MENÜ

Seyirci ortalamasını en fazla artıran kulüp Kayserispor oldu

Saha içindeki performansı kadar tribünlerindeki taraftar desteği ile de dikkat çeken Kayserispor, Süper Lig’de seyirci ortalamasını en yüksek oranda artıran takım oldu.

Seyirci ortalamasını en fazla artıran kulüp Kayserispor oldu

Süper Lig’in seyirci ortalamasını en fazla artıran kulübü Kayserispor oldu

Spor Toto Süper Lig’de 26 hafta geride kalırken, stadyumlardaki seyirci artışı da devam ediyor. Bu sezon 12 bin 926 seyirci ortalaması yakalayan Spor Toto Süper Lig, geçen sezonun genel ortalaması olan 8 bin 940’ı şimdiden yüzde 44,5 oranında geçti. Saha içindeki performansı kadar tribünlerindeki taraftar desteği ile de dikkat çeken Kayserispor, Süper Lig’de seyirci ortalamasını en yüksek oranda artıran takım oldu.

Kayserispor Kulübü’nün yöneticileri ile birlikte Kayseri basınıyla bir araya gelen Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, “Kayserispor, 11 bin 826 seyirci ortalamasıyla ligin 10 ekibini geride bırakırken, dört büyüklerden sonra en fazla seyirci ortalamasına sahip 3. kulüp oldu. Spor Toto Süper Lig’deki seyirci ortalamasındaki artışta Kayserisporlu taraftarların da önemli etkisi bulunuyor” dedi.

Son iki sezonda Kayserispor’un seyirci ortalaması üç katına çıktı

Geçtiğimiz iki sezonda Spor Toto Süper Lig’i 15’inci sırada tamamlayan Kayserispor’un, bu sezon saha içindeki başarısı ile birlikte tribünlerdeki taraftar desteği de arttı. Seyirci ortalaması, 2015-2016 futbol sezonunda 3 bin 521, geçen sezon ise 5 bin 403 olan Kayseri’li ekip, ilk 26 haftanın verilerine göre iç saha maçlarında 11 bin 826 seyirci ortalamasına ulaştı. Süper Lig ekiplerinin geçtiğimiz sezona ait seyirci ortalamaları ile kıyaslandığında, yüzde 119 oranındaki artışla Kayserispor, 18 takım arasında seyirci ortalamasını en fazla yükselten ekip oldu.

“Kayserispor gelirini yüzde 86 artırdı”

Kayserispor’un geçen sezona göre seyirci ortalamasını iki katına çıkardığına dikkat çeken Kazancı, “Spor Toto Süper Lig’de oynadığı futbolla üst sıraları zorlayan Kayserispor, bilet ve kombine satışlarından elde ettiği gelirlerde yüzde 86 artış sağladı. 2016-2017 futbol sezonunun 26 haftasında Kadir Has Stadyumu’ndaki lig maçlarında 57 bin 378 kişi tribünlerde yer alırken, bu sezon ilk 26 haftadaki seyirci sayısı 153 bin 740’e ulaştı. Tribünlerdeki seyirci sayısında neredeyse 100 bine yakın bir artış gözlenen Kayserispor, ligin en fazla kombine satışı yapan ekiplerinden de birisi oldu” dedi.

Passolig Kart adetleri yüzde 46 arttı

3,7 milyona ulaşan Passolig Kart Ligi’nde en fazla Passolig Kartlı taraftarı olan kulüpler arasında Kayserispor da yer alıyor. Sezon başında 39 bin 428 olan Kayserispor Passolig Kart sayısı yüzde 46 artışla bugün 57 bin 635’e ulaştı. Kayseri ili dışında en çok Nevşehir, Ankara ve İstanbul illerinden Kayserispor logolu Passolig Kart satın alındı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ