MENÜ

SON DAKİKA! Caroline Wozniacki şampiyon!

Avustralya Açık 2018'de tek kadınlar kupası sahibini buldu. Finalde dünya 1 numarası Simona Halep ile karşılaşan Caroline Wozniacki, rakibini müthiş bir mücadelenin ardından devirerek kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu elde etti.

SON DAKİKA! Caroline Wozniacki şampiyon!

Avustralya Açık 2018'de tek kadınlarda şampiyonluk, 2 numaralı seri başı Caroline Wozniacki'nin oldu. Finalde dünya 1 numarası Simona Halep'le kozlarını paylaşan Danimarkalı raket, rakibini üç set süren zorlu bir mücadelenin ardından 7-6(2), 3-6 ve 6-4'lük setlerle devirdi.

Karşılaşmaya hızlı giren Wozniacki, açılış setine ilk üç oyunu kazanarak başladı. 5-3'te set için servise gelen güzel tenisçi, bu oyunda eline geçen fırsatı değerlendiremese de açılış setini 7-2'lik tie-break ile cebine koydu ve finalde 1-0 öne geçti.

Müthiş maçın ikinci setinde etkili olan tarafsa Halep'ti. 3-3'ten sonra arka arkaya üç oyunluk bir seri yakalayan Rumen tenisçi, dev karşılaşmayı 6-3'le final setine uzattı. Dünya 1 numarası, şampiyonu tayin edecek karar setinde de servis kırıp 4-3'ü bulsa da bu avantajını kullanamadı.

4-3 geriye düştükten sonra uzun bir sağlık molası alan Wozniacki, müthiş savunmasıyla son üç oyunun tamamını hanesine yazdırdı ve Melbourne Park'ta kariyerinin ilk Grand Slam zaferine uzandı.

Daha önce 67 hafta WTA klasmanının zirvesinde yer alan Danimarkalı tenisçi, pazartesi günü açıklanacak yeni sıralamada 1 numarayı Halep'ten devralacak.

MAÇTAN DETAYLAR...



1.set:

Halep 0-1 Wozniacki: Mücadeleye servis atarak başlayan Wozniacki, kendi oyununda yalnızca 1 puan kaybediyor. İlk oyun Danimarkalı tenisçinin.

Halep 0-2 Wozniacki: Wozniacki finale son derece agresif başladı. Danimarkalı raket, Halep'in servisinde yakaladığı ikinci servis kırma puanını sonuca çeviriyor ve ilk sette skoru 2-0'a getiriyor.

Halep 0-3 Wozniacki: Wozniacki, ilk sandalye molasına 3-0 önde gidiyor. Kendi servislerinde 15-30 geriye düşen dünya 2 numarası, arka arkaya üç puan alarak servislerine tutunuyor.

Halep 1-3 Wozniacki: Halep, skor tabelasına geç de olsa girmeyi başardı. Rumen raket, kendi servislerini 0'a karşı kazanıyor.

Halep 1-4 Wozniacki: Bir rahat servis oyunu da Wozniacki'den... Danimarkalı, ilk setteki servis kırma avantajını sürdürüyor.

Halep 2-4 Wozniacki: Dünya 1 numarası takibini sürdürüyor. Halep, kendi servisinde tüm puanları winner ile hanesine yazdırarak skoru 2-4'e taşıyor.

Halep 2-5 Wozniacki: Break'e izin yok! Wozniacki, müthiş backhand vuruşlarıyla açılış setinde skoru 2-5'e getiriyor.

Halep 3-5 Wozniacki: Sette kalmak için servis atan Halep, bu oyuna tutunmayı başarıyor. Wozniacki, şimdi set için servise gelecek.

Halep 4-5 Wozniacki: Halep servis kırıyor! Wozniacki'nin set için servis attığı oyunda 0-40'ı bulan dünya 1 numarası, rakibinin seti kazanmasına izin vermiyor. Rumen tenisçi, sandalye molasının ardından bir kez daha sette kalmak için servis atacak.

Halep 5-5 Wozniacki: Halep'ten üst üste 3 oyun! Kadınlar tenisinin 1 numarası, finalin ilk setinde skoru eşitliyor!

Halep 5-6 Wozniacki: ​Caro'dan Halep'in serisine son! Servis attığı oyunu puan vermeden kazanan Wozniacki, rakibini bir kez daha sette kalmak için servis atmaya zorluyor.

Halep 6-6 Wozniacki: Halep, bir kez daha baskıyı çok iyi omuzluyor! Servisini 30'a karşı alan Rumen tenisçi, ilk seti tie-break'e taşıyor!

BİRİNCİ SET WOZNIACKI! İlk setin galibi 7-2 tie-break neticesinde dünya 2 numarası Wozniacki oluyor. Güzel tenisçi, 2-5 öndeyken bitiremediği seti tie-break ile hanesine yazdırıyor ve şampiyonluğa 1 set daha yaklaşıyor!



2.set:

Halep 1-0 Wozniacki: İlk seti tie-break ile kaybeden Halep, servis atarak başladığı ikinci sette ilk oyunu almayı başarıyor.

Halep 1-1 Wozniacki: Wozniacki, ikinci sette servis attığı ilk oyunu "love game" ile (0'a karşı) hanesine yazdırıyor.

Halep 2-1 Wozniacki: 10 dakikadan fazla süren servis oyununda tam 4 servis kırma puanıyla yüzleşen Halep, bunların hepsini bertaraf ediyor ve skoru 2-1'e taşıyor. İkinci sette henüz servis kıran yok.

Halep 2-2 Wozniacki: Dünya 2 numarası Wozniacki de servisine tutunuyor. İkinci sette çekişme sürüyor!

Halep 3-2 Wozniacki: Halep'ten rahat bir servis oyunu... 26 yaşındaki dünya 1 numarası, sandalye molasına 3-2 önde giriyor.

Halep 3-3 Wozniacki: İkinci setteki üçüncü servisinde de rakibine servis kırma puanı göstermeyen Wozniacki, skoru 3-3'te eşitliyor.

Halep 4-3 Wozniacki: Karşılıklı kazanılan servis oyunları sürüyor. İkinci setin galibini de tie-break oyunu belirleyecekmiş gibi gözüküyor.

Halep 5-3 Wozniacki: Halep servis kırıyor! Dünya 1 numarası, şimdiki servis oyununu aldığı takdirde büyük finali üçüncü sete uzatacak.

İKİNCİ SET HALEP! Rumen tenisçi, set için servis attığı oyunda eline geçen üçüncü set puanını sonuca çeviriyor ve dev finali karar setine taşıyor: 6-3!



3. set:

Halep 0-1 Wozniacki: İkinci seti kaybeden Wozniacki, 0-30 geriye düştüğü ilk oyunda servislerine tutunmayı başarıyor.

Halep 0-2 Wozniacki: Final setinde ilk servis kırmayı Wozniacki gerçekleştiriyor! Danimarkalı servis oyunlarını kazandığı takdirde kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğuna uzanacak!

Halep 1-2 Wozniacki: Halep, rakibinin avantajını siliyor! Oldukça uzun geçen oyunda rakibinin servisini kıran Rumen tenisçi, bir önceki oyunda kırdırdığı servisi geri alıyor!

Halep 1-3 Wozniacki: Yine kırdı! Wozniacki, Halep'in servisini sıfıra karşı kırıyor ve avantajı yeniden eline geçiriyor!

Halep 2-3 Wozniacki: Melbourne Park'ta "kıran kırana" bir final seti... Üst üste dördüncü oyunda da servis kırılıyor ve Halep, rakibinin avantajını yeniden bertaraf ediyor.

Halep 3-3 Wozniacki: Seri sona eriyor! Halep, servis oyununu kazanıyor ve final seti 3-3'te eşitleniyor.

Halep 4-3 Wozniacki: Halep, üst üste üçüncü oyununu kazanıyor! Şampiyonluk yolunda büyük adım atan dünya 1 numarası, sandalye molasından sonra 5-3 için servise geçecek.

Halep 4-4 Wozniacki: Caro'dan çok kritik bir break! Danimarkalı tenisçi, aldığı sağlık molasının ardından Halep'in servisini kırıyor ve skoru yeniden eşitliyor!

Halep 4-5 Wozniacki: Wozniacki servisine de tutunmayı başarıyor ve tüm baskıyı rakiplerinin omuzlarına yüklüyor. Güzel tenisçi, sandalye molasından sonra şampiyonluk için servis karşılayacak!

OYUN, SET, MAÇ VE ŞAMPİYONLUK WOZNIACKI! Caroline Wozniacki, Simona Halep'in servisini kırarak Avustralya Açık'ta kariyerinin ilk Grand Slam zaferine ulaşıyor: 6-4!



Yunus DİLBER / fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ