MENÜ

10 Kasım Okullar tatil mi? 10 Kasım resmi tatil mi?

10 Kasım okullar tatil mi? 10 Kasım resmi tatil mi? Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. ölüm yıl dönümü bu yıl Cuma gününe denk gelecek. Bütün yurtta saatler 9.05'i gösterdiğinde anma törenleri düzenlenecek ve sirenler çalacak.

10 Kasım Okullar tatil mi? 10 Kasım resmi tatil mi?

Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi tatil günleri arasında 10 Kasım yer almıyor. Bu nedenle okulların yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları da açık. Ancak 2017- 10-16 Kasım tarihleri arasından Atatürk haftası sebebiyle çeşitli etkinler düzenlenecek. Bununla birlikte günümüze kadar 10 Kasım tarihi hiçbir zaman tatil olmamıştır. Çünkü bu önemli günde Mustafa Kemal Atatürk için şiirler okunuyor ve okullarda etkinlikler düzenleniyor.

10 Kasım'da okullar tatil mi?


Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de 10 Kasım resmi tatil olarak kabul edilmemektedir. Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de saat 09.05'te hayata gözlerini yummuştur. 09:05'te yapılacak anma sonrası öğrenciler derslerine dönecektir...

10 Kasım'da neler yapılır?

10 Kasım'da Atatürk'ün ebedi istihgaratı Anıtkabir ziyaret edilir ve burada Atatürk'ü anma programları düzenlenir. Öte yandan başkent Ankara'da devlet erkanı, kuvvet komutanları ve siyasi parti liderlerinin katılımıyla resmi tören düzenlenmektedir. Anıtkabir'deki törende ise saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın ardından mozoleye çelenk bırakılır.

Türkiye genelinde Atatürk'ün ölüm yıldönümü sebebiyle yas tutulur ve Atatürk'ün ölüm saati 09:05'te sirenler çalınır ve 1 dakikalık saygı duruşu yapılır. Saat 09:05'te trafikteki arabalar durur ve yaklaşık 5 dakika boyunca korna çalınır.

10 Kasım günü, yurtta bayraklar yarıya indirilir. Aynı zamanda okullarda da saat 09:05'teki saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı'nda bayraklar yarıya indirilir.

Atatürk haftası nedir?

10 Kasım gününü kapsayan Atatürk Haftası ise Atatürk'ün yurt genelinde anıldığı, ilke ve devrimlerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda konuşmalarının kendi sesinden yayımlandığı, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği; 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelen haftaya denir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ