MENÜ

Şair Gençer O'nun Ankara at yarış tahminleri

19 Mayıs Cumartesi Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun Ankara at yarış tahminleri

19 Mayıs Cumartesi Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Kapanışı ELABARS Yapmaya Yakın

1.Ayak: 1900 metre çim pistte yapılacak olan koşuda form grafiğindeki çıkış ile Empire Son favorimdir. İyi bir çim atı olması yanında son yarışında 2200 metrede kazanan Empire Son gördüğü iki koşudan sonra son yarışında çıkış yaptı ve kazanacak duruma geldiğini gösterdi. Rakipleri arasında Tesla, Great Respect, Kiss Your Hands ve Griffon kazanabilecek forma sahip gözüküyor.

2.Ayak: 1500 metrede yapılacak olan koşuda Eco Lion ilgi çekiyor. 1300-1500 metrede üç koşudur kazanan Eco Lion düzlüğe kadar bekleyip daha sonra atak yaparak sonuca giden bir arıkandır. Bu koşuda önde gidecek olan Gümbür Gümbür’ün ise Son yarışında King Serkan gibi kuvvetli bir rakibe geçildiğini unutmamak lazım. Hazırlığı yeterli gelmeyebilir ama bu koşu ile takibe alınacak isim Colima yine de sürprize düşünülür.

3.Ayak: 1600 metre çim pistte yapılacak olan Adnan Menderes Koşusu ciddi ilgi çekecek. Copperfield gibi hızlı bir atın önde tempoyu yükselteceği malumunuzdur. Ama Runner Bull – Tatvan İncisi gibi güçlü iki rakibin eküri olarak koşacak olması Copperfield üzerinde baskı unsuru olacaktır. Oradinairo, Perfect Warrior gibi kalitesi belli isimler ile keyifli bir koşu olacak.

4.Ayak: 4 gün önce start aldığı yarışta ikinci olarak başarılı olan Kılavuzağası girdiği koşulardaki formu ve eküri desteği ile favorilerden biri olacaktır. İlkbahar gibi şampiyon bir kısrağın tayı olan Tamerşah ise İstanbul’daki hazırlıkları sonrasında ilk yarışına burada çıkacak S.Kaya’nın binecek olması önemli ancak bu tayın koşan iki kardeşi de yarış hayatının ilk yarışlarında tutuk olup sonraki dönemde çıkış yapmışlardı. Bakalım bu eşleşme kazanarak başlayacak mı? Toydemircan ve Gecenin Kraliçesi diğer şans verdiğim atlardır.

5.Ayak: Girdiği son yarış G1 TBMM olan Erkmen bu yarışının temposunu vermişti. Ancak Yeltay’ın da baskısı altında koşan Erkmen başarılı olamamıştı. Bu kez daha rahat bir tempoda istediğini alabilir. Ancak formda bir isim Atmacabeyi koşuyu rakibine bırakmayacak kadar iyi durumda gözüküyor.

6.Ayak: Son yarışında favorilerden biri olan Elabars Umut Çiçeği – Geçgelanna ikilisi ardında üçüncü olmuştu. Daha önce kum pistte iki birincilik yapan ve henüz çim pistte birinciliği olmayan bu atın eküri desteğiyle kazanmasını bekliyorum.

1.AYAK 2. AYAK 3. AYAK 4. AYAK 5. AYAK 6. AYAK
7 1 4 2 3 2
// 2 6 6 2
4 // 2 7
6 8 1 9
3
5

Haberin Devamı
YORUM YAZ