MENÜ

Eray Balcı'nın Diyarbakır at yarış tahminleri

Diyarbakır at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Diyarbakır at yarış tahminleri

18 Ekim Çarşamba Diyarbakır at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

ZORLU PROGRAMDA CAZİP BANKO!

1.AYAK: Çok kötü iki çim pist deneyiminin ardından yeniden bütün başarılarını elde ettiği pist olan kaba kum piste dönen MAJESTİC BRIDE Rumet ve Olcayın Kızı arkasında elde ettiği üçüncülük sonrası ilk kez start alacağı Diyarbakır pistini yadırgamaması halinde en şanslı isim olur. Elazığ’da umduğunu bulamayan ancak bu pistte farklılaşan SESİL SULTAN son yarışında ciddi hayal kırıklığı yaratsa da bu rakipler yanında ihmale gelmeyecek olan SANGRIA ve son yarış totosunda sekizinci yazdığına aldanmayın diyeceğim KARA ATEŞ altılı ganyanın başlangıç ayağının eşit şanslı isimleridir. Yarış hayatı süresince 24 kez start aldığı bu pistte 7 birinciliği bulunan SEA HORSE ve yarışın belli tempoların üzerinde koşulması halinde devreye girecek ilk isimlerden biri olmasını beklediğim SARA CANDAL daha sonra değerlendirmeye alacağımız ikili olmalıdır.

2.AYAK: 3 yaşlı Arap tayları için çok uzun bir mesafe olarak adlandırabileceğimiz 1700 mesafeli koşuda, özellikle baba kan hatları itibariyle bu mesafeye en yatkın taylar olduklarına inandığım ÇÖL HABERCİSİ,SAĞIRLI ŞAH ve MASKELİKIZ üçlüsünü rakiplerinden ayırmak istiyorum. Tayların tamamının ilk kez bu mesafede start alacak olmaları sürprizi de beraberinde getirebileceği ihtimalinden yola çıkarak FIRILDAK, MATRAOĞLU ve MÜBAŞİR ilavesiyle daha rahat bir koşu izleyebiliriz.

3.AYAK: Yarış kariyerinde G-3 Anafartalar Koşusu galibiyeti bulunan isimlerden biri olmasına rağmen yaşamış olduğu sorunlar sonrası eski kimliğinden çok uzaklaşınca iki kez el değiştiren ve son atımlık barutunu bu pistlerde kullanması tercihlenen MAKTAYMAN mesafenin de kısa olmasından faydalanarak çıktığı gibi bitirebilir. Son yarışı çok etkili RED WARRIOR bütün birinciliklerini bu pist ve mesafede elde etmiş RACON en ciddi rakipleri olur. Bu ayağın sürprizini; INVINCIBLE KING, GOLDEN FOOT ve TOMS TO TOMS yapar.

4.AYAK: Ayağına çok seri bir kısrak olan ALTUNBİR iç start avantajını değerlendirip start çıkışı alacağı liderliği yarışın bitimine kadar devam ettiren isim olabilir. Uçarlım gibi kalite safkanın anne kardeşi olan UÇARKANAT çok iyi hazırlıklarla gireceği koşunun en şanslı isimlerinden biri olur. Adana’da start aldığı koşuda hem çim pistten hem de sert rakiplerden etkilenen DİŞİBUSEFAL H-14 koşu için olmazsa olmazlarımdır. Birbirlerine denk güçler olarak nitelendirebileceğimiz bu koşu için; KÜÇÜKTEPECİKLİ, LİZGE, SİPAN ve ÖZPERİ geniş planda değerlendirmeye alacağımız taylar olmalıdır.

5.AYAK: Bu pistte start aldığı 1100 ve 1200 mesafeli koşuları çok kolay kazanmayı başaran ÜNLÜ BABA favori olmayı fazlasıyla hak ediyor. Ancak Ankara ve bir yarıl süren Kocaeli serüveni sonrası Elazığ kumunda start aldığı ilk koşudan çok net bir birincilikle ayrılırken Serseri gibi kalite safkanın anne kardeşi olduğunu hatırlatan BALAHATUN’u karşıma almak isteniyorum.

6.AYAK:
Günün en zor ve en denk yarışlarından biri olan altılı ganyanın son ayağında bu mesafe başarılarının yanı sıra kalite olarak da bu rakiplerden çok daha üstün gördüğüm TATLIKOTAN yarış hayatının büyük bölümünde birlikte start aldığı Ferit Yardımcı önderliğinde start alacağı koşuda günün bankosu adayımdır.

9-5-6-2-1-7///5-11-14-6-8-9///7-11-10-3-1-9///1-4-5-6-7-8-11///2-7///9

Haberin Devamı
YORUM YAZ