MENÜ

Derrick Rose yeni takımını 3 kriterle seçecek

NBA’in sezon ortası hedefleri arasına üst sıralardan giren Derrick Rose yeni takımına karar vermek üzere ve tercihi üç kriterden geçti bile!

Derrick Rose yeni takımını 3 kriterle seçecek

Derrick Rose muhtemelen şu sıralar gençken birçok takımın gözdesi olduğu günlere geri dönmüş gibi hissediyor.

Takas edildikten sonra Utah Jazz‘le sözleşmesi karşılıklı feshedilen Rose şu aralar birçok takım tarafından aranıyor, bir lise oyuncusu misali gideceği bir sonraki durağın ne olduğuna karar vermeye çalışıyor.

Modern NBA için görece genç yaşı (30), ilk adımındaki çabukluğu ve eskisi kadar muhteşem olmasa da atletizmi sebebiyle birçok takım onun kapısını çalıyor.

Sakatlığından önce Cavaliers formasıyla maç başı 26.8 dakikada %47 isabetle 14.7 sayı ürettiği de düşünülürse bu ilgi şaşırtıcı da değil.

Washington Wizards ve Minnesota Timberwolves‘un taliplerden en heveslisi olduğu bilinirken The Athletic‘in haberine göre ikinci takım şu an yarışta önde gözüküyor. Neden mi? Çünkü Rose’un yeni takımını seçerken üç kriterine de Minnesota uyuyor.

Habere göre bir playoff takımına katılmak isteyen Rose, Chicago’daki evine yakın olmak ve tanıdığı bir koçla beraber çalışmak istiyor.

Koç Thibodeau göreve geldiğinden bu yana Rose’u kadroya katmak istediği bilinen Timberwolves da geçen sezon New York Knicks‘ten takasla Rose’u almak istemiş ama iki taraf ortada buluşamamıştı.

2010-11 sezonunda 62-20’ye giden Chicago Bulls‘da beraber olan Thibodeau’yla Rose’un işbirliği yıldız ismi de NBA tarihinin en genç MVP’si yapmıştı.

Ancak Chicago günlerinde sallantılı bir ilişkisi olduğu bilinen Jimmy Butler’la iletişimi, hele de şu sıralar takımın patronu olmuşken, bu hamleyi nasıl etkileyecek merak konusu.

EuroHoops

Haberin Devamı
YORUM YAZ