MENÜ

Bertomeu'dan Panathinaikos açıklaması

EuroLeague CEO'su Jordi Bertomeu, Panathinaikos hakkında önemli bir açıklamada bulundu.

Bertomeu'dan Panathinaikos açıklaması

EuroLeague Basketball Başkanı ve CEO'su Jordi Bertomeu, Panathinaikos hakkında önemli bir açıklamada bulundu.

Yunan devinin sahibi Dimitris Giannakopoulos'un, organizasyondan çekilme kararına ilişkin Bertomeu, "Bizim bir kişi ile problemimiz var, kulüple değil. Eğer bir görüşme talep ederlerse bunu memnuniyetle karşılarız" ifadelerini kullandı.

THY EuroLeague'de A lisansına sahip ekiplerden biri olan Panathinaikos, eğer resmi olarak çekilirse önemli miktarda tazminat ödemek zorunda kalacak.

'FIBA'nın önerilerine açığız'

FIBA ile EuroLeague arasında yaşanan uyuşmazlığa da değinen Bertomeu şöyle konuştu:

"FIBA'dan gelecek herhangi bir öneriye açığız. Bu konuda ortaklaşa bir çalışma yaparak en iyi sonuca ulaşabiliriz. Milli takımlar en iyi basketbolcuları oynatabilmeyi hak ediyor. Fakat şu anda böyle bir şey mümkün olamıyor."

'Bayern ümit verici bir takım'

Bu sezon EuroLeague'de mücadele verecek Bayern Münih ve ASVEL konusunda da açıklamalar yapan Bertomeu, "Fransa ve Almanya'dan güzel takımlar organizasyonda yer alacak. Alman pazarı, EuroLeague'de yeni bir ekibe sahip olmaya hazır. Bayern gelecek adına ümit verici bir takım" dedi.

Öte yandan Bertomeu, EuroLeague'de Final Four sistemini değiştirmeyeceklerini ve bunun en doğru sistem olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ