözleşme için el sıkışılmıştı. Abdurrahim Albayrak’ın hedefi, hafta sonuna kadar İnter’le anlaşmak.

AHMET ÇALIK'DA KUYRUK VAR

Büyük umutlarla geldiği Galatasaray’da bir türlü göze giremeyen Ahmet Çalık, sezon öncesi kampında kendini göstermeye çalışacak.

Genç stoper yine beklentileri karşılayamazsa, düzenli oynayabileceği başka bir kulübe gidecek.

Ahmet için Bursaspor, Ankaragücü, Çaykur Rize gibi kulüplerin sırada olduğu öğrenildi. 24 yaşındaki savunmacı geride bıraktığımız sezon, ligde 4 maçta şans bulabildi.

SERDAR AZİZ'E TEKLİF YOK

Ocak ayından bu yana İnter’le adı anılan Serdar Aziz konusunda Galatasaray’a herhangi bir teklifin gelmediği belirtildi.

Teknik direktör Fatih Terim de mevcut kadroda en güvendiği stoper olan Serdar Aziz’in kesinlikle takımda tutulmasını istiyor.

Geride bıraktığımız sezon 27 lig maçında forma giyen milli futbolcu, Maicon’un (30 maç) ardından savunma hattında Sarı-Kırmızılı takımın en istikrarlı oyuncusu oldu.

TERİM BALOTELLI'Yİ ADAM EDER

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, A Spor’a yaptığı açıklamada Mario Balotelli’nin transferi hakkında, “Balotelli menajerler tarafından bize önerildi” dedi.

Cengiz, “Ancak disiplin sorunları var ve bu yüzden çekincelerimiz mevcut. Tabi tek sorun eğer disiplin ise Fatih Terim, Balotelli’yi adam eder” diye konuştu.

GALATASARAY RODRIGUES İÇİN KARARINI VERDİ

Sabah Gazetesi'nden Mehmet Özcan'ın haberine göre; Avrupa'dan talipleri olan Garry Rodrigues 15 milyon Euro teklifi bulduğu an satılacak ve yeni transferler için bütçe sağlanacak. Nagatomo'nun bonservisi için kadroda düşünülmeyen Carole ve Cavanda kullanılacak. Listedeki diğer isimlerde de kiralama formülü denenecek. 2 kişilik altyapı kontenjanı için ise Florya'da yetişen Efecan Karaca, Sadık Çiftpınar ve Hakan Canbazoğlu gündemde.

Galatasaray'ı Avrupa'dan men etmeyen UEFA, buna karşın sarı-kırmızılı kulübe ciddi yaptırımlar uyguladı. Başkan Mustafa Cengiz'in de önceki gün açıkladığı ve 4 sezon için geçerli olacak uzlaşma anlaşmasına göre, 30 milyon Euro zararı tolere eden UEFA, Özbek döneminde 147 milyon Euro zarar edildiği için kulübe 6 milyon Euro para cezası verdi. Ayrıca Galatasaray, Şampiyonlar Ligi kadrosu için bildireceği takım listesine 25 yerine 21 oyuncu yazacak ve sattığı kadar oyuncu almasına izin verilecek. Aslan zararını her yıl 10 milyon Euro düşürüp, 2021-22 sezonunda da 10 milyon Euro kâr edecek. UEFA'nın çizdiği sınırlar içinde hareket etmek zorunda olan Galatasaray yönetimi, Şampiyonlar Ligi'nde sahneye çıkacakları yeni sezon için planlarını hazırladı. Sattığı kadar oyuncu alabilecek olan sarı-kırmızılıların belirlediği yol haritası şöyle:

Bütçeyi Rodrigues belirleyecek

BAŞKAN Mustafa Cengiz, "Profesyonel dünyada her şey satın alınır ve satılır. Çok yüksek ve değerini bulan bir teklif gelirse satarsınız'' diyerek transferle ilgili ipucunu verdi. Kadroda en değerli oyuncu İngiltere'den talipleri olan Garry Rodrigues. G.Saray, Rodrigues'i satarsa transferde bonservis harcaması yapabilecek. Yönetim, "20 milyon Euro'dan aşağısına satmayız" dese de UEFA'nın yaptırımı ve Rodrigues'in kalmak için zam şartı koşması sonrasında köşeye sıkıştı. 15 milyon Euro teklifi bulduğu anda Rodrigues'in satılacağı ve bonservisi 5 milyon Euro olan Trezeguet ile 8 numara transferinin bütçesinin çıkacağı öğrenildi.

Nagatomo = Carole + Cavanda

DEVRE arasında kiralık olarak geldiği Galatasaray'da performansıyla taraftarın sevgilisi haline gelen Yuto Nagatomo için kulübü Inter 3 milyon Euro talep ediyor. İtalyan kulübü UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kaldığı için sözleşme gereği Felipe Melo'dan gelecek 500 bin Euro bonus, Japon sol bekin bonservisinden düşülecek ve kalan 2.5 milyon Euro da teknik direktör Fatih Terim'in kadroda düşünmediği Lionel Carole ve Luis Cavanda'nın satışıyla tamamlanacak.

Denayer, Emre Mor ve Ahmed Musa...

FATIH Terim'in takımda kalmasını istediği Denayer ve transferine sıcak baktığı Emre Mor ile Ahmed Musa'nın bonservisleri el yakıyor. Galatasaray bu oyuncuların kulüpleri Manchester City, Celta Vigo ve Leicester City ile yapacağı görüşmelerde satın alma opsiyonlu kiralama formülü üzerinde duracak.

Altyapı kontenjanına çözüm

ŞAMPIYONLAR Ligi listesi için kısıtlama getirilen G.Saray'da 2 kişilik altyapı kontenjanını kimlerin oluşturacağı merak konusu. Florya'da yetişen ve şu an Anadolu'da top koşturan oyuncular (Alanyaspor'un dinamosu Efecan Karaca, Yeni Malatyaspor'un stoperi Sadık Çiftpınar, Erzurum'u Süper Lig'e taşıyan kalecisi Hakan Canbazoğlu) gündemde.

Haberin Devamı
YORUM YAZ