MENÜ

Spor Toto Süper Lig'de yerli şampiyon: Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 26 haftada Türk futbolcularından tam 32 gol bulan Trabzonspor, ligde sadece yerli oyuncuların golleri ile yapılan puan tablosunda zirveye çıktı.

Spor Toto Süper Lig'de yerli şampiyon: Trabzonspor

Sabah Gazetesi'nden Taner Karaman'ın derlediği habere göre; Süper Lig'de ilk 5 mücadelesini devam ettiren Trabzonspor'da yerli oyuncular takımın yükünü çekiyor. Akhisar deplasmanında Burak, Okay, Yusuf ve Olcay'ın skora etkileri ile kazanan, Yeni Malatya karşısında ise Yusuf ve Burak'ın performansı ile üç puanı alan Trabzonspor sadece yerli oyuncuların skorları ile oluşan puan tablosunda zirvede.

Attığı gollerin 32'sini yerlilerin ayağından bulan bordo-mavililer, 26 haftada yabancı oyuncuların golleri hesaba katılmadığında 16 galibiyet, 9 beraberlik ve 1 yenilgi ile 57 puanla zirvede yer alıyor. Trabzonspor'u 49 puanla Kayserispor izliyor. Lig lideri G.Saray'ın 6. sıraya düştüğü listede, Beşiktaş 5, F.Bahçe ise ancak 12. sırada yer alabildi.

Spor Toto Süper Ligde yerli şampiyon: Trabzonspor



BURAK YILMAZ
Çıktığı 20 resmi maçta 20 gol atan Burak, 2 de asistle takımına katkı yaptı.

OKAY YOKUŞLU
24 lig maçında görev yapan Okay, bu sezon 2 gol attı, 1 asist yaptı.

YUSUF YAZICI
Yusuf Yazıcı, 25 lig maçında 5 gol atarken, Olcay 3, Abdülkadir 2 kez ligde rakip ağları sarstı.

ÇALIMBAY GİDİŞATTAN MEMNUN
Trabzonspor'un son iki maçta aldığı 6 puanla Avrupa Ligi yarışında tekrar iddialı duruma gelmesi teknik direktör Rıza Çalımbay'ın yüzünü güldürdü. Çalımbay, en kötü günlerde bile her zaman takımına güvendiğini belirterek, "Bu takım çok daha iyisini yapabilecek seviyede ancak şu an tek hedefimiz var; kalan maçlarımızı galibiyetle taçlandırıp, Avrupa kupalarına katılma hedefimize ulaşmak" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ