MENÜ

En ağır görev Denayer'in

Galatasaray’da bu sezon alternatifi olmayan tek bölge olarak gösterilen ön liberoda Fernando’nun cezalı oluşu nedeniyle, Tudor’un arayışları devam ediyor. Hırvat hoca dünkü antrenmanda bu pozisyonda Denayer’i denedi.

En ağır görev Denayer'in

Sezon başından beri liderlik koltuğunda oturan ve son Başakşehir hezimetiyle birlikte zirvedeki yeri tehlikeye giren Galatasaray’da, teknik direktör Igor Tudor yeni bir galibiyet serisi yakalamanın hesaplarını yapıyor. Ligin 13. haftasında yarın Aytemiz Alanyaspor ile Türk Telekom Stadı’nda oynanacak karşılaşmanın planlarını hazırlayan Hırvat hoca, orta sahada kart cezalısı Fernando’nun yerine Jason Denayer’i deniyor. Belçikalı savunmacı, stoper olarak görev yaptığı son maçta, Başakşehir’e karşı kötü bir performans sergilemişti. Defansın göbeğindeki yerini Serdar Aziz’e kaptıracak olan Denayer, Tudor’un yaptığı son değişiklikle orta sahaya geçmeye hazırlanıyor.

Yine Lato’yu denedi

Kadrodaki değişiklik Denayer’in orta sahada oynamasıyla sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Savunmanın solunda Latovlevici’nin kötü performansı sebebiyle Linnes’e şans vermeyi düşünen Tudor, bu kararıdan da vazgeçmek üzere. 39 yaşındaki çalıştırıcı, son taktik idmanda yine Latovlevici’yi sol bekte denedi.

Süper Loto kime çıktı? Süper Loto sonuçları 23 Kasım Perşembe - Süper Loto

Gomis ileride tek

Hücum hattında da Eren Derdiyok kulübeye dönüyor. Gomis, Aytemiz Alanya karşısında tek forvet oynayacak. Kanatlarda ise tıpkı sezon başında olduğu gibi Tolga Ciğerci ile Rodrigues’in görev yapması bekleniyor. Selçuk İnan’ın ise fiziksel durumunu yeterli bulmayan Tudor, orta sahanın merkezinde 8 numara olarak yine Ndiaye’ye şans tanıyacak.

Her yerin adamı Denayer!

Jason Denayer, bir önceki sezon Galatasaray forması giyerken de takımdaki her bölgede görev yapmıştı. Stoper olarak kiralanan Belçikalı oyuncu, sağ bek ve ön liberoda da şans bulmuştu. 22 yaşındaki futbolcu bu sezon da stoperin yanı sıra sol bekte oynadı. Bir anlamda her bölgenin adamı olan Denayer, bu çeşitliliği performans olarak ise henüz sahaya yansıtamadı. Manchester City’den kiralanan genç oyuncu, şu ana kadarki futboluyla hayal kırıklığı yarattı.

Metin Karabaş

MİNİ YORUM

Tudor altından kalkamaz

Denayer bu sezon Galatasaray’ın en zayıf karnı. Stoper performansı bu kadar tartışılırken, ön liberoda Aytemiz Alanya’ya karşı Denayer’i kullanmak büyük risk olur. Fernando kalitesine alışmış bir takımın, pası beceremeyen Denayer seviyesine inmesi oyunun balansını bozar. Galatasaray bir pas takımı, Denayer’in merkezde oynaması tüm top dağıtımını Maicon’un üzerine yıkar, bu da Brezilyalı stoperin atacağı uzun top sayısının yükselmesi anlamına gelir. Tudor direk oyunu son Başakşehir maçında denedi, sonuç hüsran oldu. Alanya, Vagner Love olmamasına rağmen Emre ve Fernandes ile direk oyunu cezalandıracak durumda. Selçuk, Tolga, Ndiaye varken Denayer’i ön liberoda kullanmak varyemezlik hatta küçük çaplı bir çılgınlıktır.

Serkan Akcan


Feghouli’de sona doğru

Haberin Devamı
YORUM YAZ