MENÜ

Trabzonspor böyle patladı!

Son 5 maçında 13 puan toplayan ve üst sıralara, “Geliyoruz” mesajı yollayan Trabzonspor’daki yükseliş kesinlikle bir tesadüf değil. Yönetimden teknik kadroya, futbolculardan taraftara kadar herkesin bu gelişimde payı söz konusu.

Trabzonspor böyle patladı!

İlk adımı Başkan Usta attı, önce Rıza Çalımbay, sonra da futbolcularıyla konuştu. Çalımbay’a, “Forma işinde adaletli ol, kim hak ediyorsa o oynasın. Arkandayım” dedi. Oyunculara da, “Artık kalitenizi gösterin” mesajı verdi.

Trabzonspor, Ersun Yanal dönemindeki kötü gidişi bitirdi, Rıza Çalımbay ile birlikte yepyeni bir değişim-gelişim sürecine girdi. Bunda, deneyimli hocanın da, yönetimin de, takımın tecrübeli ayaklarının da katkısı çok büyük. Yani aslında bu 5 maçta 13 puan toplanan seriyi kendi içinde 3 ana başlıkta toplamak gerekiyor.

Usta çok net konuştu

Başkan Muharrem Usta, hiç kuşku yok ki, Ersun Yanal’a olabileceğinden fazla destek verdi, arkasında durdu. Ancak artık ‘olmayacağını’ anlayınca külahlar değişti, doğru olan da buydu. Sonrasında Rıza Çalımbay gibi doğru bir tercih yapıldı. Kendisi de kısa sürede işi toparladı. Bunda Usta’nın hocaya ve takıma yaptığı konuşma önemli rol oynadı. Başkan, özetle Çalımbay’a, “Forma işinde adaletli ol, kim hak ediyorsa o oynasın. Arkandayım” dedi. Oyunculara da hocasına duyduğu güvene vurgu yaparak, “Artık kalitenizi gösterin. Size güveniyoruz” mesajını yolladı.

Beyne ve yüreğe dokundu

Bir sonraki hamleyi Rıza Çalımbay yaptı. Zaten kalitesi belli olan futbolculara bu saatten sonra ayak içi pas atmayı, kademeye girmeyi öğretemeyeceğini o da biliyordu. O yüzden ayaklardan ziyade beyne ve oyuncuların yüreğine dokunmayı tercih etti Çalımbay. Bunun neticesinde de çok olumlu geri dönüşler aldı. Futbolcuların, “Hoca formayı eski yapılanlara göre değil, şu anki performansımıza göre dağıtıyor inancı” işleri değiştiren faktörlerden biri oldu.

Kaptanlar yardımcı hoca gibi...

Trabzonspor’da kaptanlar da adetka birer yardımcı antrenör gibi çalıştı. Başta Onur Kıvrak olmak üzere, Burak Yılmaz, Olcay Şahan, Uğur Demirok ve Durica, bozulan psikolojinin düzelmesi, tekrar huzur ortamının sağlanması için yoğun mesai harcadı. Bunun da Rıza Çalımbay’ın elini çok güçlendirdiği kesin. Bu arada bir parantez de Trabzonspor’un taraftarına açmak lazım. Bordo-Mavililer, son haftalardaki sonuçları onurlandıracak işlere imza attı, tribündeki yerini aldı. Ve finalde 5 maçta hiç yenilmeyen, 13 puana imza atan bir Fırtına ortaya çıktı.

Serhat Demirtaş


Olaylar Rumen basınında!

Haberin Devamı
YORUM YAZ