MENÜ

Kaykay yapanlara lisans müjdesi

Kaykay Federasyonu, Türkiye’nin ilk lisanslı kaykaycılarını belirlemek için başvuru almaya başladı.

Kaykay yapanlara lisans müjdesi

Federasyonun internet sitesinden yapılan duyuruda, "Spor Genel Müdürlüğü Sporcu Lisans, Tescil, Vize Ve Transfer Yönetmeliği" hükümleri gereğince yarışmalara katılacak sporcuların, lisans işlemlerinin yapılacağı, 10 yaş ve üzeri sporcuların belirtilen yönetmelik kapsamında bulundukları ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine giderek lisans çıkarabilecekleri kaydedildi.

Federasyon başkanı Sedat Çelenk, yazılı açıklamasında, 2020 Tokyo Olimpiyatları yolculuğunda ilk lisanslama işlemlerine başladıklarını belirterek, her sporcunun başvurusunu kendi bulunduğu ilden yapabileceğini ifade etti.

Öncelikle hangi ilde ne kadar kaykay sporcusu bulunduğunu tespit edeceklerini vurgulayan Çelenk, "Yapılacak etkinlikler ve yarışmalarda federasyon destek verecek. Daha önce sokaklarda bu sporu yapan sporcularımızı dinledik ve doğru tesisleşmelerle onlara parklar kazandırmak, bu parklardan da olimpik yolculukta bayrağımızı dalgalandıracak sporcular yetiştirmek için yola çıktık. Doğru tesisleşme anlamında Bursa Osmangazi, Antalya Büyükşehir, Diyarbakır Kayapınar ve Eskişehir Odunpazarı belediyelerinin desteğini görmekten büyük mutluluk duyduk. Tesislerin uluslararası standartta olması anlamında teknik desteğe hazır olduğumuzu tüm belediyelerimize bildirdik ve olumlu dönüşler alıyoruz. Bu da bizi ilerisi için umutlandırıyor." ifadelerini kullandı.
Kaykay sporunun profesyonelleşmesinin gençleri her anlamda kazanma amacı güttüğüne işaret eden Çelenk, "Sporcularımıza sportif anlamda destek olurken kötü alışkanlıklar uyuşturucu, alkol, suç ve terörden korumak, hedefe yönlendirmek ve olimpik yolculukta desteklemek için çalışıyoruz. Bu çalışmalarda bizlere destek olan Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak’a sporumuza olan inancı ve vizyonundan dolayı çok teşekkür ederiz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ