MENÜ

Eray Balcı'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

14 Mayıs Pazartesi Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

14 Mayıs Pazartesi Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

ŞANLIURFA'DA ALTILI GANYANIN KADERİNİ MAİDEN KOŞULAR BELİRLER...

1.AYAK: İlk yılında sorunları nedeniyle bu yıl ki çizgisinden çok uzak görüntüler sergileyen Dr Fong kızı QUEEN NALA sorunlarının çözülmesinin ardından klasını bulmuşa benziyor. Bu pistte mesafe ayırt etmeyen özelliğiyle favori olmayı fazlasıyla hak ediyor. İki yarış önce hemen hemen aynı rakipleri uzak farkla geçmeyi başaran bu kısrak, son yarışında ise erkek rakiplerine kafa tutup çok az farklarla adını tabelanın üçüncü sırasına yazdırmıştı. Birbirinden istikrarsız ve bir çoğunun mesafeyle ilgili ciddi handikaplarının olduğu rakipler topluğuyla karşılaşacak olan bu ismi günün ilk bankosu olarak değerlendirelim.

2.AYAK: İlk deneyimini yaşadığı koşuda, iki start çekmiş olmasına rağmen startı rakiplerinden iyi alamayınca bir anda grubun en gerisinde kalmak zorunda kalan, devamında gruba sokulma hamlelerinde defalarca kere tampon yiyen RÜYA KIZIM bütün bu aksiliklere rağmen viraj dönüldükten sonra yaptığı ataklarla altıncılık elde ettiği yarışı ile o gün için takibime girmişti. Bugün benzer sorunlarla karşılaşmazsa birinciliğe uzanması işten bile değil. Erken gelişen yavrular veren Kırımhan’ın kızı ZOR ARAP ve yarışa Elazığ’dan iştirak edecek olup, grubun en tecrübeli tayı durumundaki HİFRONOĞLU henüz güçlerini tam olarak kestiremediğimiz tayların maiden mücadelesini az atla geçmek isteyecek okurlarımıza ön planda önereceğim isimlerdir. Geniş bütçeli ve/veya bu ayakta sürpriz arayan kuponlar; SALİHAĞA, BATSO, APAYDINGÜLÜ, EMİNE ABLA ve DEPARCI bütçemiz dahilinde sırasıyla dikkate alacağımız taylar olmalıdır.

3.AYAK: Bugüne dek 10 kez start alıp hiç kazanamadığı pistte TİRAN’ın favori olması yarışın ne kadar zorlu bir yarış olduğunun en önemli göstergesi olsa gerek. Belki henüz birinciliği olmayan ancak bu koşuların 7’sinde tabela içerisinde yer bulan kısrağı öncelikle kuponlara yazalım derim. Bir yarışı diğerine tutmayan KAKTEE gününde olursa bu rakipleri dize getirebilir. Ayağına seri safkan DUBLE STEEL kendi temposunu rakiplerine kabullendirebilirse sonlarda hiçbir rakibine teslim olmaz. Küçük ve riskli kuponlar için bu üçlüyü yeterli görüyorum. Dişilere mahsus koşuda; HARDY KHANİ KARA ATEŞ, AMIGDALA ve SARAÇ KIZI çift haneli ganyanlarıyla ikramiyeyi gerçek bir ikramiyeye dönüştürecek kısraklardır.

4.AYAK: Kazandığı koşuda, rakibine faul yaptığı gerekçesiyle ikinciliğe atılan REBER o gün masa başında kaybeden taraf olmuştu. O gün için atı ve o ata oyun oynayan yarışseveri cezalandırmanın çok ağır bir karar olduğu fikrindeyim. Keza arkadaki rakibinin Reber’i o gün için geçebilecek gücü yoktu. Üstüne üstlük yapılan faulün de yarış değişmesine sebebiyet verecek bir faul olduğunu sanmıyorum. Bugün o koşunun rövanşı niteliği taşıyan koşuda, cezadan çıkan jokeyi Ferit Yardımcı idaresinde piste çıkacak olan safkan, devam eden müthiş formuyla birinciliğe uzanır ve masa başında kaybettiği koşunun rövanşını alır.

5.AYAK: Bölünen maidenin bu ayağında; ZÜHAL HANIM, LALELİKIZ, LODOS YILDIZI, DELİ SANCAR, SANCAKBEYOĞLU, BEYİM ve TUMBULFATİH arasındaki mücadele birinciyi belirler. Bütçemiz dahilinde bu isimleri ayırt etmeden kuponlara yazalım derim.

6.AYAK: Benzer mesafelerde kazandığı iki yarışı sonrası, geçtiğimiz hafta sert rakipler yanında tabelanın dışında kalan ÇAKABEY ve çok süratli gidecek yarış gidişatında sonlarda yapacağı etkili ataklarıyla SAWYER ikilisinin kapışması bizleri bekliyor. Toparlanan KOBATER ile birlikte; HARMANDALI, MAN OF FIRE ve BIG DOLPHIN daha sonra şanslı gördüğüm safkanlardır.

3///13-15-4-7-1-9-10-2///2-4-6-10-1-9-13///2///15-13-5-2-7-1-8///1-3-14-13-2-6

Haberin Devamı
YORUM YAZ