MENÜ

Fenerbahçe'nin Galatasaray derbisi öncesi önemli notları...

Fenerbahçe, Süper Lig’in 9. haftasında derbi maçta lider Galatasaray’ı deplasmanda yenerek, rakibiyle olan puan farkını azaltmak istiyor. Türk Telekom Stadı’nda oynanacak derbiye sarı-lacivertli takım, 22 puanla namağlup lider Galatasaray’ın 8 puan gerisinde çıkacak. İşte kritik maça dair notlar...

Fenerbahçe'nin Galatasaray derbisi öncesi önemli notları...

Fenerbahçe, Süper Lig’in 9. haftasında derbi maçta lider Galatasaray’ı deplasmanda yenerek, rakibiyle olan puan farkını azaltmak istiyor. Türk Telekom Stadı’nda oynanacak derbiye sarı-lacivertli takım, 22 puanla namağlup lider Galatasaray’ın 8 puan gerisinde çıkacak.

İşte kritik maça dair notlar...

-Fenerbahçe, 755 gündür ligde derbi kaybetmiyor. En son 27 Eylül 2015’te Atatürk Olimpiyat’ta Beşiktaş’a 3-2 mağlup olan Sarı- Lacivertliler, ardından çıktığı 8 derbi maçının 4’ünü kazandı, 4 kez berabere kaldı. Bu maçların 5’inde gol yemedi.

-Kanarya, son 5 lig maçında Galatasaray’a yenilmedi (3 galibiyet, 2 beraberlik). Bu, Kasım 2008-Mart 2011 arasında yakaladığı 6 maçlık (4 galibiyet, 2 beraberlik) seriden bu yana Fenerbahçe’nin rakibi önünde yakaladığı en uzun yenilmezlik serisi.

(ÖZET) Galatasaray-Fenerbahçe maç sonucu: 0-0

-Sarı-Lacivertliler’in ligde 11 maçlık deplasmandaki namağlup serisi, 7. haftada 1-0’lık Akhisarspor yenilgisiyle son bulmuştu. Fenerbahçe, bundan önce 11 karşılaşmanın; 7’sini kazanmış, diğer 4 maçtan da beraberlikle ayrılarak toplam 25 puan kazanmıştı.

-Fenerbahçe, Süper Lig’de toplamda 14 maçtır kalesini gole kapatamıyor. Bu, Sarı-Lacivertli takımın lig tarihindeki en uzun gol yeme serisi.

-Fenerbahçe’nin ligde attığı son 9 golün 7’si yeni transferlerden geldi: Giuliano (3), Janssen (2), Valbuena (2).

-Kanarya, ekim aylarında çıktığı 25 derbinin 10’unda galibiyete uzanırken, 9 kez berabere kaldı ve 6 mücadelede sahadan puansız ayrıldı.

-Sarı-Lacivertliler, 22 Ekim tarihlerinde oynadığı 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

-Fenerbahçe’nin bu sezon attığı tüm goller ceza sahası içinden geldi. Sarı-Lacivertliler ayrıca rakibi Galatasaray ile birlikte ligde ceza sahası içinden en fazla gol atan takım (17).

-17 Mart 2012’deki 2-2’lik maçtan bu yana oynanan 12 derbide de 3’ten fazla gol atılmadı. İki takım arasındaki son 8 maçın 6’sında da 2 ekipten biri gol sevinci yaşayamadı.

-Fenerbahçe’nin 4 büyüklere karşı derbi maçlarında attığı son 11 golün 5’i ve son 3 gol penaltılardan geldi. Sarı- Lacivertliler’in Galatasaray deplasmanında attığı son 6 golün 3’ü ve son 2 gol 90+’da geldi.

-Aatif Chahechouhe, Galatasaray’a karşı 10 lig maçında 4 gol attı.

-Mathieu Valbuena bu sezon ligin en fazla şut pası atan ismi (24). Galatasaraylı Belhanda ise bu alanda ligin en iyi 3. oyuncusu (20).

-Bu maçta bu sezon Süper Lig’de en fazla isabetli orta yapan 2 oyuncu karşı karşıya gelecek: Mathieu Valbuena&Younes Belhanda (19).

Haberin Devamı
YORUM YAZ