MENÜ

Space Soldiers takımı ve bilinmeyenleri...

Space Soldiers, Türkiye’nin uluslararası alanda en fazla başarısına sahip olan, lider eSpor takımıdır. İşte Space Soldiers hakkında bilinmeyenler ve detaylar...

Space Soldiers takımı ve bilinmeyenleri...

Space Gaming A.Ş., 2014 yılında Bünyamin Aydın tarafından kurulmuştur. Space Soldiers isimli eSpor takımı ve Space Akademi isimli eSpor oyuncusu yetiştirme okuluna sahiptir. Ayrıca özel tasarım takım formaları ve çeşitli takım ürünlerinin yanında global başarıları ile uluslararası arenada tanınan bir kurum haline gelmiştir.

Space Soldiers CS:GO takımı, 5 oyuncusunun da Türkiye Milli CS:GO Takımı’nda yer aldığı tek takım olmanın yanında, global turnuvalarda Türkiye’ye açık ara en fazla birincilik ve başarıyı getiren takımdır. Space Soldiers bu başarılara imza atarken takımın başında , takımın koçu , Can Polat ‘’Hardstyle’’ Yıldıran vardı . Hal böyle iken Can Polat Beyle Röportaj yapmak istedik . Kendisi bizi kırmadı ve sorularımızı yanıtladı .

1- Takımın koçu olarak Space Soldiers’ın hedeflerini ve vizyonunu açıklar mısınız?

Space Soldiers aktif olarak 3 yıldır faaliyette. ilk yıl bir hazırlık sureciydi diyebiliriz, son iki yılda takımın öncelikli hedefi dünya çapın da ilk 20 takım arasında olmak ve global arenada ülkemize ve kendimize yer edinmek ki bunu gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Takımımız CSGO oyunu için son nokta olan Major Turnuva elemesine katılmaya hak kazanmıştır ki bu en önemli hedefimizdi.

Vizyonumuz öncelikle Space Soldiers’ı bir dünya markası haline getirmek, ve ülkemizde e sporu herkesle tanıştırmak ve tanıtmak, sadece bir e spor markası değil ayni zamanda bir moda markası haline gelmek

Space Soldiers takımı ve bilinmeyenleri...


2- Sizce takımın şu anki durumu hedefine ulaşabilir mi? Eğer gerekliyse, hedeflerinize ulaşmak için ne tür değişiklikler yapılmalıdır?

Bundan sonraki öncelikli hedefimiz CSGO dalında dünyada ilk 10 arasına girmek ve oradaki yerimizi korumaktır ki mevcut durumda gerçekleştirilebilir bir hedeftir. CSGO oyununda elemeler online olarak yapılmaktadır. Maalesef ki ülkemizdeki internet alt yapısı ve bağlantı kalitesi rakip ülkelere kıyasla standartların çok altındadır. Hedefimize ulaşmak ve bu dezavantajdan kurtulmak için bu tip elemeleri Avrupa da yaptığımız bootcamplerle asmaya çalışıyoruz. Gerekli görüldüğünde daha iyi bir internet alt yapısı için ülke değişikliği düşünebiliriz.

3- Takımınızda koç olarak görev yapıyorsunuz. Peki oyunculuk yıllarınızı bize anlatabilir misiniz? Counter Strike a nasıl başladınız ve hangi takımlarda oynadınız?

Counter Strike oynamaya bir arkadaşımızın tavsiyesiyle versiyon 5.2 döneminde başladım. 2006 yılına kadar aktif bir şekilde oynadım. Sonrasında daha çok bos zamanlarımda arkadaşlarımla keyif için oynadım. Oynadığım ilk takım WyRM oldu, sonrasında brs, HG, noex gibi çeşitli takımlarda oynadım. Oynadığım süre boyunca ingame leader görevini aldım, oyunun taktik yönü benim için her zaman en cezbedici yönüydü takım oyunu olmasının yani sıra. Tüm bu zaman boyunca oynadığım takımlarda main awper olarak bulundum.

4- Takımınıza yeni bir oyuncu dahil etmek istediğiniz zaman oyuncuların hangi özelliklerine dikkat ediyorsunuz? Space Soldiers da oynamak için hangi özelliklere sahip olmak gerekiyor?

Oyuncunun oyundaki yeteneğinin ve becerilerinin yanı sıra karakterine önem veriyoruz. Aradığımız en önemli özelliklerden biri iyi bir takım oyuncusu olmasının yanı sıra oyun içine yansıyacak karakteristik özellikleridir. Örneğin empati kurabiliyor mu, etrafındaki olaylara verdiği tepkiler nasıl, genel yaklaşımları pozitif mi yoksa negatif mi, anlık durumlara gösterdiği tepkiler ve karar verme hızı gibi. Bütün bunları bir süzgeçten geçirip karar veriyoruz. Ancak tüm bu bahsetmiş olduğum ve benzeri özellikleri bir oyuncuda bulmanız bir hayli zor. Yeterli gördüğümüz fakat eksiği olan oyuncuların öğrenme becerilerini göz önünde bulundurarak takımımıza dahil edip gelişim sürecini yakından takip ederek takımla olan kimyasını dengelemeye çalışıyorum.

5-Eminim birçok oyuncunun hayalidir böylesine büyük bir takımda oynamak. Onlara tavsiyeleriniz nelerdir?

Bu soru için özellikle teşekkür ederim, çünkü ülkemizde bilinen bir yanlışı belki buradan düzeltebiliriz. Oyuncu olarak yeteneklerimiz sadece rakibimize ne kadar çabuk elemine ettiğimiz ile ölçülemez zira bu bir zorunluluk halidir. Asil önemli olan bunu yaparken etrafınızda olan bitenden ne kadar haberdar olduğunuzdur ve bu ancak oyunu anlayarak oynamanız ile oluşur. Ben çok fazla Deathmatch oynayın demeyeceğim çok fazla oyun izleyin POV demolar izleyin izlerken anlamaya çalışın, oyuncuların neyi neden yaptığını empati kurun ve o sahneleri kafanızda yaşayın. Komple bir oyuncu olmanın en önemli gerekliliği budur. Belli alt liglerde (bunlar isimlerini burada belirtmek istemiyorum) oynayarak, kendilerini göstermeye çalışmalılar. Verebileceğim en iyi tavsiye bu, çünki maalesef ki belirli bir sistemi ve yol haritası yok bunun

6- Space Soldiers defalarca yurt dışı arenalarında boy gösterdi . Bir Türk takımını yurt dışında nasıl karşılıyorlar. Bununla ilgili bir anınız varsa bizimle paylaşabilir misiniz?

Oraya giden herhangi bir takımdan bir farkımız yok aslında. Türk olduğumuz için herhangi bir farklı muamele görmedik. Esporun güzel yanlarından biri de bu. Bu tip organizasyonlarda kimse sizi dininiz, irkiniz, renginiz ile değerlendirmiyor.

7- Çoğu Avrupa takımları ile kıyaslandığında, Türkiye’deki internet hızı oldukça düşük. Bu takımınızı nasıl etkiliyor?

Daha önce de belirtmiş olduğum gibi, maalesef ülkemizdeki internet alt yapısı ve bağlantı kalitesi rakip ülkelere kıyasla standartların çok altındadır. Bu dezavantajdan kurtulmak için önemli turnuva elemelerini bootcamplerle asmaya çalışıyoruz.

8-Oyuncularınızla beraber antrenman yaptığınız evde günde kaç saat çalışıyorsunuz ?

Antrenmanlarımız öğlen 12’de başlayıp aksam 18:00 ile 20:00 saatleri arasında kadar devam ediyor. Tabi belli molalar verilerek. Tabi maçlarımızın olduğu günler bu saatler değişiklik gösterebiliyor

9- Takımınızla beraber iken yaşadığınız en mutlu anınızı bizlere anlatabilir misiniz?

Takımla yaptığım herhangi bir paylaşım, aktivite beni fazlasıyla mutlu ediyor. Tabi ki basari elde ettiğimiz turnuvaların yanı sıra, en mutlu olduğumuz anlardan biri takımla Paris’te yaptığımız bot turu idi :)

11- Peki hatırladığınız en komik anı bizimle paylaşır mısınız?

HTC 212 turnuvası Romanya’da Buğra’ya röportaj için eşlik ettiğim canlı yayında Buğra’nın turnuvaya nasıl kazanırsınız sorusunda vermiş olduğu “rakiplerimizi yenerek” cevabi ve benim “Başka bir şey söylemen lazım” diye Türkce düzeltme yapmaya çalışmam. Bu diyalog sevenlerimizin diline çokça dolanmıştır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ