MENÜ

Altın kız İrem Yaman

Dünya Tekvando Federasyonu’nun ilk kez düzenlediği Grand Slam Şampiyonlar Serisi’nde Türkiye kapanışı altın madalyayla yaptı. Her sıklette sadece 12 seçilmiş sporcunun yarışabildiği organizasyonun son haftasında İrem Yaman, 57 kiloda güçlü rakipleri yenip, gururumuz oldu.

Altın kız İrem Yaman

Türkiye’nin olimpiyattaki en başarılı branşlarından tekvandoda, ilk kez düzenlenen ve üst düzey sporcuların mücadele ettiği ‘Grand Slam Şampiyonlar Serisi’ son erdi. Her hafta, erkek ve kadın olmak üzere iki sıklette yapılan müsabakalar 4 haftada tamamlandı. Türkiye, Grand Slam Şampiyonlar Serisi’nde 1 altın ve 1 bronz olmak üzere 2 madalya elde etti.

Ev sahibi Çinli’leri yıktı

Milli takımımızın yüzü ise, dün yapılan son hafta müsabakaları sonunda güldü. Türkiye ilk ve tek altın madalyası 57 kiloda tatamiye çıkan İrem Yaman’la geldi. 2015’te Dünya şampiyonluğu bulunan 22 yaşındaki Yaman, ilk turda Panama’dan Carolena Carstens’i, çeyrek finalde son 2 olimpiyat ve dünya şampiyonu İngiliz Jade Jones’i yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde ev sahibi Çin’den Zongshi Luo’yu finalde ise aynı ülkeden Lijun Zhou’yu altın vuruş sonrasında mağlup eden İrem Yaman birincilik kürsüsüne çıktı. Aynı kiloda yarışan diğer iki sporcumuz Zeliha Ağrıs ve Hatice Kübra İlgün ise çeyrek finalde elendi.

Nafia Kuş bronz kazanmıştı

Her sıklette sadece 12 seçilmiş sporcunun yarışabildiği organizasyonda bronz madalyamızı ise, ilk hafta yarışan Nafia Kuş (+67) elde etmişti. 2. hafta olimpiyat madalyalı sporcumuz Nur Tatar Askari (67) ve 3. hafta da Rukiye Yıldırım (49) kürsüye çıkamadan elenmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ