MENÜ

Efsaneye veda

1 Ekim 1996’da Arsenal kulübünün kapısından içeri giren Arsene Wenger, dün deplasmandaki Huddersfield maçıyla İngiliz ekibine 22 yıl sonra resmen veda etti. Taraftarlar, Fransız hocaya sevgi gösterilerinde bulundu.

Efsaneye veda

Dünya futbolunda bir devir resmen kapandı. İngiltere Premier Ligi’nde 1 Ekim 1996’dan beri Arsenal’i çalıştıran Arsene Wenger, dün deplasmanda 1-0 kazandıkları Huddersfield maçında son kez Londra ekibinin başında sahaya çıktı.

Arsenal seyircisi, Wenger’i tribüne çağırırken, stattaki herkes, tecrübeli hocaya olan saygısını gösterdi. Deneyimli çalıştırıcı için ‘Teşekkürler Wenger’ tarzında birçok parkart açılırken, stadın üzerinde uçan bir uçağın arkasında da, “Teşekkürler Wenger. Biz de seni özleyeceğiz” yazıyordu.

17 kupası var

Kırmızı-Beyazlılar’daki 22 yıllık hocalık kariyerinde 1’i namağlup olmak üzere 3 kez İngiltere Ligi’nde şampiyonluk sevinci yaşayan, 7’şer kez FA Cup ve Community Shield Kupası’nı kaldıran Fransız teknik adam, son yıllarda takımın kötü performansı sebebiyle ağır eleştiriler almıştı. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kala Arsenal’le yolları ayırma kararı alan 68 yaşındaki Wenger, takımıyla 1.235 maça çıkarken, bu süreçte de 222 oyuncuyla çalıştı.

Müstehcen videodan sonra 'Cicişler'in yolları ayrılıyor mu?

Haberin Devamı
YORUM YAZ