MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Bursa at yarış tahminleri

11 Mayıs Cuma Bursa at yarış tahminleri.  Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Bursa at yarış tahminleri

11 Mayıs Cuma Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Bursa’nın Şahı, HALİLŞAH..

1.AYAK: İzmir Kocaeli hattında güzel yarışlar koşan süslemesi yakın isimlerden ayağına çabuk safkan RESURRECTION, muhtemelen çıkacaktır, temposunu rakiplerine kabul ettirecektir, çok fazla pres yemeden karşılara çıkmak isteyip, inatçı yapısıyla beyaz bayrak ayna yazını çekmeye çalışacaktır. Yapabilir mi? Yapabilir.. Stilinde at var mı? Var.. O at da rakip gördüğüm ilk isim olan KEREMTOSH. Peki önde onunla ya sana ya bana yapıp intihar girişiminde bulunur mu? Bulunmamalı. Dengeli giderse biraz sallandığı yerde atlayabilir. Koşu yavaş tempolarda giderse karşılara bu iki atın dirençli girip ikisinden birinin kazanacağı kanaatindeyim. Ama olmadı ikisine de padokta git direktifi verildi, rakip düşünsün her şeyi göze alıyorum diyip ya sana ya bana yaparlarsa, o zaman arkadan gelecek isimlerden, geçen koşusunu sert rakipler arasında yaptığı için önemsemediğim fit durumdaki BABADİNO, ilk kez kaba kuma çıkacağı için kapalı kutu pozisyonunda gördüğüm MOMS ONLY GIRL, geçen yarışını ters mesafede koşan, uzunda katıldığı iki startının birini kazanıp, diğerinde de tatmin edici performans ortaya koyduğunu hatırlatmak istediğim ve yeniden uzuna dönen WORLD OF DANCER devreye gireceğini düşündüğüm isimlerdir. Padoktaki talimatlar yarışın kaderini belirleyecektir.

2.AYAK:Zor yarış. Türker abinin yeni göz bebeklerinden FOR THE KING, yarış koştukça oturmaya başlayan bir at. Maiden olmasına rağmen son startında Şart 3’e koştular. Bugun de çimde deneyecekler. Anneden kardeşi ‘’Siverek Diyarı’’ zır kumcu ama her at kardeşi, anası, babası gibi koşacak diye bir kural yok. Tutunursa maidenki son koşusunu izlettirebilir diyor dönüyorum Fuat abinin HİLTİ’sine. Yarış totolarından da anlayacağınız üzere taçlandırması an meselesi. Atı son yarışında ilk kez çime çıkarmışlardı, tutunduğunu kazanan kadar çok koşarak gösterdi. Artan pist aşinalığını da göz önünde bulundurarak bu kez fişi çekebilir kanaatim olup ordan atlıyorum WOODS RUNER’a. Atı son yarışında uzunda denediler, ciğerleri açtılar. 8 ay aradan sonraki üçüncü yarışıydı. Bence tık nefes moduna artık bürünmüştür. ‘’Mandarin’’ gibi çok klas bir açık yarış atının da anneden kardeşi olduğunu hatırlatayım. Açıklamalarını yaptığım bu üç isim önde olmak üzere, ilk kez çime çıkacakları için ters köşeye yatmamak için reaksiyonları bir kez tartmak istediğim MY SON BARAN, OĞLUM BARIŞ, CEYLİNHATUN üçlüsü ve son olarak da MAY bütçeler dahilinde değerlendirilebilirler.

3.AYAK:SAVAŞ ATI, hatırlayacağınız üzere son yarışında bankomdu. Yarış bitti diye düşünürken aynada geçildi. Jokeyine sosyal medyada yapılan eleştirilere katılmıyorum. Adam daha ne yapsın? Temposunun üzerine çıkarmadan idare edebildiği kadar edip, karşılarda avansını da alıp bitirmeye çalıştı. Harika bindi. Zaten sosyal medyayı çok takacak olursak kendimizi köprüden aşağı atmamız gerekir. Neyse diyorum uzundan kısaya dönmekten etkilenmezse SAVAŞ ATI zaten kazanır. Ama etkilenirse tam bir karakolluk koşu. Bu kez dilbağı denenecek olan GLIVANA, zor kazanma özelliğini en sonuna nihayete erdiren seri safkan EL FUEGO, formunda önemli gelişmeler gözlenen WARM BLOODED, 3 ay aradan sonra yarış görüp bu kez toplanarak dönecek olan WEST GROVE, zaman zaman ters yarışlar yapan HAKUNAMATATA, kendini unutturan KING YAVUZ rakip sıralamamdır, insiyatif siz değerli okurlarımızındır.

4.AYAK:Bursada uzun mesafelerde kendini ziyadesiyle ispat etmiş isimlerden HALİLŞAH’ın İstanbuldaki son yarışını önemsemiyorum. Çünkü sert grupta koşmasını bir kenara atıyorum, yarış o kadar yavaş gitti ki.. 400- 26.64 // 600- 39.57 // 800-52.15 // sentetik pistye arap atları bu tempolarla gidiyor. O yarışta binen Şampiyon pilotu da önlere mecburen çok erken gelmek zorunda kalmıştı. Karşılarda herşey denedi ama baktı at randıman veremiyor. 120 civarlarında kendi haline bıraktı hiç üzmedi. Bu kez çok sevdiği Bursa pistinde mesafe tutan yapısıyla kazanacağı kanaatindeyim. Siz değerli okurlarımıza banko önerimdir.

5.AYAK:Uzun zamandır peşinde olduğumu yakın takipçilerimin de bildiği SERRACEM, nihayet son startında yeşil ışık yaktı. Etkili binicisiyle kalabalık grupta trafik sıkıntısı yaşamazsa kazanması kuvvetle muhtemel en güçlü aday olup, yakın ara koşacak olmasına rağmen 4 gün önceki kısa vade yarışında boşlukta üçüncülük yaptığı için üzülmediğini düşündüğüm, en az kendisi kadar şanslı gözüken ekürisi de bulunan DURMAZ AKAR, rakip gördüğüm tek isimdir.

6.AYAK:Çim piste çıktığı ilk startında bu zamana kadar ki en iyi yarışını koşan BON BON BORA, grubun pişkin isimlerinden NO MORE BETS, tatminkar ilk yarışı sonrası 2.5 aylık istihrat tedavi dönemi içerisinde noksansız hazırlandığını öğrendiğim bu kez çimde denenecek olan dinçlik yapma pozisyonundaki MISS TUDOR, kapalı kutu INDIAN MOST dörtlüsü öne çıkardığım isimlerdir diyor huzurlarınızdan ayrılıyorum. Bol Şanslar.

1,2,3,9,6 // 3,4,10,6,7,11,19 // 1,5,11,9,7,10,8 // 1 // 8,1 // 1,16,15,6

Haberin Devamı
YORUM YAZ