MENÜ

Uluslararası Yıldızlar Zafer Turnuvası'nda Türkiye rüzgarı

Türkiye, Kocaeli’de yapılan uluslararası güreş turnuvasında 52 madalya kazandı

Uluslararası Yıldızlar Zafer Turnuvası'nda Türkiye rüzgarı

Milli güreşçiler, Kocaeli’de düzenlenen 21. Uluslararası Yıldızlar Zafer Turnuvası’nda 52 madalya kazandı.
Türkiye Güreş Federasyonundan (TGF) yapılan açıklamaya göre, Gebze Belediyesinin sponsorluğunda düzenlenen şampiyonaya 13 ülkeden 250 sporcu katıldı.

Yıldız yaş grubundaki sporcuların yarıştığı turnuvada toplam 52 madalya kazanan milliler, gelecek adına umutlandırdı.

Türkiye, grekoromende 3 altın, 4 gümüş ve 12 bronz olmak üzere 19 madalya topladı.

Serbest stilde 3’er altın ve gümüş ile 7 bronz madalya alan ay-yıldızlı ekip, kadınlarda ise 6 altın, 7’şer gümüş ve bronz madalya elde etti.

Ülke sıralamasında Türkiye, serbest stil, grekoromen ve kızlarda birinci oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TGF Başkanı Musa Aydın, başarılı bir organizasyonu daha geride bıraktıklarını belirterek, "Buraya gelen tüm ülkeler son derece memnun bir şekilde ayrılıyor. Özellikle bu turnuvaya sponsor olan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e çok teşekkür ediyorum. Umarım diğer belediyelere de örnek olur. Bu turnuvaya emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Aydın, milli güreşçilerin performansının kendilerini memnun ettiğini vurgulayarak, "Neredeyse tüm kilolarda madalya aldık. Toplam 52 madalya kazandık. Bu büyük bir başarı. Göreve geldiğimiz ilk gün söylemiştim; en büyük hedefimiz altyapıdan yeni şampiyonlar çıkarmak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Sporcularımızın burada ortaya koyduğu performansta altyapı konusunda doğru yolda olduğumuzu gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ