MENÜ

Eray Balcı'nın Bursa at yarış tahminleri

18 Mayıs Cuma Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Bursa at yarış tahminleri

18 Mayıs Cuma Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

YATKIN OLDUĞU PİSTİ BULAN FOR THE KING TEK OLUR...

1.AYAK: Bugüne dek start aldığı özellikle kısa mesafeli koşularda yorumlarımda ön planda önerirken anne, Ginger’in İzmir’in prensesi Diana’nın kızı olduğu detayını atlamamaya gayret göstermişimdir. Evet bahsi geçen isim ABBASOĞLU İzmir-Bursa-Kocaeli üçgeninde start aldığı 12 koşunun 3’ünü kazanıp, diğer koşuların tamamında tabela içerisinde yer alarak ona olan güvenimizi boşa çıkarmamıştı. Kısa mesafe kum yarışlarının istikrarlısı bugünün de en şanslı safkanı olur. Bu konuda rakibinden çok fazla eksiği olmayıp, istatistik olarak (5 birincilik) fazlası olan SANTA RUA yazarak günün başlangıç ayağını bu iki atla geçebiliriz. Dün itibariyle el değiştirdiğinin bilgisini aldığım ZAFER MEYDANI muhtemelen bu yarış yeni ilgililerine koşacak olup öndeki ikilinin eksik koşması halinde devreye girecek ilk isimdir. İstanbul pistinde Cangüven arkasındaki ikinciliğine hayran kaldığım JUNIOR DANCER ve ilk birinciliklerini elde ettiği piste geri dönen OĞLUM ALİ çok kötü son yarışının izlerini silebilir.

2.AYAK: Son çim tercihine anam veremediğim FOR THE KING için gerçek bir kaba kum atı olduğunu tabirini kullanmak çokta yersiz olmaz. Henüz ahırlar bölgesinde gezinti yaptığı dönemlerden itibaren bildiğim bu tay, yeniden kaba kuma çıkacağı koşuda klasını konuşturup yarış hayatının ilk birinciliğine uzanır ve bundan sonra da üstüne koyarak devam eder. Uzun vadede kumun iyilerinden biri olmasını beklediğim tay günün limanı adayımdır.

3.AYAK: İlkaan, Dymaxion ve Clark Kent gibi süratli safkanların varlığı bana göre ANGEL HORSE’nin var olan şansını daha da arttırıyor. Bu üçlünün yarışa verecekleri sert tempoda, sonlarda yapacağı etkili sprintiyle aynayı gören ilk isim olmasını beklediğim safkana ilk şansı veriyorum. Yeni ilgililerinde adeta küllerinden doğan İLKAAN yeniden daha yatkın olduğu kum piste dönen ILDIR RÜZGARI ve her ne kadar eski görüntüsünden uzak olsa da, bu hafta idman pistinin starı olan CLARK KENT bu ayaktan altılı ganyanı cazip kılan isim olabilir.

4.AYAK: Yarış kariyerinin başlangıcından bugüne dek göstermiş olduğu performanslarla Şampiyon At sıfatını fazlasıyla hak eden CANKARDEŞLER için kıymetli dostumuz Muharrem Can, bu yıl sonunda her ne şartlarda olursa olsun şampiyonun aygırlığa ayrışacağı bilgisini vermişti. Bilinen bir takım sorunlarının bu yıl start aldığı koşuların hiç birinden nüksetmediği bilgisini de aldığım safkanın, yarış kariyeri süresince ilk kez altı yarışı bulan birincilik hasretinin bugün, bu mesafede sona ereceğine inanıyorum. Ancak bu yıl gerçek bir açık yarış atı kimliğine bürünen BATMANASLANI’nı bu formuyla bahis oyunları açısından kesinlikle karşımıza alamayız.

5.AYAK: Çim pisti bulunca neler yapabileceğini gösteren KARAYÜREK en az kendisi kadar formda olan ekürisiyle bir kez daha favorimdir. Bu mesafelere yatkın YURTTAY bu sıklet avantajıyla favoriye ciddi rakip olur. Bu ayağa iki at yerim var diyen dostlarım için bu ikili yeterli olur. Altılı ganyanda yüksek ikramiye hedefleyen kuponlar; YARİSSA, GÜLFEM, FRİGYALI ve SABRİNİN ATI sırasıyla dikkate alabilirler.

6.AYAK: Orijini itibariyle daha yatkın olduğu piste çıkacak olan LAZ DAYI son yarışında önde çok sert tempoya girip sonlarda adeta dağılmıştı. Bugün benzer hataya düşmezse kazanan isim olabilir. Altı aylık aradan sonra bir yarış gören YILDIZHAN AĞA artan yarış nefesiyle son ayağın şanslı taylarından biridir. NOMIA, FRANKENSTEIN, BIG BET, HEWAL ve SERİN SU bu ayağın sürpriz isimleridir.

1-2-3-6-4///1///2-1-4-6///4-2///1-10-3-2-6-8///4-6-7-2-1-3-9

Haberin Devamı
YORUM YAZ