MENÜ

Türk güreş tarihinde böylesi görülmedi... İşte Türk kadını!

Güreşçilerimiz, Avrupa Şampiyonası’nda madalyaları sıraladı. Evin Demirhan, Bediha Gün ve Busen Tosun bronz, Elif Jale Yeşilırmak ile Yasemin Adar altın kazandı. Bir güne tam 5 madalya sığdıran Ay-Yıldızlı ekibimiz böylece, ilk kez çifte şampiyonluk yaşadığı Avrupa arenasında tarih üstüne tarih yazdı.

Türk güreş tarihinde böylesi görülmedi... İşte Türk kadını!

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda çarşamba günkü müsabakalarda Türk kadın güreşi tarihi bir gün yaşanmıştı. 5 sıklette de yarışan tüm sporcularımız yarı finale kalmış ve ardından Elif Jale Yeşilırmak (59), Yasemin Adar’la (76) 2 final ve Evin Demirhan (50), Bediha Gün (55) ve Busen Tosun’la (68) 3 üçüncülük hakkı elde edip, kürsü şansını sürdürmüştü. Hatta Türk kadın güreşi, Avrupa arenasında ilk kez çifte finale de kalmıştı. İşte o tarihi gün sonrası, 5 sporcumuz yüzümüzü kara çıkarmadı. Dün akşam seansında yapılan repesaj ve final müsabalarında Türkiye arka arkaya madalyalar kazandı.

Yasemin Adar'dan üst üste 3'üncü kez altın madalya!

Açılışı Evin yaptı

Madalya serisinde açılışı, 50 kiloda mindere çıkan Evin Demirhan yaptı. 2017 Dünya Şampiyonası’nda üçüncülük elde eden üçüncülüğü bulunan Demirhan, İspanyol Aintzane Gorria Goni’yi 1 dakika 16 saniyede tuş edip, Avrupa 3.’sü oldu. Evin’in ardından 55 kiloda Bediha Gün sahne aldı. Bediha da, Ukraynalı Anna Voitova’yı 10-0’lık teknik tuşla Türkiye’ye 2.bronzu getirdi.

68 kiloda Buse Tosun, bronz madalya kazandı

Elif Jale’nin ilk Avrupa altını

Türk güreş tarihinde; Dünya ve Avrupa arenasında ilk madalyayı kazanan ve ilk olimpiyatlara giden kadın güreşçi unvanına sahip Elif Jale Yeşilırmak kariyerine bir madalya daha ekledi. 59 kilodaki sporcumuz, finalde Bulgar Mimi Nikolova Hristova’yı 6-4 mağlup edip, ilk Avrupa Şampiyonluğuna uzandı. Madalya serimiz 68 kiloda mindere çıkan Buse Tosun da devam etti. Buse, üçüncülük maçında Polak rakibi Monika Ewa’yı 6-4’le geçip, kariyerindeki ikinci bronz madalyasını elde etti.

59 kiloda altın madalya Elif Jale Yeşilırmak'ın

Kapanış Adar’dan

Mindere son çıkan isim; Dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçimiz Yasemin Adar’dı. Türk Kadın Güreşi’nde Dünya ve Avrupa arenasında ilk altın madalyayı ülkemize kazandıran Adar, adına yakışanı yaptı. 76 kilo Finalinde Rus Ekaterina Bukina’yı 8-2 yenerek üst üste 3. kez altın madalyayı boynuna taktı. Kadın Milli Takımımız böylece 2 altın ve 3 bronzla 5 sıklette de kürsüye çıktı. Türk Kadın Güreşi’nde ilk kez çifte altın ve toplamda 5 madalya kazanılmış oldu. Öte yandan kadın güreşindeki dün ayrıca 72 kiloda Beste Altuğ yarı finalde, 53 kilodaki Aysun Ergen de çeyrek finalde kaybetse de güçlü rakipleri finale yükselince, üçüncülük mücadelesi verme şansını sürdürdü. İki güreşçimiz de bugün madalya için mindere çıkacak.

Bediha Gün, bronz madalyanın sahibi oldu


Evin Demirhan'dan bronz madalya

Haberin Devamı
YORUM YAZ