MENÜ

Eray Balcı'nın Elazığ at yarış tahminleri

Elazığ at yarış programı... Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Elazığ at yarış tahminleri

9 Mayıs Çarşamba Elazığ at yarış programı... Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

DEVAM EDEN FORMUYLA ''HAYALET SÜVARİ'' BİR KEZ DAHA KAZANIR...

1.AYAK: Yarış hayatına Ankara çim pistinde elde ettiği ikincilikle başlayan BLUE EYES o gün sonlarda yaptığı güçlü sprintiyle dikkat çekmiş, takibimize girmişti. Ağırlıklı olarak bu illerde at koşan ekürinin, o yarış sonrası Elazığ’a getirdiği tayın baba kan hattı Luxor kaynaklı bu pisti yapıp yapamayacağı konusunda tereddütlerim olsa da önceliği bu isme vermek istiyorum. Keza Ankara’da çok daha ciddi rakipler yanında elde edilen ikinciliğin bu pist için çok daha kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bölünen Şartlı-1’de çok hazır rakibi Zanapalı karşısında çaresiz kalan ancak gerideki gruba çok kolay hakim olup parlak bir üçüncülük elde eden DİLNAZ aynı koşuda 11 start çekince yarış başlangıcından itibaren kötü yerlerde kalan KING OF ODESSA altılı ganyanın başlangıç ayağının eşit şanslı taylarıdır. Bu tayların tamamının düşündüğümün aksine bir performans sergilemesi halinde; ilk yarışı tatminkar MİRZEYBİN yarış hayatına şanssız bir başlangıç yapıp startı 4-5 boy geç alan EĞRİBÜK GÜZELİ ve agf oranlarında ilgi gören taylardan olduğu koşuda beklentilerin gerisinde kalan ancak bu hafta idman pistinde iyi göründüğünün bilgisini aldığım MASTARIN OĞLU sırasıyla kuponlara ilave dilmelidir.

2.AYAK: Yorumlarımı takip eden dostlarım BIG DOLPHIN’i çok daha sert gruplarda dahi ön planda önerdiğimizi bilirler. İyi koşup çok zor kazanıyor olsa da bu rakipler yanında şeytanın bacağını kırabilir. Rakibiyle benzer özellik taşıyan bir diğer isim BOSFORATA bugün biraz daha yüksek tempo da seyredecek yarış gidişatında etkili yarışlarını birincilikle taçlandırabilir. Son yarışında olduğu gibi Destan Ağa’dan kafayı alabilirse NİZAMİ Satış Koşusunda el değiştiren isimlerden biri olup, Kocaeli ve İzmir pistlerinde start aldığı yarışların ardından buraya gelen OASIS bu gruplarda kesinlikle ihmale gelmeyecek olan ESENPOYRAZ ve gerçek bir 1200-1500 mesafesi atı olan APALBA H-15 mücadelesi birinciyi belirler.

3.AYAK: Yarış kariyerleri süresince kazanma konusunda istikrarı yakalayamayan birbirlerine denk güçlerin mücadelesinde; KURMAN, KÜÇÜKTEPECİKLİ, KUYUMCU ve YALAZBEYİ öncelikle atlarımdır. Bütçemiz dahilinde; TUMBULKAVÇİNOĞLU, CONİLEŞ, KAÇ ŞERİF, UÇARKANAT ve BİJAN daha sonra değerlendirmeye alacağımız isimlerdir.

4.AYAK: Son kısa mesafeli yarışını ölçü almadığım VOLKANIMSIN önlerde yarışın yükünü çekecek at sayısının çok olduğu koşuyu sonlarda yapacağı etkili ataklarıyla kazanan isim olmaya çok yakın. İlk ve tek ciddi rakibi ise yine aynı gidişatın lehine olacağını düşündüğüm SİMENTAL olur. Bu pisti çok seven ATAŞTACUS ve KARA MAHMUT yüksek ikramiye hedefleyen kuponlara önereceğim safkanlardır.

5.AYAK: Orijinleri itibariyle bu mesafe en yatkın isimler olan POWER STAR, ARVİŞ ve KIRGÜLÜM üçlüsüne eşit şans veriyorum.

6.AYAK: Ekürisi Ayçıra’nın beklentilerin çok gerisinde kaldığı koşuda yarışseverleri kurtaran isim olan HAYALET SÜVARİ yine sıklet avantajını elinde bulundurduğu koşuda, hemen hemen aynı rakipler yanında günün limanı adayımdır. Ayrıca yarışlar gören ekürisi Guti’nin de birincilik mücadelesinin içerisinde olacağını düşünüyorum.

7-9-2-4-10-3///9-8-11-2-4-7///2-7-4-1-9-10-3-6///2-1-4-7///7-2-1///12

Haberin Devamı
YORUM YAZ