MENÜ

Trabzonspor Divan Kurulunda ortalık karıştı!

Dün gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısı oldukça hareketli geçti. Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, yönetimi seçime davet ederken, Eski Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da toplantıya katılmayan Muharrem Usta’yı sert sözlerle eleştirdi.

Trabzonspor Divan Kurulunda ortalık karıştı!

Trabzonspor’un Divan Kurulu dün öğle saatlerinde gerçekleştirildi. Kongre havasında geçen toplantıya Bordo- Mavililer’in Başkanı Muharrem Usta katılmazken Divan Kurulu üyeleri, yönetime ‘erken seçim’ çağrısında bulundu. Kulübün üye sayısı 26 bin 325 kişiye yükselirken, toplam borcun da 777 milyon 616 bin 540 TL olduğu açıklandı. İlk sözü alan Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, “Biz mevcut yönetimin seçimli genel kurula gitmesini tavsiye ediyoruz. Bu konuda takdir onların. Biz ‘Niye gitmiyorsunuz?’ diyerek hesap soramayız ama yarın sıkıntı olduğu zaman hiçbir arkadaşımız ‘Bize kimse bir şey demedi’ de diyemez” ifadelerini kullandı.

Şu an saat kaç? 25 Mart Saatler ileri alındı mı? (Alınacak mı) Yaz saati uygulamasına geçilecek mi 2018?

‘Mahkeme kapılarına düşeriz’

Yönetime sert uyarılarda bulunan Sürmen, “Trabzonspor Yönetim Kurulu 14 kişidir ve bir de başkanımız var. Bu sayıya dikkat edin. Bu sayılara dikkat etmezseniz Allah korusun bu kulüp geçmişte olduğu gibi mahkeme kapılarına düşer. Yönetim görevini yapamaz, sayısal rakam aşağı düşer, Denetleme Kurulu’ndan böyle bir rapor gelirse yönetimin, Divan Başkanlık Kurulu olarak 52B maddesini kullanacağımızdan haberi olsun” dedi.

'Avrupa'ya taşıdık'

Kritik toplantıda söz alan eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, mevcut başkan Muharrem Usta’ya sert sözlerle yüklendi. Usta’nın, Trabzonspor’da Başkanlık makamını işgal ettiğini dile getiren Hacıosmanoğlu, “Biz geldiğimizde kulübün 1 TL bile kullanabilme şansı yoktu. Bunu düzelttik. Daha sonra Avrupa Kupaları’nda Trabzonspor ismini gösterdik. İlk mali genel kurulda da borcu aşağı düşürmüştük. Peki siz ne yaptınız? Mehmet Ekici gibi ligin en değerli oyuncularından birini Fenerbahçe’ye bedava gönderdiniz. Geçen sezonu 6 tamamladınız, şu anda ise 14. sıradasınız” açıklamalarında bulundu.

‘Yalandan sıkılmadınız mı?’

Başkanlık zamanında siyasilerden destek almadığını belirten İbrahim Hacıosmanoğlu, “Bizim yönetimimizde takım ne 5 yedi, ne 6 yedi, ne de 3-0’dan maç verdi. Benim önümde hazır bitmiş stat yoktu. Göğüs reklamını ucuz diye vermedim. Takımın borcunu attırmış olabilirim ama asla sizin dediğiniz rakamlar değil. Yalan konuşmaktan sıkılmadınız mı? Biz borcu 397 milyon TL olarak bıraktık. Görevde kalsaydık bunu yarı yarıya düşürecektik” yorumunu yaptı.

‘Trabzon’u hiç terk etmedik’

Bordo-Mavili yönetimi temsilen toplantıya katılan Asbaşkan Ahmet Çubukçu ise “1982 yılında Trabzonspor’a üye oldum. 15 yılından beri de Trabzonspor divan kurulu üyesiyim. Biz Trabzon’u hiç terk etmedik. Fabrika ayarlarına geri dönmemiz gerektiğine inanıyorum. Buradaki ağabeylerimizin dediklerine de inanılmaz önem veriyorum. Sportif başarı olduğunda burada çok daha eğlenceli toplantılar yapacağız. Trabzonspor’un kötü gününde buraya gelenleri saygı ve sevgiyle önemsiyorum” diye konuştu.

Ergun Ata - Mini yorum

Usta kaybetti!


Bir önceki Divan Genel Kurulu’nda, “Kurulun bütün toplantılarına katılmakla” övündüğü halde bu kez salonda bulunmayan Muharrem Usta, “Günün kaybedeni!” oldu. Zira katılsaydı; Divan Başkanı Ali Sürmen’in, “Güven tazelemek için olağanüstü genel kurul yapın” çağrısına gerekçeleriyle, “Evet ya da hayır” diyebilir, Özkan Sümer’in, “Yönetici dediğin, bilmediğini bilmeli, bilmediğini nasıl öğreneceğini bilmeli, elde ettiği bilgiyi nasıl değerlendireceğini bilmeli” sözünü değerlendirebilir, Hayrettin Hacısalihoğlu’nun, “3 ki∫iyle kulübü yönetirmiş, hastaneni, evini, üniversiteni belki ama Trabzonspor’u yönetemezsin” sözüne yanıt verebilir, İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, “Kendisine sahte bilanço bırakmışız, ben ve yöneticilerim buradayız, dönemin genel müdürü, muhasebe müdürü, denetleme kurulu başkanı buradalar, beraber çalışıyorsunuz, eğer hepimizi sahtekarlıktan savcılığa vermezsen namertsin” sözü üzerine fikir beyan edebilir, Diğer konuşmacıların ağır eleştirilerine tepki gösterebilir, Asbaşkanı Ahmet Çubukçu’yu, bütün bunlar ve genel kurul divanının ısrarlı “Faaliyet Raporu’nu okuyun” daveti karşısında çaresiz, savunmasız bırakmayabilirdi. Gelmedi, kaybetti!

Haberin Devamı
YORUM YAZ