MENÜ

Barcelona Lassa-Maccabi Fox Tel Aviv maç sonucu: 89-67

Turkish Airlines EuroLeague'de Barcelona Lassa, son yıllarda sahasında büyük üstünlük kurduğu Maccabi Tel Aviv'i yine iç sahada farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı.

Barcelona Lassa-Maccabi Fox Tel Aviv maç sonucu: 89-67

Turkish Airlines EuroLeague'in İspanya temsilcilerinden Barcelona Lassa, son yıllarda iç sahada büyük üstünlük sağladığı İsrail ekibi Maccabi Fox Tel Aviv'i oldukça rahat bir maç sonunda 89-67 mağlup etti.

Karşılaşmaya DiBartolomeo'nun basketiyle başlayan Maccabi Tel Aviv, burada yakaladığı 0-2'lik üstünlüğün ardından karşılaşmada hiç öne geçemedi.

Kevin Seraphin ve Rakim Sanders ile maça etkili başlayan Barcelona, 6:14 kala 9-2 üstün olan tarafı. Maccabi, Bolden'ın sayılarıyla skoru 9-7'ye getirse de Barcelona, 13-4'lük serisiyle ilk çeyreği 22-11 önde kapattı.

İlk çeyreğin sonunda Moerman ve Claver ile bulduğu üçlüklere ikinci çeyreğin başında Pressey ile devam eden ev sahibi ekip, Koponen'den gelen üçlükle de 5:53 kala 34-15'lik skoru yakaladı. Sanders ve Oriola'dan sayılar bulmaya devam eden Barcelona, son 2 dakikaya 42-18 gibi flaş bir skorla girmeyi başardı. İlk yarı da İspanyol ekibinin 44-24 üstünlüğü ile sona erdi.

Üçüncü çeyreğe de Sanders'ın etkili oyunuyla başlayan Barcelona, ilk 2 dakika geçilirken skoru 51-26 yaptı. Maccabi'de DiBortolomeo'nun sayılarına rağmen ilk 5 dakikalık bölüm 55-34 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle geçildi. Kalan bölümde Barcelona; Sanders ve Koponen ile etkinliğini sürdürerek son çeyreğe 66-44 skor avantajıyla girdi.

Son çeyreğin başında da Koponen ile üst üste isabetler bulan Barcelona, 7:37 kala 73-46 önde olan taraftı. Koponen ve Hanga'nın üçlükleriyle 6:03 kala skor 81-49'a geldi. Kalan bölümde farkın etkisiyle rahat bir oyun sergileyen Barcelona karşısında Maccabi; Norris Cole, DeAndre Kane gibi önemli isimlerinden sayılar bularak farkı biraz da olsun azaltmasına rağmen sahadan 89-67 mağlup ayrıldı.

Barcelona Lassa'da 4/4 üçlük isabetiyle 20 sayı üreten Petteri Koponen en skorer isim olurken 6/9 üçlük atan Rakim Sanders da karşılaşmayı 18 sayıyla tamamladı.

Takım halinde 67 sayı atabilen Maccabi cephesinde ise 13 sayı atan DeAndre Kane ve 10 sayı atan Jonah Bolden çift haneli skorlara çıkabilen isimler oldular.

Haberin Devamı
YORUM YAZ