MENÜ

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

17 Mayıs Perşembe İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

17 Mayıs Perşembe İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

MUSTAFA ÇİÇEK İLE BASGAZA...

1.AYAK: Favori olarak çıktığı koşulardan üçüncü ve dördüncülükle ayrılan BASGAZA’nın soy kütüğüne baktığımız zaman; anne Nibel’in bir Soncan yavrusu olduğunu görüyoruz. Soncan ise, yarış hayatı süresince hiç koşmayan ancak Sertay, Hastay, Dost Karaca ve Sezenbey gibi kendi jenerasyonunda icraatını fazlasıyla yapmış, kalite safkanların öz kardeşi olduğunu görüyoruz. Kum pistte ki tatminkar iki yarışının ardından, orijini itibariyle çok daha yatkın olacağı çime çıkacağı koşudan birincilikle ayrılmasını beklediğim Kaizbert temsilcisini, altılı ganyanın başlangıç ayağını oluşturan koşuda günün bankosu olarak öneriyorum.

2.AYAK: Biz onu, ağırlıklı olarak kısa mesafeli koşularda elde ettiği başarılarla biliyor olsak da, uzun mesafe deneyimlerinde temposunu rakiplerine kabullendirdiği koşularda da sonuca ulaşma konusunda zorlanmayan ESER son kısa mesafe deneyiminde ise yarış içerisinde devrilme tehlikesi atlatmıştı. Bugün son birinciliğini kazandığı pist ve mesafeye o gün birlikte start aldığı aprantisi idaresinde çıkacak olan isme ilk şansı veriyorum. Geçtiğimiz senenin aksine bu seneye çok iyi başlayamayan ancak İstanbul’da sentetik pistte start aldığı koşuyu çok kolay kazanarak dikkat çeken HERGELE en ciddi rakibi olacaktır. Son kum yarışını ölçü almadığım EXCALIBUR ekürisiyle birlikte TİBET ve daha yatkın olduğu mesafe SARAYBOSNA daha sonra kuponlara yazacağımız isimlerdir.

3.AYAK: Cuve’nin istikrarlı kızı LADY BISCUIT kısalarda baba kan hattını inkar etmezken Marlin’e dayanan anne kan hattıyla uzuna çıkınca da etkili olan LORD VOLDEMORT ile günün bankosu olarak önerdiğimiz koşuyu kazanarak bizi mahcup etmeyen LAS TERRENAS devam eden formuyla bu ayağın ön planda şans görmesi gereken üçlüsünden biridir. Geniş bütçeli kuponlar; UNDAUNTED FOR ve PRENSES MELEK dikkate alabilirler.

4.AYAK: Ön tarafta aradığı sert tempoyu bulunca sonuca ulaşma konusunda hiç zorlanmayan PASSO DOBLE bu formuyla bir kez daha kazanmaya yakın. Aynı koşu öndeki mücadeleye çok erken girince sonlarda dağılan BLACK GRAPE son yarışışı çok beğendiğim TINASOĞLU bu ayağı az atla geçmek isteyecek kuponlar için yeterlidir. Sürprizi bu ayakta arayacak olan yarışsever dostlarıma; MAVİŞ ve SAGRAJAS ikilisini öneririm.

5.AYAK: Etkili düzlük sprintiyle üçüncülüğe girdiği yarışıyla takip listemizde en üst sıraya adını yazdıran SEBAHAT en dış start dezavantajına rağmen aynı yarışını yapması halinde bugünün kazananı olur. Raskipleri; ÖZMİHRACE, DEMAN OĞLU ve KRAL ARTUR olur.

5.AYAK: Son yarışına anlam veremediğim GUR KHAN’ın o gün anlık bir sorun yaşadığını düşünüyorum. Keza önceki yarış performansları çok ama çok parlak olan bu safkanı bir kötü yarış ile geri plana atmak doğru olmaz. Bullet Prof gibi mesafeye yatkın abisiyle de birlinen safkan bir kez daha favorimdir. Gördüğü yarışların ardından çok iyi duruma gelen KARŞIYAKA RÜZGARI favorimin en ciddi rakibi olur. Kalabalık koşunun sürprizini; URLA ZAMANI, SUPER ALP ve ÇANGAL yapar.

1///5-3-1-9-2///2-3-7-5-1///3-1-4-8-9///11-9-2-3///4-10-15-17-18

Haberin Devamı
YORUM YAZ