MENÜ

Eray Balcı'nın Adana at yarış tahminleri

20 Mayıs Pazar Adana at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Adana at yarış tahminleri

20 Mayıs Pazar Adana at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

ADANA'DA ÖNE ÇIKAN İSİM; RIO BLONDIE

1.AYAK: Ağırlıklı olarak kaba kum pistte başarı sağlayan yavrular veren Tamerinoğlu’nun yavrusu OYMAPINAR için anne kan hattının ise tam aksine daha çok çim piste yatkın olduğunu görüyoruz. Kum pist deneyimlerini Şanlıurfa’da yaşayıp buraya gelecek tayların da içlerinde olduğu rakipler yanında piste çıkacak olan tay şayet çim pist performansını kum piste de taşırsa bugünün kazananı olur. Riski seven dostlarım bu tayı tek yazabilirler. Rakip arayan okurlarımız ise; Şanlıurfa deneyimleri tatminkar olan GÖKEMİR ve DİNLEMEZ ile birlikte Kırımhan temsilcisi SETİ ve erken gelişen/hazırlanan yavrular veren Berksoy’un yavrusu BERAYCAN sırasıyla önereceğim taylardır.

2.AYAK: İki yılı bulan birincilik hasretine rağmen kısa mesafe çim pist performanslarına baktığımız zaman, bugün karşılaşacağı rakiplerden çok daha sert gruplarda etkili yarışlar koşup, tabelalar içerisinde yer aldığını gördüğümüz MY SWETY BOY Demirbüken, Küçük Matra ve Drive Faster gibi rakiplerin sadece 43 salise farkla gerisinde beşinci kaldığı yarışı ile artık kondisyon olarak fit duruma geldiğini belli etmişti. Bu denli uzun zamandır kazanamayan isimleri kolay kolay ön plana çıkarıp risk almayı doğru bulmamakla birlikte, kalite olarak rakiplerinden üstün gördüğüm bu safkanı günün bir diğer bankosu olarak önermekte bir sakınca görmüyorum. Bu ayağı risk etmek istemeyen kuponlar; QUEEN OF SILVER, CREOLE SWING, THE YILDIZER ve SKORER öneririm.

3.AYAK: Aylar sonra formunu bulan LOKOMOTİF muhtemelen temposunu belirleyeceği koşunun aynı zamanda bitiriş derecesini de belirleyen isim olmaya çok yakın. Yarış kariyerinin bütün birinciliklerini (8 birincilik) bu pistte elde etmeyi başaran MÜCBİR son yarışları kalitesinin çok gerisinde olan GÖKCÜK ASLANI bu ara çok iyi durumda olan MERKÜROĞLU ve benzer rakipler yanında elde ettiği yakın ara üçüncülük ile takibime giren İNCİRLİ TEPE sırasıyla rakipleri olur.

4.AYAK: Beş aya yakın bir zamandır start almayan TURAP’ın uzun galoplarla hazırlandığı koşunun favorisi olduğunu düşünüyorum. Stiline benzer rakiplerin çokluğu nedeniyle yanına; ERTUĞRUL, PREFESSOR, ORANGE BLOSSOM, FALEZ ve BOTAN VADİSİ yazalım.

5.AYAK: Ciddi faullere maruz kaldığı koşuyu 4 yarışır geçilmeyen Güldür Yüzümü isimli rakibine sadece boyun farkıyla kaybeden RIO BLONDIE ilk ve tek birinciliğini elde ettiği pist olan kaba kum pistte, çok daha denk rakipler yanında günün en sağlam bankosu olur.

6.AYAK: Kış sezonundan itibaren bu mesafeli çim yarışları için takip listemizde olan KIRÇELEBİ adım adım yaklaştığı birinciliğe bugün uzanabilir. Farklı pist ve mesafelerde start aldığı son dört koşunun tamamında tabela içerisinde yer bulan EUPHRATES ve ÖZHABER’in oğlu ALSANCAKLI kapanış ayağını az atla geçmek isteyecek kuponlara yeterli olur. Son ayağı sağlama almak isteyen dostlarım; KIZIM ÖZÇELİK ve DİŞİBUSEFAL ikilisini dikkate alsınlar.

10----2-1-3-6///2----6-4-7-11///3-2-6-4-10///8-3-1-6-4-5///2///8-4-15-1-5

Haberin Devamı
YORUM YAZ