MENÜ

Galatasaray - Osmanlıspor maç sonucu: 2-0

Süper Lig'de Galatasaray, evinde Osmanlıspor'u konuk etti. Sarı-Kırmızılılar, Ankara ekibini Feghouli ve Gomis'in kaydettiği gollerle 2-0 mağlup etti. Aslan, Fatih Terim komutasında ligde 3'te 3 yaptı. Puanını 41 yapan Cim Bom, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Galatasaray - Osmanlıspor maç sonucu: 2-0

Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray, sahasında Osmanlıspor'u ağırladı. Sarı-Kırmızılı ekip, rakip kaleci Karcemarskas'ın yaptığı kurtarışlarla yıldızlaştığı karşılaşmada Ankara temsilcisini 2-0 mağlup etti.

Cim Bom'a galibiyeti getiren golleri Sofiane Feghouli ve Bafetimbi Gomis ağlara yolladı. Fatih Terim yönetiminde ligde çıktığı iki maçı da kazanan Aslan, serisini 3'te 3 yaparak 41 puanla liderliğe yükseldi ve şampiyonluk yarışında yoluna kayıpsız devam etti.

Deplasmanda bu sezon hiçbir maçı kazanamayan İrfan Buz'un öğrencileri ise bir dış saha maçından daha eli boş ayrıldı ve 18 puanda kaldı.

Puan durumu - Süper Lig 25. hafta güncel puan durumu ve maç sonuçları

Maçtan dakikalar:

Türk Telekom Stadı'nın ev sahipliği yaptığı müsabaka başladı...

Karşılaşmanın 4. dakikasında kornerden gelen topa Maicon kafayı vurdu, Osmanlıspor savunması çizgiden çıkardı.

Müsabakanın 9. dakikasında Galatasaray bir kez daha gole yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Garry Rodrigues yerde ortaladı, Tolga Ciğerci topa dokunamadı.

Dakika 17'de hızlı atağa çıkan Galatasaray'da Mariano'nun ortasına yükselen Eren Derdiyok, kaleci Karcemarskas ile çarpıştı ve yerde kaldı.

Maçın 22. dakikasında Tolga'nın ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Rodrigues yerden ortaladı, arka direkte Feghouli dokunamadı.

Galatasaray'ın kalan maçları | Galatasaray fikstürü

Müsabakanın 28. dakikasında Serdar Gürler'in şutunda Denayer'e çarpıp havalanan topa Muslera ve Numan Çürüksu birlikte yükseldi. Top ağlara gitti ama gol Muslera'ya faul yapıldığı gerekçesiyle sayılmadı.

Mücadelenin 37. dakikasında sol kanattan Yasin Öztekin'in ortasına iyi yükselen Eren Derdiyok kafasıyla indirdi, Feghouli ise topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

Dakika 39'da Eren Derdiyok'un pasıyla ceza sahasında topla buluşan Rodrigues'in sağ çaprazdan vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

Serdar Gürler 45+1. dakikada sağ çaprazdan sert vurdu, top az farkla dışarı gitti.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümü Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile noktalandı.

İkinci yarı başladı...

Teknik direktör Fatih Terim, devre arasında Selçuk İnan'ı oyundan çıkardı ve Belhanda'yı sahaya sürdü.

Müsabakanın 51. dakikasında Osmanlıspor gole yaklaştı. Altıpasta vuruşunu yapan Umar Aminu net pozisyonda topu dışarı gönderdi. Nijeryalı futbolcu golü atamadığına kendisi bile inanamadı!

Maçın 57. dakikasında Garry Rodrigues'in sağdan açtığı ortada arka direkte vuruşunu yapan Yasin Öztekin hedefi bulamadı.

Dakika 69'da sağ kanattan Mariano ortayı açtı, Yasin Öztekin'in kafa vuruşunda top kaleci Karcemarskas'ın kucağında kaldı.

Karşılaşmanın 74. dakikasında şık bir çalımla sol kanattan ceza sahasına giren Yasin'in şutu kaleciden döndü. Pozisyonu iyi takip eden Feghouli'nin kafa vuruşunda top auta çıktı.

Müsabakanın 76. dakikasında Eren Derdiyok'un sert vuruşunda top kaleciden geri geldi. Dönen topa Feghouli iki defa vurdu ama sonuç alamadı.

Dakika 78'de Feghouli'nin yerden ortasında topla buluşan Eren Derdiyok ön direkte vuruşunu yaptı ama kaleci Karcemarskas gole izin vermedi.

Mücadelenin 81. dakikasında Eren Derdiyok oyundan çıkarken, Bafetimbi Gomis görevi devraldı.

Maçın 83. dakikasında Gomis net bir pozisyonu kaçırdı. Ceza alanına giren ve ardından şık bir çalımla önünü açan Fransız forvetin vuruşunda Karcemarskas yine kalesini gole kapattı.

Karşılaşmanın 89. dakikasında Bafetimbi Gomis skoru 2-0 yaptı. Rodrigues'in yerden pasına ön direkte dokunan Sarı-Kırmızılı golcü skoru belirledi.

TAKIM KADROLARI

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Latovlevici, Selçuk, Tolga, Rodrigues, Feghouli, Yasin, Eren.

YEDEKLER: Eray, Serdar, Ahmet, Belhanda, Sinan, Linnes, Donk, Gomis, Hakan, Koray.

***

OSMANLISPOR: Karcemarskas, Vrsajevic, Numan, Yalçın, Muhammed, Tortol, Mehmet Güven, Serdar, Musa, Regattin, Umar.

YEDEKLER: Hakan, Ahmet, Cikalleshi, Maxso, Moreira, Sharafabad, Doukara, Özer, Anıl.

Haberin Devamı
YORUM YAZ