MENÜ

Trabzonspor büyük hayal kırıklığı yaşıyor!

Sezona şampiyonluk parolası ile giren ancak hayal kırıklığı yaratan Bordo- Mavililer, 50. yılında tarih yazmaya devam ediyor. 9 haftada sadece 2 galibiyet alabilen, Aytemiz Alanyaspor’a 3-0’dan 4-3 maç veren, Akhisar’a 6-1 mağlup olan Trabzonspor, alt sıralara demir attı.

Trabzonspor büyük hayal kırıklığı yaşıyor!

Kötü geçen sezonun ardından kadrosunu Burak Yılmaz, Jose Sosa, Juraj Kucka gibi yıldız isimlerle güçlendirerek, lige şampiyonluk parolası ile giren Trabzonspor, tarih yazmaya devam ediyor! Ligin ilk 9 haftalık periyodunda sadece 2 galibiyet alabilen ve sahasında önce Aytemiz Alanyaspor’a 3-0’dan 4-3 maç veren, daha sonra yine taraftarı önünde Akhisarspor’a 6-1 gibi tarihi bir sonuçla mağlup olan Bordo-Mavililer, teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayırmıştı. Hafta içinde teknik direktörlük koltuğuna Rıza Çalımbay’ı oturtan Trabzonspor, adeta yeni umutlarla yeni bir sayfa açtı. Ancak 54 yaşındaki teknik adam da Karadeniz ekibine çare olamadı, Fırtına mağlubiyet serisine devam etti.

Ateş hattının 1 puan üzerinde

Son olarak önceki gün Evkur Yeni Malatyaspor’a 1-0 mağlup olan Fırtına, zirve yarışından uzaklaşmakla kalmadı, ligin alt sıralarına demir attı. Küme düşme hattının 1 puan yukarısında bulunan Trabzonspor’da, taraftarlar da Bordo- Mavili futbolculara ve yönetime büyük tepki gösteriyor. Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası’nda Çorum Belediyespor ile karşılaşacak olan Karadeniz ekibi, önce zayıf rakibini mağlup etmeyi daha sonra hafta sonunda Galatasaray’ı devirerek, çıkış yakalamayı hedefliyor.

En kötü Trabzonspor

Kulüp tarihinin 50. yılını yaşayan Bordo-Mavililer, 43 yıllık Süper Lig geçmişinde ilk 9 haftalar itibariyle en kötü başlangıcını yaptı. İlk olarak 1974-75 sezonunda Süper Lig’de mücadele etmeye başlayan Trabzonspor, 2 puanlık sistemin geçerli olduğu söz konusu sezonun ilk 9 haftasında 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 yenilgi ile 9 puan toplamıştı. Bu sezon ilk 9 haftada 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi alan Karadeniz ekibi, bu periyotta tarihinin en kötü dönemini yaşadı.

'Trabzonspor sizinle rezil oluyor'

Önceki akşam Rıza Çalımbay yönetiminde Yeni Malatyaspor karşısında alınan 1- 0’lık sonucun ardından Trabzon yerel basını, Bordo-Mavililer’e büyük tepki gösterdi. Taka gazetesi “Fırtına’nın ortasında dalgaların insafına terk edilmiş metruk bir tekne misali çaresizliğin girdabına sürükleniyoruz!”, Günebakış gazetesi “Yönetim darmadağın... Çalımbay çaresiz... Futbolcular ruhsuz... 50’nci yılda çöktük. Yazıklar olsun” “Kuzey Ekspres gazetesi “Aynı tas aynı hamam” manşetini atarken, Sonnokta “Trabzonspor sizinle rezil oluyor”, Karadeniz gazetesi ise “İmdaaat yok mu kurtaran?” başlıklarını okuyucularına duyurdu.

Ludovica Pagani sosyal medyayı bu paylaşımıyla salladı!

Haberin Devamı
YORUM YAZ