MENÜ

Galatasaray son dakika transfer haberleri - 16 Ocak Salı (GS transfer)

16 Ocak son dakika Galatasaray transfer haberleri. Fatih Terimli Galatasaray'ın kadroya katacağı isimler büyük merak konusu. Özellikle sol bek transferi içi çalışmalar sürüyor.

Galatasaray son dakika transfer haberleri - 16 Ocak Salı (GS transfer)

Galatasaray'da son dakika transfer haberlerinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Peki Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray kimi transfer edecek? Tavares ile ilgili sıcak bir gelişme var. Donk'un Galatasaray'da kalacağı kesinleşti. İşte 16 Ocak Salı son dakika Galatasaray transfer haberleri...

TAVARES TRANSFERİ İLE TAFFAREL İLGİLENECEK

Asamoah transferinde yaz döneminde olduğu gibi ara transferde de Juventus'u ikna edemeyen Galatasaray, sol bek için alternatif isimlere yöneldi. Bu hafta Galatasaray teknik kadrosuna katılması beklenen Brezilyalı kaleci antrenörü Claudio Taffarel'in sol bek konusunda ülkesinde temaslarda bulunduğu öğrenildi. Kulislerde konuşulan isim ise Sao Paulo'nun 21 yaşındaki sol bek oyuncusu Junior Tavares.

BU SEZON 34 MAÇTA 3 ASİST

Futbola Gremio altyapısında başlayan Tavares, Joinville'de kiralık oynadıktan sonra Sao Paulo'ya transfer oldu. Tavares bu yıl 34 resmi maçta 3 asist yaptı. (Sabah)

DONK KALMAYI GARANTİLEDİ!

Kontenjan sorunu yaşayan Galatasaray’da forma rekabetini kazanan o oldu. Göreve geldiği ilk gün ‘Elimdeki oyuncuları kazanmak da transfer etkisi yaratır’ diyen teknik direktör Fatih Terim, Ryan Donk'un Antalya’daki performansına tam not verdi.

Şu anda 14 yabancı oyuncusu ile kontenjanında yer olmayan Galatasaray’da sol bek transferi halinde ayrılan isim Ryan Donk olmayacak.

Hollandalı futbolcu ligin 2.yarısında kesin olarak Galatasaray kadrosunda yer alacak. Donk’un antrenmanlardaki performansı, çalışma disiplini ve hırsı ile Teknik Direktör Fatih Terim’in bu oyuncuyu Fernando’nun yokluğunda direk olarak sahaya sürmeyi dahi gündemine aldığı ortaya çıktı. Kısaca Antalya kampının kazananı Ryan Donk oldu.

Göze giremeyen ikili

Terim’in şans verdiği ve Antalya’da performansını görmek istediği Latovlevici ise sınıfta kaldı. Romen futbolcunun sol bek bölgesindeki performansı ise sınıfta kaldı. Latovlevici kampta üst düzey bir performans sergileyemedi ve Terim’in gözüne giremedi.

Bir başka isim Carrasso’da ekstra bir performansa imza atamadı. Galatasaray’da sol bek transferi halinde kontenjanı boşaltmak adına ilk olarak Carrasso-Latovlevici ikilisinden biri ile yollar ayrılacak. (Hürriyet)

GALATASARAY REMY'NİN AKLINI ÇELDİ

Galatasaray’ın gündemine gelen Loic Remy, Cim-Bom’un golcüsü Bafetimbi Gomis’ten hem bilgi aldı, hem de mesaj gönderdi.

Aynı zamanda Trabzonspor ile adı anılan Fransız forvetin, vatandaşı Gomis’i arayarak Galatasaray’la ilgili bilgiler aldığı ve gelmek için çok istekli olduğunu söylediği öğrenildi. Las Palmas’ta sorunlar yaşayan 31 yaşındaki Fransız golcünün, Gomis’le yaptığı görüşmede, şunları söylediği öğrenildi:

“Galatasaray’ın bana ilgisini duyuyorum. Umarım bu doğrudur. Büyük hedefleri olan, her yönüyle bir oyuncu için cazip bir kulüp. Benim için yeni bir sayfa olabilir.”

Fransa Milli Takımı’ndan dostu olan Remy için aracı olabileceğini söyleyen Gomis’in, “Galatasaray’da bildiğinden çok daha fazlası var. Hayatımın en doğru kararlarından birini buraya gelerek verdim. Sen de gelirsen aynı hisler içerisinde olacaksın” yanıtını verdiği bildirildi.

Profile uyuyor

Galatasaray’da transferde öncelik şu an sol bek olsa da, teknik kadro, hem forvet hem de yeri geldiğinde sol önde oynayabilecek bir futbolcu istiyor. Gomis’e alternatif olabilecek potansiyelde görünen, ayrıca kanatlarda da son derece etkili olan 31 yaşındaki futbolcuya bu nedenle sıcak bakıldığı bildirildi.

Fatih Terim ve ekibinin yapacağı son değerlendirmenin ardından bu futbolcunun transfer için düğmeye basılacağı belirtildi. (Milliyet)

FATİH TERİM'E TRANSFER ŞOKU!

Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim’in devre arası transfer döneminde öncelikli olarak istediği bir sol bek ve bir forvet oyuncusu transferi, 20 Ocak’taki başkanlık seçimi sonrasına kaldı.

Habertürk'ün haberine göre; Başkan Dursun Özbek ve ekibinin, Terim’in istediği 2 takviye için seçimin bitmesini beklediği ortaya çıktı. Özbek’in kulübün içinde bulunduğu ekonomik şartlar sebebiyle Terim’den böyle bir istekte bulunduğu, tecrübeli hocanın da anlayış gösterip gerekirse mevcut kadroyla yola devam edebileceklerini ilettiği öğrenildi.

10 gün süre kalıyor

Alınacak oyuncuların öncelikli olarak eldeki alternatiflerden daha kaliteli futbolcular olmasına özen gösteren ve bu nedenle ince eleyip sık dokuyan Fatih Terim, seçim dönemi sona erer ermez transfer için bir kez daha istekte bulunup alternatifleri sunacak. Ancak hem sezonun ikinci yarısının hafta sonunda başlayacak olması hem de transfer döneminin 31 Ocak’ta sona erecek olması nedeniyle transfer için geriye sadece 10 günlük bir süre kalacak.

Yedekler alarm veriyor

Fatih Terim, Antalya kampındaki Viitorul Constanta maçında yedeklerin performansından memnun kalmadı. Linnes, Ahmet, Sinan, Selçuk, Tolga, Yasin, Koray ve Latovlevici’yi ikinci yarıda kenara alan İmparator; yerlerine Mariano, Serdar, Belhanda, Ndiaye, Hakan, Rodrigues, Denayer ve Feghouli’yi sürmüştü. Yapılan 8 değişikliğin ardından Cimbom 2 gol bulmuştu. Terim yedeklerden daha fazla çalışıp kendilerini göstermelerini istedi.

GALATASARAY ÇAĞLAR'A TEKLİF YAPTI!

Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor’un futbol şube sorumlusu Bülent Toraman, ligin ikinci yarısında daha iyi mücadele eden bir takım olacaklarını söyledi. Metin Türker Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Toraman, Antalya’da iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirtti. Toraman, ayrıca Galatasaray'ın genç kalecileri Çağlar Şahin Akbaba'ya teklif yaptığını söyledi.

SOL BEKİN KADERİ SEÇİME BAĞLI

Devre arasında sarı-kırmızılıların ilk hedefi sol beke bir takviye yapmaktı... Göreve geldiği andan itibaren sol bek eksiğinin altını çizen ve “sol ayaklı sol bek istiyorum” diyerek de hedefi ortaya koyan Fatih Terim, kendisine önerilen adayları da tek tek inceliyor. Juventus’un Kwadwo Asamoah’ı devre arasında bırakmak istememesi sonrasında alternatiflere yönelen sarı-kırmızılılar şu ana kadar da resmi bir hamle yapamadı.

Bu bekleyişte ise en önemli detay G.Saray’daki başkanlık seçimi. Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz arasında geçecek olan başkanlık yarışı öncesinde herkes seçime odaklanmış durumda. 20 Ocak’ta başkanlık koltuğuna yeniden oturması halinde Özbek transfer için de düğmeye basacak.

Fatih Terim, tek tek tüm adaylar üzerinde dururken her detayı da yakından inceliyor. Kurmayları ile birlikte sol bekte ikinci yarıda etkili bir isim bulmak isteyen İmparator, adayların sadece maç performanslarını değil sakatlık, saha dışı hayatı gibi detayları da yakından takip ediyor.

Gelecek planı

Sarı-kırmızılı takım ile gelecek planlarını yapan ve iyi bir sol bek ile en az 3 sene bu bölgede sorun yaşamak istemeyen Terim, bunun için çalışırken resmi hamle için de seçimi bekliyor.

Dursun Özbek, yeniden başkanlık koltuğuna oturması ile birlikte Terim’in onay verdiği oyuncular üzerine yoğunlaşılacak ve bir hafta içinde sol bek transferi bitirilecek.

Takım içinden alternatif üretiliyor

Sarı-kırmızılılar sol bek transferi için çalışsa da teknik heyet de eldeki imkanlara göre alternatif üretmeye çalışıyor. Latovlevici’den istediği performansı kampta da göremeyen Terim buna rağmen oyuncuyu ile yakından ilgileniyor. Ayrıca Terim’in yeniden kadroya aldığı Hakan Balta’yı da zaman zaman sol bekte kullanması ihtimaller dahilinde. (Vatan)

Haberin Devamı
YORUM YAZ