MENÜ

İskenderbey maçına Fair-Play damgası

Kartal’ın dün İskenderbey’le oynadığı hazırlık maçına  15. dakikada yaşanan Fair-Play’lik olay damga vurdu. Rakip takımdan oyuncunun sakatlık geçirdiğini görmeyen Mustafa, golünü attı. Güneş’in uyarısı sonrasında takım, hareketsiz kalıp Sowe’nin sayısına izin verdi.

İskenderbey maçına Fair-Play damgası

Beşiktaş, Antalya kampının son gününü Arnavutluk ekibi İskenderbey maçı ile tamamladı. Karşılaşmada, futbol ve sonuçtan çok 15’nci dakikada yaşanan olay öne çıktı. Rakip takımdan Bajram Jashanica, Lens ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde sakatlık geçirdi. Oyuncuların büyük bir bölümü o sırada sakatlanan futbolcuya bakarken, Beşiktaşlı Gökhan Gönül maçı başlattı ve devamında da Mustafa Pektemek 16’ncı dakikada Beşiktaş’ı 1-0 öne geçiren golü attı.

İskenderbey’li oyuncuların yoğun itirazları sonrası, Gökhan Gönül’ün takım arkadaşlarıyla konuşması ve Şenol Güneş’in talimatıyla, Beşiktaşlı oyuncular santradan sonra hareketsiz kaldı. Arnavutluk ekibinden Ali Sowe, 17’nci dakikada boş kaleye topu göndererek durumu 1-1’e getirdi.

Takım rahat kazandı

Kartal, ikinci yarı tempo artırdı, çok pas yaptı. Bu da rakibi oyundan düşürdü. Mustafa ve Negredo’nun attıkları goller skoru 3-1’e taşıdı. Maçta son sözü penaltıdan Lilaj söyledi: 3-2. Yeni transfer Vida savunmayı başarılı bir şekilde toparladı. Orta alan ve kanatlar olumlu işler yaptı. Güneş kampa mutlu nokta koydu.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ