MENÜ

Hoffenheim-Başakşehir maç sonucu: 3-1

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu üçüncü maçında Almanya’nın Hoffenheim takımına konuk oldu. İlk yarısı 0-0 sona eren maçta ikinci yarı Alman ekibinin üstünlüğüne karşı koyamayan Başakşehir sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Hoffenheim-Başakşehir maç sonucu: 3-1

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu üçüncü maçında Alman ekibi Hoffenheim ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi. İkinci yarıya çok etkili başlayan Hoffenheim sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Alman ekibine galibiyeti getiren goller Hübner, Amiri ve Schulz'dan geldi. Temsilcimizin tek golü Napoleoni'den geldi.

Bu skorla Hoffenheim ilk galibiyetini aldı ve 3 puanla 3. sıraya yerleşti. Henüz galibiyeti bulunmayan temsilcimiz Başakşehir ise 1 puanla 4. sırada yer aldı.

Hoffenheim ilk yarıda oldukça etkili. Mert Günok ilk yarının yıldızı oldu.

Durgun geçen ilk yarıda gol olmadı ve golsüz eşitlikle sona erdi.

Mücadelenin 2. yarısı başladı.

53. dakikada Kerem Demirbay'ın kullandığı kornerde Benjamin Hübner kafa vuruşunu yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

59. dakikada sol kanattan yapılan ortaya topun gelişine isabetli bir vuruş yapan Amiri, farkı 2'ye çıkardı.

76. dakikada Başakşehir'in savunmada yaptığı hatalardan sonra topla buluşan ​ sert vuruşuyla, takımını 3-0 öne geçirdi.

88. dakikada Kerim'in şutu az farkla dışarı çıktı.

90+3. dakikada Napoleoni skoru belirleyen golü kaydetti.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Hoffenheim sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Hoffenheim-Başakşehir maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Rhein-Neckar Arena’da TSİ 22.05’te başlayan karşılaşmayı Rusya Futbol Federasyonundan hakem Aleksei Eskov yönetiyor. Maç, Tivibu Spor 2’den naklen yayınlanıyor.

UEFA Avrupa Ligi ilk maçında sahasında Ludogorets ile golsüz berabere kalan, ikinci maçında da Braga’ya deplasmanda 2-1 kaybeden Medipol Başakşehir, Hoffenheim’ı mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini almak istiyor. Ludogorets ve Braga’ya 2-1’lik sonuçlarla mağlup olan Hoffenheim ise ilk iki maçı sonunda puan alamadı.

11'ler

Hoffenheim:
Baumann, Hübner, Vogt, Posch, Kaderabek, Geiger, Kerem Demirbay, Schulz, Amiri, Uth, Wagner

Başakşehir: Mert, Caiçara, Attamah, Epureanu, Clichy, İrfan Can, Gökhan İnler, Tunay, Kerim Frei, Mevlüt, Mehmet Batdal.

Maçtan notlar

Önemli isimler İstanbul’da bırakıldı

Medipol Başakşehir’de takımın 4 önemli ismi Almanya’ya getirilmedi. Sakatlıkları bulunan kaptan Emre Belözoğlu ve Manuel Da Costa ile teknik direktör Abdullah Avcı’nın tercihiyle Adebayor ve Mossoro kadroya alınmadı.

Turuncu-lacivertli ekipte uzun süredir sakatlıkları süren Chedjou ve Egemen Korkmaz da kadroda yer almadı.

Mert Günok ilk resmi maçında

Medipol Başakşehir’in sezon başında Bursaspor’dan kadrosuna kattığı kaleci Mert Günok, turuncu-lacivertli takım ile ilk resmi maçına Hoffenheim karşısında çıktı. Abdullah Avcı, Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde bugüne kadar hiç süre vermediği Mert’i, Almanya deplasmanında ilk 11’de milli kaleci Volkan Babacan’ın yerine sahaya sürdü.

Hoffenheim’da 5 değişiklik

Alman ekibinde teknik direktör Julian Nagelsmann, UEFA Avrupa Ligi’nde Ludogorets’e deplasmanda mağlup oldukları maçın kadrosunda 5 değişikliğe gitti. Alman teknik adam, Nordtveit, Rupp, Polanski, Zuber ve Kramaric’in yerine Hübner, Amiri, Geiger, Kerem Demirbay ve Wagner’e ilk 11’de şans verdi.

Kerem Demirbay, Medipol Başakehir’e karşı sahada

Almanya A Milli Takımı’nı seçen Türk asıllı futbolcu Kerem Demirbay, Hoffenheim formasıyla Medipol Başakşehir’e karşı ilk 11’de oynadı. Orta sahada görev alan 24 yaşındaki futbolcu, bu sezon 11. maçına turuncu-lacivertli ekip karşısında çıktı.

Türk taraftarlardan Medipol Başakşehir’e destek

Hoffenheim ile Medipol Başakşehir arasında oynanan maça taraftarların ilgisi büyük oldu. 30 bin 150 bin seyirci kapasiteli Rhein-Neckar Arena’da, Türk taraftarlar da kendilerine ayrılan yerin dışında, Hoffenheim taraftarlarının arasında da yer alarak Medipol Başakşehir’e destek verdi.


Haberin Devamı
YORUM YAZ