MENÜ

Gençlerbirliği efsanesi böyle çöktü

34 yıldır Süper Lig’de örnek kulüp olarak gösterilen Gençlerbirliği, efsane başkan İlhan Cavcav’ın ölümünden kısa bir sonra işte böyle dibe vurdu.

Gençlerbirliği efsanesi böyle çöktü

Skandal transfer politikası

Antalyaspor’a yenilerek 30 puanda kalan Gençlerbirliği, İlhan Cavcav’ın adının verildiği sezon dibe vurdu. Bu durum akıllara, “Bir takım sezon sonunda değil, başında düşer” yorumunu getirdi. Gençler’in yaşadığı durum da tam olarak böyleydi. Kırmızı-Siyahlılar, transferde büyük hatalar yaptı. Geçen sezon takımı sırtlayan Aydın Karabulut ve Serdar Gürler’in ayrılmasının ardından iki oyuncun yerine Serdar Özkan ve Ahmet İlhan gibi kariyeri dibe doğru giden oyuncular getirildi. Menacer Erdinç Şehit’in oğlu Erdi Şehit’in 250 bin TL bedel ödenerek kadroya katılması ise büyük tepki topladı. Yıllardır dakikası olmayan genç oyuncu Gençler’de de bir dakika bile süre alamadı.

Yönetimde büyük kriz!

Hatalı transfer politikası sahaya çok çabuk yansıdı. İlk 3 haftayı 1 puanla kapatan Başkent ekibinde Ümit Özat tepkilerin ardından istifa etti. Yerine Mesut Bakkal geldi. Ancak Gençler için kabus devam etti ve 13. hafta biterken takımın yalnızca 2 galibiyeti vardı. Efsane başkanın ölümünden sonraki ilk sezondaki kötü sonuçlar, yönetimdeki krizi de beraberinde getirdi. Başkan Murat Cavcav’a tepki olarak 5 yönetici istifa etti ve kulüp tarihinde ilk kez bir muhalefet kanadı oluştu.

Devre arası kâbusu

Sezonun ilk yarısını 14 puanla kapatan Kırmızı-Siyahlılar için tehlike çanları çok yüksek sesle çalmaya başlamıştı. Ancak Özat’la yola devam eden yönetimin transferdeki hataları devam etti. Yapılması gereken takviyeler Antalya kampına yetişmedi. Antalya’da süre bulamayan Aydın Karabulut, Bursa’da uzun süredir süre kadro dışı kalan Deniz Yılmaz kurtarıcı olarak alınırken Sessegnon ve Pogba dışında takıma katkı sağlayacak oyuncu getirilmedi. Üstüne üstlük gol sıkıntısı yaşayan kulüp, forvetlerinden Vedat Muriç’i zararına Rize’ye sattı.

Taraftar ve Özat düşmanlığı!

İkinci yarı da kabus görmeye devam eden Gençler’de Ümit Özat ve taraftar arasındaki protesto ve demeç savaşları sezon boyunca takıma zarar verdi. Deplasman dönüşü havaalanında yaşanan kavgayla saha içiyle tribün arasındaki bağ tamamen koptu. Takımın çok iyi oynadığı maçlardan sonra bile Özat ve öğrencileri tepki gördü. Bu durum takım içinde de huzursuzluklara neden oldu. Ümit Özat ve kaptanlar Uğur Çiftçi ile Ahmet Oğuz arasında sorunlar yaşandığı iddia edildi. Son olarak Antalya maçında Pogba ve Ahmet Oğuz’un kavgası Al Karalar adına sezonun da özeti gibiydi. Bu arada Özat da istifa eden Özat görevine geri döndü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ