MENÜ

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da

2019/2020 sezonu Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da



Bir kez daha bir Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak olan Atatürk Olimpiyat Stadı, Lizbon'doaki Estadio da Luz Stadı'yla yarıştı ve bu yarıştan zaferle ayrıldı.

Ukrayna'da gerçekleşen toplantının ardından müjdeli haber açıklandı.

İkinci kez ev sahibiyiz

Atatürk Olimpiyat Stadı 2005 yılındaki unutulmaz Liverpool-Milan maçına da ev sahipliği yapmıştı. Normal süresi 3-3 sonuçlanan ve penaltılara kalan maç sonrası Liverpool, Avrupa'nın en büyüğü olmuştu.

Demirören: "UEFA'nın Türkiye'ye inancının göstergesi"


Finallerin şehri İstanbul

15 yıl sonra Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak İstanbul, daha önce 20 Mayıs 2009'daki Shakhtar Donetsk - Werder Bremen UEFA Kupası'nın son finaline ev sahipliği yaparken, 21 Haziran - 13 Temmuz 2013 tarihleri arasında da FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye'de düzenlenmiş ve İstanbul'daki finalde Fransa ile Uruguay karşı karşıya gelmişti.

Şampiyonlar Ligi'nin unutulmaz finali

2004-2005 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi finali, 25 Mayıs 2005'te İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İtalyan temsilcisi Milan ile İngiliz ekibi Liverpool arasında oynandı. Carlo Ancelotti yönetimindeki Milan, Maldini ile öne geçti. İlk yarının sonlarında Arjantinli Hernan Crespo'nun 2 golüyle Milan ilk yarıyı 3-0 önde kapadı. Rafael Benitez'in öğrencileri 54'üncü dakikada Steven Gerrard, 56'ncı dakikada Smicer ve 60'ıncı dakikada Xabi Alonso'nun golleriyle 6 dakikaya 3 gol sığdırdı ve skoru 3-3'e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç uzadı. Her 2 uzatma devresinde de gol sesi çıkmayınca penaltı atışları kupanın sahibini belirledi. Liverpool'un Polonyalı kaleci Dudek'in muhteşem performansıyla Liverpool, tarihi finalde Milan'ı geçerek Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki bu final, Şampiyonlar Ligi tarihinin en unutulmaz finalleri arasında yerini aldı.

Yardımcı: "UEFA'nın en iyi ortağı olmaya kararlıyız"

UEFA Yönetim Kurulu üyesi ve TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, kararı şöyle değerlendirdi: "Bu sadece büyük bir onur değil, aynı zamanda dünya standartlarında uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapan muhteşem tarihimize de katkıda bulunuyor. UEFA'nın mümkün olan en iyi ortağı olmaya kararlıyız. Bu alandaki önemli deneyimimiz, UEFA'nın hem 2020'de hem de gelecekte gerçekten gurur duyacağı etkinlikleri sunmamızı sağlayacaktır.
İleriye baktığımızda, UEFA için yeni bir sınır vaat eden UEFA EURO 2024'e ev sahipliği yapmak bizim için güçlü bir arzu. Asya, Afrika ve Orta Doğu'ya açılan bir kapı olarak Türkiye, her zamankinden daha fazla insana ulaştırmak için küresel bir turnuvaya ev sahipliği yapmak adına heyecan verici fırsatlar sunuyor. "

Cenk Tosun: "Türkiye eşsiz bir ortam sunuyor"

Everton F.C. kulübünde forma giyen A Milli Takım oyuncusu Cenk Tosun, 2020 ev sahipliği için şunları söyledi:
"Kariyeri boyunca Avrupa'nın yanı sıra İstanbul ve Türkiye'de oynamış bir futbolcu olarak; hem ülke hem de İstanbul'un 2020'deki Şampiyonlar Ligi Finali ve UEFA EURO 2024 ev sahipliği adaylığında başarılı olacağından ve inanılmaz bir ev sahipliği gerçekleştireceğinden hiç şüphem yok.
Tutkulu, bilgili taraftarları, modern stadyumları, gerçekten büyüleyici tarihi ve davetkâr kültürü ile Türkiye, futbol oynamak ve izlemek için eşsiz bir ortam sunuyor.
Seremoni sırasında hissettikleriniz ve Şampiyonlar Ligi müziğini duymak gerçekten fantastik. Geçen sezon gruplarda 4 gol atmak ve 2 asist yapmanın yarattığı tatmin duygusu gerçekten çok farklı."

Cengiz Ünder: "2024'e de mükemmel ev sahipliği yaparız"

A.S. Roma forması giyen Milli futbolcu Cengiz Ünder ise EURO 2024 ve Şampiyonlar Ligi ile ilgili şöyle dedi:
"Ülkemdeki büyük bir turnuvada oynamak her zaman hayalim olmuştur. Kuşkusuz ki Türkiye inanılmaz bir ev sahibi olacak ve bu da ülkedeki futbolun gelişimini daha da teşvik ederek, gelecek nesil oyunculara ve taraftarlara ilham verecek. UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golümü atmak benim için büyük bir onurdu. O an, her zaman hayatımın unutulmaz anlarından biri olacak. Bu gol aynı zamanda beni bu turnuvada gol atan en genç Türk futbolcu yaptı. Taraftarların Şampiyonlar Ligi'nde yarattığı eşsiz atmosfer biz futbolcuları çok farklı motive ediyor."

Haberin Devamı
YORUM YAZ