MENÜ

Tolgahan İmal'ın Ankara yarış tahminleri

Ankara at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın Ankara yarış tahminleri

12 Ekim Perşembe Ankara at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Yine banko ile başlayalım…

1.AYAK: 39 puan ile grubun en düşük handikap puanına sahip olan safkanı GÖZYAŞI TAŞI, son haftalarda ciddi bir form sıçraması gösterdi. Adana’da katıldığı son üç koşusunda bir kez ikinci, bir kez de birinci olurken, aradaki çim startında ise beşinci kaldı. Buradan çıkacak sonuç, safkanın kum pistte çok daha iyi olduğudur. Lehine pist ve mesafeyi bulan safkanın, sıklet avantajını da kullanarak rakiplerine egemenlik kurmasını bekliyorum. Altılı ganyana bugün de banko ile başlamayı öneriyorum.

2.AYAK: Güçlü kan hattı ve idman pistindeki dereceli işlerini bir türlü sahaya aksettiremeyen ERBOĞA, her an çıkışa geçebilir. İlk isim olarak kuponlardaki yerini almalıdır. Çok sayıda yarış görme avantajı bulunan GÜL FIRTINASI, tabela içindeki yarışları hayli tatminkar olan YELDEĞMEZ, gördüğü yarış sonrası açıklarını gidererek daha iyi duruma gelen KRALARSLAN ve şampiyon Özgünhan’ın henüz kendisini gösteremeyen tayı ÖZŞİİR ilk planda rakip olarak gördüğüm taylardır.

3.AYAK: KV-9 Samanpazarı Koşusunda, yarış hayatının başından bu yana yakın takibimde olan ve zaman zaman idman pistinde de gözlemlediğim MORE THAN A GAME, kum pistte ve uzun mesafelerde hemen her ata diş geçirebilecek potansiyelde bir isim. Son startında G1 koşan ve yakın ara üçüncü olurken, son metrelere de kazanır pozisyonda gelerek dikkatleri üzerine çeken safkan, bu kez geçildiği rakiplerinin yokluğunda potoya uzanabilir. Kuvvetle muhtemel koşunun temposunu tayin edecek olan GLOIN, rakiplerinin akınlarına direnerek kazanmak isteyecektir. Bu isteğinde de başarılı olabilir. Sıklet avantajı da bulunan kalite safkan GRAYEMPIRE ise ihmal edilmemesi gereken üçüncü isimdir.

4.AYAK: Uzun mesafeli sınıf yarışların vazgeçilmez atlarından OĞLUM BERAT, sprintini tutturduğunda rakip tanımıyor. Sentetik pistteki son yarışını imkanı olan okurlarımız izlesinler derim. Bariyer dibinden gerçekleştirdiği atakları görülmeye değerdi. Her ne kadar tabela dışı kalsa da benim beğenimi kazanmasını bildi. Bu kez daha iyi olduğu çim pistte şanssızlığını kırabilir. 63 kg ile katıldığı son koşusunda biraz da sprintinde gecikince ikinci kalan BAYBAŞKAN, son yarışında stili dışı koştuğu için varlık gösteremeyen TAMBORA, biraz uzun mesafeye rağmen kalitesiyle ses getirebileceğini düşündüğüm YILDIRIMBEY ve ufak tefek fiziğine rağmen kocaman yüreğiyle sürprizi gerçekleştirebilecek klastaki IMPULSIVE ile rahat bir koşu izlemeyi öneriyorum.

5.AYAK: Aprantisi idaresindeki son yarışlarında tabeladan düşmeyen KARABERK, son dönemin en formda jokeylerinden Deniz Yıldız idaresinde birincilikle tanışabilir. Son kum yarışını önemsemediğim ORTADOĞU, her iki yarışında da göz dolduran UÇANARDA, sezon başından bu yana birçok tabelası bulunan ama bir türlü kazanmayı başaramayan KIZIM ÖZÇELİK, güzel eşkaliyle takibimdeki taylardan birisi olan TURBONUN KIZI ve ilk yarışı sonrası verdiği arayı iyi değerlendiren TEZAYAK ise sırasıyla değerlendirmeye alınmalıdır.

6.AYAK: Maiden bir at olarak katıldığı son yarışını kazanarak şanssızlığını kıran ROCK OF SEA, potoya da istekli girerek bu mücadele için de yeşil ışık yaktı. Aynı koşuda ara sonrası tabelayı tamamlayan ELİPS, usta jokeyi idaresinde sert rakibidir. Ara sonrası gördüğü yarış ile kondisyonunu geliştiren MALERBA, lehine mesafede UHTI PUHTI, etkili sprintiyle EL HAMSE, son yarışlarının izlerini silebileceğini düşündüğüm LOST ON YOU ve İzmir’den iyi durumda gelen BERKİ HATIF ise imkanlar elverdiği takdirde ilave edilmelidir. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 10 ) ( 3.8.5.4.9 ) ( 6.1.9 ) ( 3.1.5.4.6.2 ) ( 3.4.7.8.10.6 ) ( 5.2.3.4.1.6.7 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ