MENÜ

(ÖZET) Konyaspor-Salzburg maç sonucu: 0-2

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu’ndaki üçüncü maçında Avusturya temsilcisi Salzburg'u keni sahasında ağırladı. Mücadeleyi Salzburg 2-0'lık skorla kazandı.

(ÖZET) Konyaspor-Salzburg maç sonucu: 0-2

UEFA Avrupa Ligi I Grubu’ndaki üçüncü maçında temsilcimiz Konyaspor, Avusturya ekibi Salzburg ile karşı karşıya geldi. Mücadeleye hızlı başlayan taraf rakip Salzburg oldu ve 5. dakikada Gulbrandsen skoru 1-0 yapan golü kaydetti. Golün ardından temsilcimiz rakip sahada daha fazla gözükmeye başladı ancak baskılı oyun ilk yarıda sonuç vermedi.

2. yarıda iki takım adına da dengeli bir oyun vardı. Konyaspor da Salzburg da karşılıklı gol pozisyonlarına girdi. Yeşil Beyazlı ekibin file bekçisi Serkan Kırıntılı 80. dakikada çok kritik bir hata yaptı ve Dabbur takımını 2-0 'lık üstünlüğe taşıdı.

Mücadelede başka gol olmayınca 2-0 Salzburg'un galibiyeti ile maç sona erdi.

Alınan bu sonuçla Konyaspor 3 puanda kaldı. Salzburg ise 7 puanda kaldı.

Maçtan dakikalar

5'inci dakikada sol kanattan son çizgiye kadar inen Ulmer'in, yerden pasında altıpasa yakın bir bölgede topla buluşan Gulbrandsen'un gelişine şutu filelerle buluştu: 0-1.
13'üncü dakikada Milosevic'in pasında altı pas üzerinde topla buluşan Ömer Ali Şahiner'in sert şutu az farkla üstten auta çıktı.
15'inci dakikada Berisha'nın pası ile ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Dabbur'un şutu az farkla üstten auta çıktı.
23'üncü dakikada Ömer Ali Şahiner'in sağdan ceza sahasına ortasında topu iyi takip eden Friday Eze'nin kafa vuruşu az farkla yandan auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0'lık Salzburg üstünlüğü ile tamamlandı.
46'ncı dakikada Ömer Ali Şahiner'in ceza sahası dışından sağ çaprazdan çektiği şut kaleci Alexander Walke'de kaldı.
60'ıncı dakikada Samassekou'nun ara pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Berisha'nın yerden vuruşu kaleci Serkan Kırıntılı'da kaldı.
68'inci dakikada Wolf'un pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Munas Dabbur'un şutu şutu kaleci Serkan Kırıntılı'da kaldı.
80'inci dakikada Ferhat Öztorun'un geri pasını kaleci Serkan Kırıntılı uzaklaştırmakta geç kalınca araya giren Minamino topa hakim oldu. Minamino'nun çıkardığı topla buluşan bomboş pozisyondaki Dabbur'un düzgün vuruşu filelerle buluştu: 0-2.

11'ler

Konyaspor:
Serkan, Skubic, Ali Turan, Filipovic, Ferhat, Jonsson, Mehdi, Ömer Ali, Milosevic, Fofana, Patrick Eze

Salzburg: Walke, Lainer, Miranda, Caleta-Car, Ulmer, Wolf, Samassekou, Haidara, Berisha, Guldbrandsen, Dabbur

Maçtan notlar

UEFA Avrupa Ligi I Grubu’nda Avusturya temsilcisi Salzburg’u konuk eden Atiker Konyaspor’da teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, Süper Lig’de son oynanan Galatasaray maçının ilk 11’ine göre bir değişiklik yaptı.

Akçay, ligde oynanan Galatasaray maçında ilk 11’de forma giyen futbolculardan Musa Araz’ın yerine Ferhat Öztorun’u sahaya sürdü. Tribünlerin büyük bölümü dolarken, Salzburg taraftarına ayrılan bölümde ise yaklaşık 50 Avusturyalı futbolseverin yer aldığı gözlendi. Basın mensupları da maça yoğun ilgi gösterirken, 17’si yabancı olmak üzere toplam 105 medya çalışanı karşılaşmaya akredite oldu.

Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı’nın oyuncuları da karşılaşmayı Konyaspor Kulübünün yöneticileriyle locadan izledi. Öte yandan Atiker Konyaspor-Galatasaray karşılaşması öncesinde bir grup taraftarın saldırısına uğrayan üniversite öğrencisi Hakan Karaoğlu, maçı Galatasaray formasıyla tribünden takip etti.

Geniş güvenlik önlemi alındı

Konya Emniyet Müdürlüğü, maçın oynanacağı stat ve çevresinde güvenlik tedbirlerini artırdı. Stada gelen futbolseverler, detaylı üst aramasından geçirildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ