MENÜ

ÖZET Beşiktaş-Fenerbahçe maç sonucu: 2 - 2

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş sahasında Fenerbahçe'yi ağırladı. Gergin geçen mücadele 2-2 sona erdi. Ancak maça damga vuran gollerden daha çok çıkan kartlar ve olaylar oldu. Rövanş mücadelesi 17-18 veya 19 Nisan tarihinde oynanacak.

ÖZET Beşiktaş-Fenerbahçe maç sonucu: 2 - 2

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş sahasında Fenerbahçe'yi ağırladı. Gergin geçen mücadele 2-2 sona erdi. Ancak maça damga vuran gollerden daha çok çıkan kartlar ve olaylar oldu.

Rövanş mücadelesi 17-18 veya 19 Nisan tarihinden birinde oynanacak.

Mücadeleden dakikalar

Mücadelenin 3. dakikasında Talisca şık bir çalım sonrası topu Caner'e gönderdi. Caner ceza sahası dışından şansını denedi, top kaleci Volkan'da kaldı.

5. dakikada uzun süreli paslaşmaların ardından sağ kanattan atak geliştiren Fenerbahçe'de Şener'in sol ayakla içeri gönderdiği ortayı Pepe kafayla karşıladı. Fenerbahçe önemli bir pozisyondan yararlanamadı.

Mücadelenin 10 dakikalık kısmı geride kalırken Fenerbahçe topa sahip olmak isteyen taraf olarak dikkat çekti. Beşiktaş ise kanatlar atak yapmaya çalıştı. Oyun sık sık sert müdahaleler nedeniyle durdu.

Haberin Devamı

Talisca Volkan'a takıldı

12. dakikada

Fenerbahçe

yarı sahasında Talisca topu alan isim oldu. Kaleyi görür görmez plase şut çeken Brezilyalı, kaleci Volkan Demirel'i geçemedi.

Negredo açılışı yaptı

14. dakikada Beşiktaş derbide ilk golü buldu. Talisca'nın sol kanattan ortaya gönderdiği mükemmel pasta Negredo topla buluştu, kaleci Volkan'ı geçti ve boş kaleye topu gönderdi. İspanyol yıldızın golüyle Beşiktaş 1-0 önde. İspanyol oyuncu Alvaro Negredo bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'ndaki 7. golünü kaydetti.

ÖZET Beşiktaş-Fenerbahçe maç sonucu: 2 - 2

Soldado eşitliği yakaladı

17. dakikada Fenerbahçe'nin beraberlik golü gecikmedi. Mehmet Topal'ın ceza alanına havadan gönderdiği pasta Soldado, sol çaprazda gelişine topa vurdu ve topu filelerle buluşturdu. Fenerbahçe, Vodafone Park'ta 1-1'lik eşitliği yakaladı.

21'de İspanyol oyuncu Negredo Fenerbahçe yarı sahasında topla buluştu.Ancak istediği gibi vuruş yapamayan golcü oyuncu topu farklı bir şekilde üstten auta attı.

24'te Gökhan Gönül sağ kanattan Fenerbahçe ceza sahasına ortayı kesti, Şener topu kafayla uzaklaştırdı. İkili mücadelede Caner'in faul yaptığı tespit edildi.

Fenerbahçeliler isyan etti

Mücadelenin 26. dakikasında Fenerbahçe atağında Pepe'nin müdahalesiyle Soldado yerde kaldı. Hem Talisca hem de Soldado şu anda yerde. Fenerbahçe kulübesi, Soldado'nun yerde kalmasının ardından ayağa kalktı.

Haberin Devamı

Mehmet Ekici uzaktan denedi

Maçta dakikalar 27'yi gösterdiğinde ataklarını sıklaştıran taraf Fenerbahçe oldu. Alper Potuk hızla ceza sahasına girip sol ayağıyla şutunu gönderdi ama Pepe'ye çarpan top kornere çıktı. Bir dakika sonra sağdan Şener'in yaptığı orta savunmadan dönerken top, ceza sahası dışındaki Mehmet Ekici'nin önünde kaldı. Onun sert şutunda top az farkla dışarı çıktı.

Caner direğe takıldı

36. dakikada Beşiktaş bu kez etkili gelen taraf oldu. Lens sağdan etkili geldi. İçeriye ortasında Fenerbahçe savunması yine ıska geçti. Negredo topu iyi kontrol edemedi ve bir anda Caner Erkin çaprazda sert vurdu ters köşeye. Top direkten dışarıya çıktı. Beşiktaş öne geçirme fırsatını kaçırdı.

37'de Fenerbahçe bu dakikada çok etkili geldi. Aatif sol çizgide rakiplerini bir bir geçip topu sağ kanata gönderdi. Şener topla buluşup çizgiye indi, vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

Haberin Devamı

İlk kart Alper'e

İlk sarı kart 39'da geldi. Fenerbahçe'nin sağdan kullandığı köşe vuruşu savunmadan döndü. Ardından Beşiktaş kontra atağa çıkmak isterken Alper arkadan faul yaptı ve atağı kesti ama bu faul sonrasında sarı kart gördü.

ÖZET Beşiktaş-Fenerbahçe maç sonucu: 2 - 2

Volkan'dan mükemmel kurtarış

41. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sol kanattan içeri yapılan ortaya Talisca ayağıyla gelişine sert bir şut gönderdi ama kaleci Volkan aynı güzellikte topu çeldi. Devamında Beşiktaş korner kazandı ama iyi değerlendiremedi ve atak bitti.

Alper'e kırmızı kart

44. dakikada mücadelede kırmızı kart çıktı. Topsuz alanda Hasan Ali ile Tolgay arasında çıkan tartışmada Alper, Tolgay'ı ittirdi ve olay yerine gelen hakem, Alper'e önce ikinci sarı kartı ardından da kırmızı kartı gösterdi. Fenerbahçe bu dakikadan sonra 10 kişiyle maça devam etmek zorunda kaldı.

45+1'de Fenerbahçe hızlı hücuma çıkarken Medel faulle rakibini durdurunca Fırat Aydınus'un sarı kartı ile cezalandırıldı.

Şener eksik Fener'i öne geçirdi

Haberin Devamı

45+2'de

Mehmet Ekici

'nin pasında Şener ceza alanı içinden vuruşunu yaptı, kaleciyi geçen top ağlarla buluşmadan Vida tarafından uzaklaştırıldı ama çizgiyi geçen top gol olarak değer kazandı. Fenerbahçe deplasmanda 2-1 öne geçti.

Son anları nefes kesen derbinin ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Beşiktaş 2. yarıya oyuncu değişiklikleri ile başladı. Vida ve Lens'in yerine Quaresma ile Babel'i oyuna sürdü.

Saha karıştı

Derbide olay çıktı. İkinci yarı oyuna giren Ricardo Quaresma 52. dakikada kırmızı kart gördü. İkinci yarı oyuna giren Ricardo Quaresma kırmızı kart gördü. Quaresma 'nın kırmızı kart yemesinden sonra saha karıştı. Yedek futbolcular ve teknik heyetler, sahaya girdi.

Tartışmaların ardından Mehmet Ekici de sarı kart gördü. Olayların yatışmasının ardından maç kaldığı yerden devam etti.

Beşiktaş - Fenerbahçe maçında kavga.. Quaresma'ya kırmızı

55'te Beşiktaş'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanı içinde oluşan karambolde Volkan topu yatarak aldı ama ardından sakatlandı ve kendisini yere bıraktı. Sağlık ekipleri Volkan için oyun alanına geldi. Tecrübeli eldivenin tedavisinin ardından oyuna devam edildi.

59'da Fenerbahçe sol kanattan hücum ederken Josef de Souza, Pepe tarafından faule maruz kaldı ve konuk ekip serbest vuruş kazandı. Pepe ise sarı kart gördü.

Aatif penaltı bekledi

62. dakikada Fenerbahçe uzun süreli paslaşmalarla atak geliştirdi. Aatif ceza alanına hızla girdi, ardından ona yatarak müdahale geldi ve penaltı bekledi ama Fırat Aydınus devam kararı verdi.

65'te Fenerbahçe savunmasının yaptığı top kaybında topla buluşan Babel, sol kanatta topla birlikte hareket ederken pasını ceza alanı dışındaki Tolgay'a gönderdi ama savunma Tolgay'dan önce araya girdi.

Fenerbahçe ilk değişiklik hakkını 66'da kullandı. Günün etkili isimlerinden Mehmet Ekici, yerini Dirar'a bıraktı. Ekici'nin sarı kartı da vardı. Aykut Kocaman gerilim nedeniyle böyle bir tercihde bulundu.

69'da yürekleri ağza getiren bir olay meydana geldi. Mehmet Topal ile Pepe ikili mücadelede çarpıştı ve iki oyuncu da yerde kaldı. Mehmet Topal kısa süreli baygınlık geçirdi. İki oyuncu da tedavisinin ardından oyuna döndü.

Bir kırmızı daha

75'te Talisca'nın sol kanattan yaptığı ortada Babel kafayı vurdu ama top üstten auta çıktı. 77'de ilk yarıda sarı kart gören Volkan Demirel, Babel'in kafa vuruşundan sonra hakeme itirazda bulundu ve ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla oyundan atıldı. Fenerbahçe, 9 kişi kaldı. Kırmızı kartın ardından Fenerbahçe'de Volkan'ın yerine Kameni geçerken Aatif bu değişiklik için oyundan çıktı.

80'de Beşiktaş'tan da hamle geldi. Pepe oyundan alınırken Oğuzhan maça dahil oldu.

Hasan Ali kendi kalesine

82. dakikada Beşiktaş beraberliği buldu! Caner'in soldan ortasında Talisca kafayı vurdu, Hasan Ali'ye çarpan top ağlarla buluştu. Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında 2-2'yi buldu!

87'de ceza sahası çizgisi üzerinde sert bir şut çeken Babel gole yaklaştı ancak savunmaya çarpan top üstten az farkla dışarı çıktı.

Mücadelenin 89. dakikasında Oğuzhan'ın yerden ceza alanına gönderdiği klas ara pasında Negredo topa hareketlendi ancak hızlı giden top dışarı çıktı. Karşılaşmanın sonuna 10 dakikalık kayıp süre eklendi.

90+3'te Oğuzhan'ın pasında ceza alanı içindeki Talisca topla buluştu, açı ararken topu ayağından aştı ve Skrtel topu uzaklaştırdı.

İLK 11'LER

Beşiktaş:

Fabri, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Tosic, Medel, Tolgay, Lens, Caner Erkin, Talisca, Negredo

Fenerbahçe:

Volkan, Hasan Ali, Neustadter, Şener, Mehmet Topal, Josef, Mehmet Ekici, Aatif, Alper, Soldado

Maçtan notlar

Valbuena yine yedek

Fenerbahçe’nin Fransız futbolcusu Mathieu Valbuena, bu derbide de yedek kaldı. Süper Lig’deki derbide maça yedekler arasında başlayan Fransız futbolcu, Aykut Kocaman’ın rotasyona gittiği kupa maçında da ilk 11 şansı bulamadı.

Fenerbahçe’de üç eksik

Fenerbahçe, zorlu maçta üç futbolcusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Hollandalı futbolcu Vincent Janssen ile İsmail Köybaşı ile cezalı Jose Fernandao, kadroda yer alamadı.

Taraftarlar tribünü yine doldurdu

Fenerbahçeli taraftarlar, bu derbide de kendileri için ayrılan tribünü doldurdu. Ülker Stadı’ndan toplu olarak Vodafone Park’a gelen sarı-lacivertli taraftarlar, zorlu maç öncesi takımlarına büyük destek verdi.

Tosic ve Tolgay Arslan’ın görev yerleri değişti

Fenerbahçe ile ligde oynanan maçta savunmanın göbeğinde görev alan Dusko Tosic, kupa mücadelesine sol bekte başladı. Ligdeki derbi maçta zaman zaman sol bekte görev alan Tosic’in yanı sıra Tolgay Arslan’ın da görev yeri değişti. Talisca’nın yokluğunda orta sahada hücuma dönük oynayan Tolgay, bu sefer savunmaya dönük orta saha görevini yerine getirmeye çalıştı.

Oğuzhan Özyakup, yedek

Ligin 23. haftasındaki maç öncesinde yaşadığı rahatsızlık nedeniyle kadroda yer alamayan Oğuzhan Özyakup, kupa karşılaşmasına yedek başladı. Siyah-beyazlı takımda ayrıca Utku Yuvakuran, Necip Uysal, Fatih Aksoy, Alpay Çelebi ve Mustafa Pektemek yedekler arasında bulundu.

Stat bu sefer dolmadı

Beşiktaş, Fenerbahçe’yi 5 günde ikinci kez konuk ederken siyah-beyazlı taraftarlar, lig maçına göre kupa mücadelesine fazla ilgi göstermedi. Lig maçında tamamen dolan Vodafone Park tribünlerinde, kupa derbisinde yer yer boşluklar olduğu görüldü.

Kaptan Tolgay Arslan

Siyah-beyazlı ekipte Tolgay Arslan, kupa maçında kaptan olarak sahada yer aldı. Beşiktaş’ın kaptanları Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Necip Uysal’ın yokluğunda bu görevi Tolgay Arslan yerine getirdi.

"KaraKartal Hareketi"nin ikinci konuğu Ahmet Dursun

Vodafone tarafından gerçekleştirilen "KaraKartal Hareketi"nin ikinci konuğu Beşiktaş’ın eski forvet oyuncusu Ahmet Dursun oldu.

Vodafone Park’ta gerçekleştirilen buluşmaya, Beşiktaş Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Umut Kutlu ve Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Nedim Baytorun da katıldı.

Ahmet Dursun, 2004-2005 sezonunda kendisinin de ilk 11’de sahaya çıktığı ve Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi deplasmanda 4-3 yendiği maçla ilgili anılarını anlattı.

YORUM YAZ