MENÜ

Avustralya Açık 2018'e ön bakış

Tenisseverlerin merakla beklediği Avustralya Açık, yarın oynanacak ilk tur maçlarıyla başlıyor. Grand Slam takviminin ilk turnuvası, çoğu zaman olduğu gibi bu yıl da cevaplanmayı bekleyen pek çok soruyu içinde barındırıyor.

Avustralya Açık 2018'e ön bakış

Melbourne Park'taki turnuvaya son şampiyon unvanıyla gelen Roger Federer, bu yıl da tek erkekler kanadında en büyük favori konumunda bulunuyor. Hopman Kupası'nda ülkesi İsviçre'yi zafere taşıyan tenisin yaşayan efsanesi, form durumu itibarı ile diğer büyük topların bir hayli önünde gibi gözüküyor.

Federer'in geçtiğimiz yıl finalde devirdiği Rafael Nadal içinse aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Melbourne'e sakatlık sorunlarının gölgesinde gelen Rafa, Avustralya Açık öncesini gösteri turnuvalarıyla geçirdi ve oynadığı maçlarda pek de iyi sinyaller vermedi. Matadorun 2018'in ilk Grand Slam'inde neler yapacağı bu yüzden ciddi bir soru işareti.

DJOKOVIC GERİ DÖNÜYOR



Erkeklerde turnuvayı en çok kazanan tenisçi konumunda bulunan Novak Djokovic ise Wimbledon'dan bu yana ilk resmi maçına Melbourne Park'ta çıkacak. Kortlardan ayrı kaldığı dönemde dünya klasmanında 14 numaraya kadar gerileyen Djokovic'in dördüncü turda Federer veya Nadal'la karşılaşma ihtimali bulunuyordu ancak kura çekimi esnasında piyango, 4 numaralı seri başı Alexander Zverev'e vurdu.

Djokovic'in ikinci turdaki olası rakibi Gael Monfils ki kendisi bu turnuvaya Doha'da kazandığı şampiyonlukla geldi. Çok yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen hünerlerini daha çok eğlence amaçlı kullanan Monfils ile Djokovic'i buluşturacak ikinci tur mücadelesi, kesinlikle takip edilmesi gereken bir karşılaşma olacak.

SHARAPOVA'NIN YOLLARI TAŞTAN!

Kadınlar kanadı ise Serena Williams'ın yer almadığı her organizasyonda olduğu gibi yine tüm sonuçlara açık. Serena'nın yokluğunda gözler ister istemez kariyeri ve şöhreti itibarı ile Maria Sharapova'ya çevriliyor ancak Rus tenisçi de şu an için turnuvanın favorisi olmaktan çok uzakta.

Sharapova'nın sıralamada henüz hak ettiği yerde olmaması, kendisine bu turnuvada çok zor bir kura getirdi. Rus fenomeni ikinci turda son Amerika Açık'ta mağlup olduğu Anastasija Sevastova, üçüncü turda son Sidney Açık şampiyonu ve eski dünya 1 numarası Angelique Kerber, dördüncü turda ise dünya 3 numarası Garbine Muguruza bekliyor. Kuranın zorluğu bir tarafa, Rus raket de henüz eski oyun ritmini yakalayabilmiş değil.



Son derece riskli ve geniş açılı vuruşlarıyla tanıdığımız Sharapova'nın bir süredir daha temkinli oynadığını görüyoruz. Ancak şunu da hatırlatmak gerekir ki zorluk seviyesi yüksek maçlar, gerçek bir şampiyon karakterine sahip olan Sharapova'yı pek tabii ki kamçılayabilir.

Tek kadınlar ana tablosunda muhakkak izlenmesi gereken ilk tur maçı ise Venus Williams ile Belinda Bencic'i yüzleştirecek. Venus'ün kariyerini ve burada geçtiğimiz yıl final oynadığını sanırım hatırlatmaya gerek yok. Bencic ise son derece formda ve potansiyeli yüksek bir oyuncu. Dolayısıyla bu eşleşmenin müthiş bir düelloya sahne olması kaçınılmaz gibi.

Dünya 1 numarası Simona Halep ve 2 numara Caroline Wozniacki ise kariyerlerinin ilk Grand Slam zaferini kazanabilmek için mücadele edecekler. Özellikle geçtiğimiz yılı WTA Championships'i kazanarak tamamlayan ve kariyerinin en büyük zaferini elde eden Wozniacki, çok iyi bir kura çekmiş durumda. Güzel tenisçi, bu fırsatı kaçırmak istemeyecektir.

Yunus DİLBER / fanatik.com.tr

Londra'da forvet avı


Ozan Tufan için Galatasaray ve Beşiktaş devreye girdi

Haberin Devamı
YORUM YAZ