MENÜ

Mustafa Cengiz'den zehir zemberek sözler: Biz bu oyunu bozarız!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Jeunesse Global ile imzaladıkları sponsorluk anlaşmasında soruları yanıtladı. Cengiz, MHK ve Federasyon ile ilgili zehir zemberek sözler söyledi.

Mustafa Cengiz'den zehir zemberek sözler: Biz bu oyunu bozarız!

Galatasaray, Jeunesse Global ile sponsorluk anlaşması imzaladı. Sarı kırmızılı takımın başkanı Mustafa Cengiz, sponsorluk anlaşmasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İşte Mustafa Cengiz'in açıklamaları:

Galatasaray'ın olduğu her yerde dünya markası vardır. Bu bağlamda görüşmelerimiz var devam ediyor. Umarım kısa sürede sonuçlanır. Mali açıdan bütün kulüplerin ihtiyacı olduğu gibi bizim de ihtiyaçlarımız var.

Biz Galatasaray olarak ağlak ve zırlak bir takım değiliz. Biz mağlubiyet de alabiliriz. Biz Galatasaray'ız ve asla pes etmeyiz. Biz çarpışarak, vuruşarak ölürüz. Biz Galatasaray'ız. Haftada iki demeç, zırlayan sözler söylemeyiz. Hakemler de insan, hata yapabilirler. Biz hiçbir art niyet görmüyoruz. Ancak aynı hakem aynı hatayı 7 kere yapıyorsa artık insan hatası değildir, kangrenleşmiştir.

Gomis'te şok gerçek! Saklamışlar...

Federasyon bizim federasyonumuz, MHK bizim MHK'mız. Basında bir sürü anlamsız laflar: Galatasaray'lı MHK, Beşiktaşlı TFF... Federasyona da fanatik Fenerli gelsin, MHK'ya da fanatik Fenerli gelsin... Eğer bir insan tuttuğu takım için objektif değerleri yer altına alıyorsa, başkan da olsa hakem de olsa, biz ona sadece yazıklar olsun deriz ve bu oyunda olmayız. Klasik anlamda da söylüyorum biz bu oyunu bozarız. Ben demece karşıyım, cevap vermedim. Sadece selam söyledim, o da yanlış anlaşıldı.

Buradan hakem kardeşlerime sesleniyorum: Lütfen tıraş olurken aynaya bakın. Maçları tekrar izleyin, bakın. Bütün tartışmalı pozisyonlar Galatasaray'ın aleyhine yorumlanıyor. Galatasaray'a çok rahat kart çıkartılıyor. Çok rahat yan hakemler müdahil oluyor. Ben müdahil olmasın, kart çıkartmasın demiyorum ama eşitlik ilkesi içerisinde davranırsın.

Türkiye'de ezberlerin bozulması gerekir. Ben hiçbir şey eskisi gibi olmayacak derken bunlardan bir tanesi de hakem müessesesidir. Hakemleri yanlış eğitiyorlar. Hakemlerden adelet bekliyorlar. Hakemler adalet dağıtamaz. Hakemler, hakim değildir. Yanlış tercüme var. Hakem ayrıdır, hakim ayrıdır.

Sahada hakem kendisini hakim olarak görürse bu takıma sarı kart, bu takıma da sarı kart çıkartayım. Bu takıma yanlış yaptım, bu takıma da yanlış yapayım. Bir penaltı verdim bir daha vermeyeyim. Hakem gördüğünü çalan kuralları uygulayan egemendir. Lütfen hakem seminerlerinde bu doğru olarak eğitilsin. Hakemler kendilerini hakim zannetmesin ve haklarımızı da çiğnemesin. Galatasaray'ın lütfen önünü kesmeyin. Herkese adil olun. Kimse hakemlerden memnun değil. Tartışmalı pozisyonlarda Galatasaray'ın aleyhine düdük çalmayın. Galatasaray asla pes etmeyecektir.

Yok böyle şampiyonluk!

Biz geldiğimizde de 10 binlerce sorun vardı. Biz Galatasaray'ın kılcal damarlarına kadar gireceğiz. Duruma egemen olma ve biz çekildiğimizde daha rahat bir Galatasaray bırakmak için buradayız. Biz hiç boş durmuyoruz. Biz 24 saat çalışıyoruz. Gece gündüz bütün arkadaşlarımız çalışıyor. Biz Kapadokya'ya gezmeye gitmiyoruz. Ben bunu "Biz çok çalışıyoruz, bizi takdir edin" diye söylemiyorum. Biz Galatasaray'ız. Tek mağlubiyetle ölmeyiz, tek galibiyetle de övünmeyiz.

Sevgili Dursun Başkanım değerli bir Galatasaraylı. Bizim kimseye kastımız yok. O da kendi perspektifi içerisinde Galatasaray'a hizmet etmiş bir isim. Biz Galatasaray'ın üzerindeki temliği kaldıralım diyoruz. Nihayetinde kaldıracağına da inanıyoruz. Galatasaray için kim taşı bir metre ileri koyarsa onun yanındayız.

Biz açık ve net olmaya gayret ettik. Biz UEFA konusunda iyi durumda değiliz. Bunu saklayamayız. Biz geldiğimiz günden beri Finansal Fair-Play ile çalışmalar yapıyoruz. Mesaimizin yarısını buna veriyoruz. Çalışma grubu kurduk. Federasyonumuz bu konuda yardımcı olacak. Özellikle Servet Yardımcı bize destek veriyor. Buradan tekrar ediyorum. İstediğiniz gibi eleştirin ama eleştirirken desteğinizi esirgemeyin. Neden diyorum bunu loca ve kombine satışları için diyorum değerli Galatasaraylılar. Siz geleğin Galatasaray'ını yaratmak istiyorsanız, çocuklarınıza güzel Galatasaray bırakmak istiyorsanız destek vermelisiniz.

Fatih Terim'den büyük neşter!

Bizi en çok yaralayan gelirlerimizin TL, giderlerimizin yabancı para ile olması. Bu bizi çok zorluyor. İnşallah Finansal Fair Play'da UEFA'nın Türk takımlarına fırsat vereceğine inanıyoruz. Biz inanın sadece kendimize güveniyoruz. İsterse MHK Başkanı Fenerbahçeli olsun ama işini yapsın. Biz MHK içerisinde olaylara hüküm veremeyiz. Biz sahada yenilgiyi asla kabul etmeyen ölümüne savaşan bir takım istiyoruz. Bizi gerisi ilgilendirmiyor. Toplumdaki vicdan, bir aileye, bir takıma, bir gruba haksızlık yapıyorsa, o vicdan ezer geçer bütün bunları.

Haberin Devamı
YORUM YAZ