MENÜ

Dopingle savaşa devam

Görevde olduğu dönemde, gösterdiği büyük mücadeleyle Türkiye’nin dopingin kara listesinden çıkması ve kökünün kazınması için büyük emekler veren Gençlik ve Spor eski Bakanı, Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, mücadelesine dünyadaki en üst doping kurumu olan WADA’da (Uluslar arası anti doping ajansı) devam ediyor.

Dopingle savaşa devam

Avrupa Konseyi Sekreteryası tarafından 2018-2019 dönemi için Kurucular Kurulu üyeliğine tekrar aday gösterilen ve ikinci kez bu göreve getirilen Kılıç, WADA zirvesi için 14-16 Kasım tarihleri arasında Güney Kore’nin Başkent’i Seul’deydi.

Dopingin bir suç olduğu kadar “Emek hırsızlığı” olduğunun altını çizen Kılıç, “Bizim de duruşumuzu aynen devam ettirip bir adım geri atmamamız gerekiyor. Ben WADA bünyesi altında mücadelemi sürdüreceğim. Yeni Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’ın da önemli bir duruşu var. Sayın Bak, benim spor bakanlığım dönemimde mecliste kurulan doping araştırma komisyonu başkanlığını yapmıştı. Bu da bizim önemli bir şans. Bu bir bayrak yarışı ve mücadeleyi topyekün sürdürüyoruz” dedi.

Seul’deki toplantıda ana gündem maddesinin Rusya olduğunu kaydeden Akif Kılıç, “Malum, Ruslar doping konusunda büyük sıkıntılar yaşamıştı. Üzerindeki şüpheleri tam olarak cevaplanamadığına kanaat getirildi. Rus Doping ajansı Rusada’nın lisansı hala askıda. Rusya dopingle mücadele konusunda emek harcıyor, desteklemek gerek” ifadesini kullandı. Mayıs ayında Montreal’de yapılacak zirveye katılacağını da kaydeden Kılıç “Biz de uluslarası spor camiasında çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ