MENÜ

(ÖZET) Fenerbahçe-Osmanlıspor maç sonucu: 2-0

Spor Toto Süper Ligi'nin 28. hafta mücadelesinde Fenerbahçe sahasında Osmanlıspor'u ağırladı. İlk yarıda etkisiz bir oyun sergileyen Sarı-Lacivertliler, Valbuena'nın oyuna 2. yarıda girmesiyle bambaşka bir görüntü sergiledi. Fenerbahçe Skrtel ve Soldado'nun golleriyle sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

(ÖZET) Fenerbahçe-Osmanlıspor maç sonucu: 2-0



Spor Toto Süper Ligi'nin 28. hafta mücadelesinde Fenerbahçe sahasında Osmanlıspor ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısında oldukça etkisiz bir Fenerbahçe sahada vardı. 2. yarıda Fransız futbolcu Valbuena Alper'in yerine girdi ve bambaşka bir Fenerbahçe sahadaydı.

Sarı Lacivertliler 2. yarıda bulduğu gollerle mücadeleyi 2-0 kazandı ve puanını 54'e yükselterek şampiyonluk yarışında kalmayı başardı. Ligden düşmemek adına kritik bir mücadeleye çıkan Osmanlıspor ise 28 puanda kaldı ve ilerleyen haftalar adına kritik bir maçtan eli boş dönmek zorunda kaldı.

Maçtan dakikalar

Mücadeleye baskılı başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Maçın 3. dakikasında ilk 11'de Aatif'ın cezası nedeniyle forma giyen Alper Potuk ceza sahası çarpazında içeriye ortaladı. Topa vuran Şener'in şutuna Osmanlıspor savunması müdahale etti ve mücadelenin ilk kornerini ev sahibi ekip kullandı.

Lider kim oldu? Süper Lig puan durumu 28. hafta

Korner atışı sonrası Osmanlıspor hızlı atağa kalktı. Orta alandan gönderilen topla Umar savunma arkasına sarktı ancak Şener son anda araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

Fenerbahçe'nin kalan maçları | Fenerbahçe fikstür

Mücadelede ilk 10 dakikalık kısmında Fenerbahçe kontorllü bir oyun ile atağa kalkmaya çalışırken Omsnalıspor'da savunma arkasında Aminu ve Serdar Gürler ile sarkarak gol pozisyonu bulmaya çalıştı.

(ÖZET) Fenerbahçe-Osmanlıspor maç sonucu: 2-0



Osmanlı tehlikeli geldi

11. dakikada Osmanlıspor'da sağ kanattan Regattin'in içeriye çevirdiği topa ön direkte Serdar Gürler dokundu, Volkan'ın ayağıyla çıkardığı top Mehmet Batdal'a çarpıp auta çıktı.

Josef uzaktan denedi

Mücadelenin 16. dakikasında Fenerbahçe gole yaklaşan takım oldu. Brezilyalı orta saha Josef de Souza, savunmadan dönen topu ceza sahası dışından sert bir vuruşla kaleyi yokladı. Top yandan auta gitti. Ayynı zamanda Fenerbahçe'nin maç içerisinde bu dakikaya kadar en tehlikeli atağı oldu.

Fenerbahçe - Osmanlıspor maçından kareler

Yalçın yerde kaldı

22'de Şener'in sağ kanattan Soldado'ya doğru doldurduğu topu uzaklaştırmak isteyen Yalçın, takım arkadaşı Anıl'la çarpışıp yerde kaldı. Tedavi nedeniyle oyun durakladı. Sağlık görevlililerin müdahalesi sonrası oyun kaldığı yerden devam etti.

Maçta 25 dakika geride kalırken iki takımın da temposunun oldukça düşük olduğu gözlendi. İki takım da topu orta sahada tutarken sık sık top kaybı yaptılar bu dakikaya kadar.

26. dakikada Josef de Souza, Osmanlıspor savunması tarafından yerde kaldı. Fenerbahçe tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandı. Topun başına son dönemin formda ismi Soldado geçti. İspanyol futbolcunun vuruşu üstten farklı şekilde auta gitti.

Mücadelede dakikalar 27'yi gösterdiğinde Mehmet Topal'ın sol kanattan içeri çevirdiği top arka tarafa açıldı. Orada Dirar'ın yaptığı vuruşta savunmaya çarpan top kornere çıktı.

31'de Alper Potuk'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Skrtel'in şutu Neustadter'den sekip kaleci Karcemarskas'da kaldı.

35. dakikada Alper'in pasıyla sağ kanattan son çizgiye inen Şener'in bekletmeden yaptığı ortada savunmadan seken topa Josef sert vurdu, top yine defanstan döndü.

Oyunda sertlik arttı

Bu dakikalarda mücadele içerisindeki müdahaleler sertleşti ve iki ekip oyuncuları da topu kazanmak için kıyasıya rakbet ettiler. Hakem Halil Umut Meler bu dakikaya kadar henüz kartına başvurmadı.

İlk kart Dirar'a

Maçın ilk sarı kartı 42. dakikada Nabil Dirar'a çıktı. Omsnalıspor'da hızlı atağa kalkan Serdar Gürler'i Faslı futbolcu faullu hareket ile durdurunca sarı kartla cezalandırıldı.

Ceyhun'dan sert şut!

45. dakikada Osmanlıspor gole yaklaşan ekip oldu. Kazanınlan serbest vuruşta Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırmak istedi. top bir anda Ceyhun Gülselam'ın önünde kaldı. Ceyhun'un ceza sahası dışından sert şutu az farkla auta çıktı ve Osmanlıspor skordaki dengeyi değiştirmek adına şansı değerlendiremedi.

Fenerbahçe hızlı hücuma kalkerken Musa Çağıran faulü yapan isim oldu ve hakem maçın 2. sarı kartını Musa'ya gösterdi.

İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

Fenerbahçe 2. yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Valbuena 2. yarıda Alper Potuk'un yerine oyuna dahil olan isim oldu.

İlk tehlike Fenerbahçe'den

2. yarının ilk tehlikeli atağı Fenerbahçe'den geldi. 48. dakikada orta sahada Soldado rakibine baskı yaptı ve topun sahibi Fenerbahçe oldu. Mehmet Topal topu Giuliano'ya verdi. Brezilyalı sağdan gelen Şener ile topu buluşturdu. Ceza sahası içerisine giren Şener topu tekrar Giuliano'ya çıkarttı. Brezilyalı yıldız oyuncunun topa gelişine şutu üstten auta gitti.

Soyunma odasından Sarı Lacivertliler daha istekli başlayan taraf oldu. Oyunda ilk yarıya oranla 2. yarıda daha tempoılu bir oyun var sahada.

(ÖZET) Fenerbahçe-Osmanlıspor maç sonucu: 2-0



Fenerbahçe aradığı golü buldu

Mücadelenin 54. dakikasında Valbuena'nın kullandığı kornere kale önünde Skrtel kafayı vurdu. Kaleci Karcemarskas top ağlarla buluşmadan kontrol etti. Yan hakem topun çizgiyi geçtiği yönünde karar verdi. Bu golün ardından Osmanlısporlu futbolcular hakeme yoğun itirazda bulundu. Ancak hakem orta noktayı gösterdi ve Fenerbahçe mücadelede 1-0 öne geçti.

Giuliano bitiremedi, Soldado tamamladı

Dakikalar 61'i gösterdiğinde Fenerbahçe'nin orta sahadaki baskısı topu takıma kazandırdı. Giuliano hızla ceza sahası içerisine girdi ve şık çalımlarla Osmanlıspor savunmasını ekarte etti. Brezilyalı'nın şutu direkten döndü. Doğru yerde doğru zamanda son dönemin formda ismi Soldado topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0'a getirdi.

62'de Muhammed Bayır, Osmanlıspor'da sarı kart gören isim oldu.

Soldado'dan harika deneme ama...

Gol avantajını yakalayan Fenerbahçe oyundaki üstünlüğünü bu dakikalarda daha fazla hissettirdi ve 65'te İspanyol golcü bir kez daha gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışında Karcemarskas'ın önde olduğunu gören Soldado aşırtma bir vuruş denedi. Ancak üst direk gole izin vermedi ve topu tecrübeli file bekçisi kontrol etti.

Sarı Lacivertliler üst üste ataklar bulmaya devam etti. Valbuena'nın etkili oyunu da takıma pozitif şekilde yansıdı. Fransız futbolcu yine Fenerbahçe ataklarının başrolündeydi. 68'de ilk golün asistini yapan tecrübeli futbolcu bu kez sağdan içeriye ortaladı. Giuliano arkasında daha uygun durumda olan Josef'i görmeyince topa yükseldi. Ancak Brezilyalı yıldız futbolcu topa istediği gibi vuramayınca Fenerbahçe bu pozisyondan eli boş döndü.

70'de Osmanlıspor'da Aminu Umar yerini Cikalleshi'ye bıraktı. Fenerbahçe'de de bir oyuncu değişiliği gerçekleşti. 74'te Soldado yerine Fernandao oyuna dahil olan isim oldu.

75. dakikada Osmanlıspor'un kaleye uzak bir noktadan kazandığı serbest vuruşta Cikalleshi doğrudan kaleyi denedi, top üstten auta çıktı.

81. dakikada Osmanlıspor çok adamla atağa çıktı. Serdar Gürler'in uzaklardan ortasında Cikalleshi'ye doğru giden topu kalesini terk eden Volkan kontrol etti.

Fernandao yan ağlara takıldı

Mücadelede dakikalar 82'yi gösterdiğinde ani gelişen Fenerbahçe atağında Valbuena sağ kanattan son çizgiye indi ve ortasını yaptı, arka direkte Fernandao'nun yaptığı kafa vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

83'te Fenerbahçe'de bu kez Dirar sağ taç çizgisi önünden sert bir orta kesti. İlk pozisyonda elinden kaçıran Karcemarskas ikinci hamlede topun sahibi oldu.

Aşırtma şut az farkla...

84'te Fenerbahçe atağa çıkarken Şener'in kaptırdığı top sonrası Cikalleshi sol kanattan bir anda ceza alanına sokuldu ve karşı karşıya pozisyonda aşırtma bir vuruş yaptı. Herkesi geçen top direği sıyırıp auta çıktı.

Osmanlıspor son oyuncu değişikliğini 89'da yaptı ve Cyhun Gülselam'ın yerine Mehmet Güven oyuna dahil olan isim oldu.

Fenerbahçe mücadelenin uzatma dakikalarında son oyuncu değişiklik hakkını kullandı ve Eljif Elmas günü başarılı isimlerinden Giuliano yerine oyuna dahil oldu.

11'ler

Fenerbahçe:Volkan, Şener, Neustadter, Skrtetl, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Dirar, Alper, Giuliano, Soldado

Osmanlıspor:Karcemarskas, Muhammed, Yalçın, Anıl, Pinto, Ceyhun, Musa, Regattin, Serdar, Umar, Mehmet Batdal

Maçtan notlar

Soldado ilk kez 3 maç üst üste

Fenerbahçe’nin İspanyol santrforu Roberto Soldado, bu sezon ilk kez 3 maç üst üste ilk 11’de forma şansı yakaladı.Sarı-lacivertlilere sezon başında gelen Soldado, bu maça kadar lig, kupa ve Avrupa’da üst üste en fazla iki karşılaşmada ilk 11’de oynamıştı. Soldado, ligin 26. haftasında Galatasaray, 27. haftasında Kayserispor ve 28. haftasında ise Osmanlıspor maçlarında ilk 11’de forma giydi.

Volkan Demirel ile Yalçın Ayhan el sıkıştı

Fenerbahçe’nin kaptanı Volkan Demirel ile Osmanlıspor’un kaptanı Yalçın Ayhan arasındaki küslük bitti.

Yalçın Ayhan’ın Kasımpaşa’da oynadığı dönemde yaşanan tartışmadan sonra bu iki futbolcu karşı karşıya geldikleri hiçbir maçta birbirinin elini sıkmamıştı.

Sahaya kaptan çıkan iki futbolcu, seremonide el sıkışmasa da hakemlerin yanına kale seçimi için gittiklerinde bu duruma son verdiler. İki futbolcu el sıkışıp birbirlerine başarı dileyerek, uzun yıllardır devam eden el sıkışmama durumlarına da son verdi.

(ÖZET) Fenerbahçe-Osmanlıspor maç sonucu: 2-0



Tribünler diğer maçlara göre doldu

Fenerbahçeli taraftarlar, derbiler hariç diğer maçlara oranla bu karşılaşmada tribünleri daha fazla doldurdu.

Şampiyonluk yolunda son haftalara girilirken sarı-lacivertli taraftarlar da Kadıköy’ü daha fazla doldurmaya başladı. Ülker Stadı’nda yaklaşık 30 bin sarı-lacivertli taraftar takımlarına destek oldu.
Osmanlıspor’u desteklemek için İstanbul’a gelen 150 kadar taraftar da maçı deplasman tribününden takip etti.

Osmanlıspor, AA’nın 98. yılını kutladı

Osmanlıspor, Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 98. yıl dönümünü açtıkları pankartla kutladı.

Karşılaşma öncesi başkent temsilcisinin oyuncuları sahaya "Anadolu Ajansının 98. kuruluş yıl dönümünü kutlarız" yazılı pankartla çıktı.

Osmanlıspor’da da tek değişiklik

Osmanlıspor Teknik Direktörü İrfan Buz, Fenerbahçe karşısında tek değişikliğe gitti.

Buz, geçen hafta Atiker Konyaspor’la 0-0 berabere kaldıkları maçta ilk 11’de forma giyen Tortol Lumanza’yı yedek bıraktı. Bu ismin yerine Buz, ilk 11’de Musa Çağıran’a şans tanıdı. Musa da 7 hafta sonra ilk 11’de oynama fırsatı yakaladı.

Osmanlıspor’da sakatlığı süren Özer Hurmacı, Raheem Lawal ve Payam Sadeghian ise sakatlıkları nedeniyle İstanbul deplasmanında forma giyemedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ