MENÜ

Son dakika Beşiktaş transfer haberleri - 18 Ocak Perşembe

Beşiktaş'ta transferde hareketli günler yaşanıyor. Peki, Beşiktaş kimi transfer edecek? Takımdan ayrılacak isimler olacak mı? 18 Ocak Perşembe son dakika Beşiktaş transfer haberlerinde...

Son dakika Beşiktaş transfer haberleri - 18 Ocak Perşembe

Cenk Tosun'un takımdan ayrılmasının ardından Beşiktaş'ta gözler forvet transferine çevrildi. Peki Beşiktaş kimi transfer edecek? Takımdan ayrılacak başka isimler olacak mı? Vida transferinin ardından taraftar yapılacak diğer transferleri merakla bekliyor. Islam Slimani forvet adayları arasında ön plana çıkan isim. İşte son dakika Beşiktaş transfer haberleri 18 Ocak Perşembe...

FİKRET ORMAN SLIMANI İÇİN LEICESTER'DA

Cenk Tosun'u 22 milyon euro ve bonuslar karşılığında Everton'a satan Beşiktaş İslam Slimani transferinde büyük yol katetti. İngiliz medyası transferin bitimek üzere olduğunu yazdı.

Beşiktaş'ın İslam Slimani transferi için Leicester kulübüyle görüşmelerini sürdürdüğü hatta başkan Fikret Orman'ın, Slimani'yi FA Cup'taki Fleetwood maçında statta izlediği yazıldı.

İngiliz Sky Sports'ta yer alan habere göre; bu hafta İngiltere'ye gittiği belirtilen Fikret Orman Leicester City'nin FA Cup'taki Fleetwood maçını King Power Arena'da izledi. İslam Slimani'yi çıplak gözle izleyen Orman'ın Leicester City'li yöneticilerle Cezayirli oyuncu için görüştüğü belirtildi.

Haberde ayrıca satılık seçeneğinin de olduğu aktarılırken,"Beşiktaş İslam Slimani için görüşmelere başladı" başlığı kullanıldı. Leicester City Fleetwood'u Ihenacho'nun golleriyle 2-0 yenerken Slimani ilk 11 başladığı maçta 56. dakikada yerini Marc Albrighton'a bıraktı.

İki sezon önce Sporting Lizbon'dan 30 milyon euroya Leicester City'ye transfer olan 29 yaşındaki oyuncu bu sezon toplamda çıktığı 16 maçta 5 gol 1 asistlik performans sergiledi. Leicester City menajeri Claude Puel de son olarak forvet hattında 6 oyuncuları olduğunu belirtierek hepsine eşit süre vermesinin zor olduğunu belirtmişti.

LARIN KARARINI VERDİ!

Orlando City kulübü tarafından 2017 yılı sonunda biten sözleşmesi tek taraflı olarak 2019’a kadar uzatılan 22 yaşındaki golcü oyuncu kariyerine Beşiktaş’ta devam etmek istediğini ifade etti. ABD ekibine karşı hukuk mücadelesi veren Cyle Larin’in gerekirse maddi tazminat ödeyerek siyah-beyazlı takımda kalacağını dile getirdiği belirlendi. Beşiktaş Yönetimi de ABD’den çıkacak olası cezayı Larin’in ödemeyi kabul ettiğini açıklamıştı.

Bu arada Orlando City kulübünün, Cyle Larin’le ilgili elindeki tüm belgeleri Beşiktaş’a gönderdiği öğrenildi. Kanadalı futbolcu ile 2019 yılı sonuna kadar resmi sözleşmesi olduğunu ileri süren ABD ekibi, Beşiktaş’tan uluslararası transfer kurallarına uymasını talep etti.

Beşiktaş’la bonservis pazarlığı yapmaya hazır olan Orlando City’nin, siyah-beyazlılardan resmi teklif beklediği de iddia edildi. Öte yandan Olympiakos’un, Cyle Larin için Orlando City’ye teklif yaptığı iddiası doğrulanmadı. Yunan ekibinin forvet arayışı içinde olduğu ancak Kanadalı futbolcu için şimdiye kadar hiçbir girişimde bulunmadığı aktarıldı. (Milliyet)

BEŞİKTAŞ'TA BİR AYRILIK DAHA

Beşiktaş'ta kalıp kalmayacağı merak edilen Orkan Çınar Atiker Konyaspor'a kiralanıyor.

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek'in ısrarla istediği genç futbolcunun transferi konusunda kiralık anlaşması sağlandı.

Siyah-Beyazlı kulübün gün içinde resmi açıklamayı yapması bekleniyor.

Orkan, yaz transfer döneminde Gaziantepspor'dan 450 bin Euro'ya transfer edilmişti. Genç futbolcu Siyah-beyazlı forma ile 5 maça çıkarken 1 gol 3 asist yaptı.(Skorer)

BURAK YILMAZ BEŞİKTAŞ'A ÖNERİLDİ

Cenk Tosun'un Everton'a rekor bir ücretle transfer olmasının ardından Beşiktaş'ta golcü arayışı tam gaz sürerken, sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Siyah Beyazlı yönetime, Trabzonspor’da oynayan Burak Yılmaz’ın yeniden önerildiği ileri sürüldü.

Sezon başında Beşiktaş’a gelmek üzereyken taraftar tepkisi nedeniyle bu transfere onay vermeyen yönetimin, Teknik Direktör Şenol Güneş’in çok istediği Burak’a yine sıcak bakmadığı savunuldu. Beşiktaş’ın, Antalyaspor’la yollarını ayırması halinde Samuel Eto’o seçeneğini gündemine alabileceği de kaydedildi. (Milliyet)

NEGREDO GİDİYOR YENİ GOLCÜ YOLDA

Beşiktaş'ta transfer yeniden 1 numaralı gündem durumuna geldi... Siyah-beyazlılar, Alvaro Negredo için Çin’den gelen 10 milyon Euro’luk teklif sonrası tekrardan çalışmalara hız verdi.

Cenk Tosun’u Everton’a 28 milyon Euro’luk bir paket karşılığında satan Kartal, Kanadalı Cyle Larin’i İstanbul’a getirmişti. Ancak Orlando City’nin oyuncu ile sözleşmesi olduğunu iddia etmesi nedeniyle 22 yaşındaki oyuncunun transferi henüz sonuçlandırılamadı. Yönetim bu soruna konsantre olmuşken Negredo’ya Çin’den gelen ciddi teklif ile siyah-beyazlılar bir kez daha arayışa geçti.

2.5 milyon Euro'ya geldi

Başkan Fikret Orman ile yöneticiler Umut Güner ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Negredo’nun yerini doldurmak amacıyla çoktan İngiltere’ye gittiler bile. Beşiktaş’ın birkaç gün içinde Çin’den gelen teklife olumlu yanıt vermesi, İngiltere’den de yeni golcüsünü İstanbul’a getirmesi bekleniyor.

Bilindiği üzere siyah-beyazlılar Negredo’yu sezon başında 2.5 milyon Euro’ya Valencia’dan almıştı. Yıllık 4.2 milyon Euro kazanan 32 yaşındaki yıldız, çıktığı 26 resmi maçta 10 gol atarken 4 de asist yaptı.

Slimani sesleri

İngiliz Sky Sports, Beşiktaş’ın Islam Slimani’yi transfer etmek için Leicester City ile temasta olduğunu yazdı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın önceki gün Leicester City’nin FA Cup’ta Fleetwood’u 2-0 yendiği maçı tribünde izlediği öne sürülürken Cezayirli golcü için kulüp yöneticileriyle görüştüğü de iddia edildi.

29 yaşındaki futbolcu sezon başında Sporting’den 30.5 milyon Euro’ya transfer edilmişti. Toplamda 17 maça çıkan ve 5 gol, 2 asist üreten Slimani, Fleetwood mücadelesine ilk 11’de başladı ve 56 dakika sahada kalırken ilk golün hazırlayıcısı oldu. (Vatan)

TOSIC VE DEMBA BA KARARI

Beraberinde Umut Güner ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile birlikte İngiltere'ye giden Başkan Fikret Orman'ın sadece oyuncu almak için değil, aynı zamanda satmak için de temaslarda bulunduğu öğrenildi.

Celtic, Tottenham ve C.Palace gibi takımların talip olduğu Tosic'in satışı için görüşmeler yapan Başkan Orman, bu oyuncudan 4 milyon poundluk bir gelir elde etmeyi hedefliyor.

Daha önce Celtic'in 2 milyon poundluk yazılı teklif yaptığı Tosic'te fiyatın 3 milyona kadar çıktığı ancak henüz Başkan'ı tatmin edecek düzeyde olmadığı öğrenildi.

Orman, hedeflediği 4 milyon poundluk fiyata ulaşılması halinde bu kulüplerden biriyle el sıkışarak, satışı tamamlayacak.

Başkan Çin kulübü ile temasta

Başkan Orman'ın bir başka hedefi de uzun süredir gündemde bulunan Demba Ba'nın mukavele problemini çözmek. Beşiktaş'a gelmek için can atan ve Siyah-Beyazlı kulüple her konuda anlaşan Demba Ba, henüz Çin kulübü ile anlaşma sağlayamadı.

Bonservisi Shanghai Shenhua'da bulunan Ba, bu konuyu kendisi çözmek için söz vermişti. Ancak henüz çözüme ulaşamadı. Başkan Fikret Orman'ın da Ba'ya bu konuda yardım ettiği ve Çin kulübünün yetkilileriyle temasta olduğu öğrenildi.

Hiçbir sakatlık sorunu kalmadı!

Demba Ba ile Beşiktaş arasındaki pürüz ise aşılmayacak ölçüde değil. Demba Ba (32) sözleşmesinin 2.5 yıllık olmasını talep ediyor, Beşiktaş Yönetimi ise bunun 1 yılının opsiyonlu şekilde kullanılmasında ısrarcı. Taraflar arasında bu şekilde mutabakat sağlanma ihtimali oldukça yüksek. Ancak önce Senegalli golcü Demba Ba'nın bonservis probleminin çözülmesi gerekiyor. Çin kulübüyle kamp yapan ve çalışmalarını sürdüren Demba Ba'nın sakatlığının ise tamamen düzeldiği belirtildi. (Sabah)


Haberin Devamı
YORUM YAZ