MENÜ

ÖZET Gençlerbirliği-Beşiktaş maç sonucu: 2-1

Süper Lig'İn 8 haftasında Gençlerbirliği, şampiyonluk adaylarından Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Gençlerbirliği'ne galibiyeti getiren golleri Vedat Muric ve Scekic atarken Beşiktaş'ın tek golü penaltıdan cenk'ten geldi. Siyah-Beyazlılar, Şenol Güneş yönetiminde ilk defa arka arkaya üçüncü maçından puan kaybıyla ayrıldı. Babel ikinci yarıda oyuna girdikten 2 dakika sonra kırmızı kart gördü.

ÖZET Gençlerbirliği-Beşiktaş maç sonucu: 2-1






Maçtan dakikalar şöyle;

Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş, Ankara'da Gençlerbirliği ile karşılaşıyor. Mücadele Halis Özkahya'nın düdüğü ile başladı. karşılaşmaya konuk ekip Beşiktaş santra vuruşu ile başlarken karşılaşmadaki ilk isabetli şut ev sahibi Gençlerbirliği'nden geldi. 3. dakikada Zeki Yavru'nun ceza sahası dışından şutu kaleci Fabri'nin üzerine geldi.

13. dakikada Sağ kanattan gelişen atakta yapılan ortada ceza sahası içinde Ahmet İlhan ile Fabri çarpışma yaşadı. İki oyuncunun da tedavisinin ardından maç kaldığı yerden devam etti.

Muric gol perdesini açtı

16. dakikada gelişen Gençlerbirliği atağında karambolde top Ahmet İlhan'ın önünde kaldı. Ahmet'in kaleye şutunda Vedat Muric çizgide dokundu ve Gençlerbirliği 1-0 öne geçti. Kosovalı futbolcu bu sezon Süper Lig'deki ilk golünü Beşiktaş'a atmış oldu.

Lens gole yaklaştı

Golden sonra berbaerlik için yüklenen Beşiktaş'ta sağ kanatta topla buluşan Lens'in şutu, direğin yanından dışarı çıktı.

Karşılaşmada ilk yarım saat geride kalırken Beşiktaş, 1 şut çekebildi ve Gençlerbirliği kalesine isbaetli şut çekemedi. Gençlerbirliği ise 5 şut girişiminde bulundu.

İlk yarı Gençlerbirliği'nin 1-0 üstünülğü ile sona erdi. Ev sahibi ekipte Palitsevich ve Muric 45 dakikada sarı kart gören futbolcular oldu.

Beşiktaş ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Lens ve Negredo oyundan çıkarken Quaresma ve Ryan Babel oyuna girdi.

İkinci yarıda ilk tehlikeli atak Beşiktaş'tan geldi. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Ryan Babel'in ortasında Quaresma'nın volesi auta gitti.

Beşiktaş 10 kişi!

Siyah-Beyazlılar'da Ryan Babel, oyuna girdikten iki dakika Ahmet İlhan'a yapmış olduğu hareket sonrası direk kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Karşılaşmanın 60 dakikası geride kalırken Siyah-Beyazlılar, gol için Gençlerbirliği kalesine yüklense de gol atacak pozsiyona giremedi.

70. dakikada Oğuzhan'ın ser ve yerden şutu savunmaya da çarparak direğin dibinden dışarı çıktı.

Fark 2'ye çıktı!

73. dakikada Tosic'in hatalı pasında Gençlerbirliği kontratağa çıktı. Scekic'in Rantie'ye pasında Pepe araya girse de top Scekic'in önünde kaldı ve skor 2-0 oldu.

77. dakikada Oğuzhan oyundan çıkarken yerine Tolgay girdi.

Çizgiden çıktı!

79. dakikada Quaresma'ın sağ kanattan yaptığı ortaya Hopf kalesinden çıkarak almak istedi ancak başarılı olamadı boşta kalan topa Caner orta-şut karışımı vurdu defans topu çizgiden çıkardı.

Beşiktaş penaltı kazandı

86. dakikada sağ kanatta tpola buluşan Quaresamceza sahası içine girdi ve yerde kaldı. Hakem Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen cenk skoru 2-1'e getirdi.

90. dakikada Gökhan'ın ortaladığı topa Atiba kafayla vurdu, kaleci topu kornere gönderdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, Gençlerbirliği deplasmanından eli boş döndü. Siyah-Beyazlılar Şenol Güneş döneminde ilk defa arka arkaya üçüncü maçında puan kaybı yaşadı.

************************
Süper Lig
’de 8. haftanın açılışını Siyah-Beyazlılar yapıyor... Beşiktaş, Ankara’da Gençlerbirliği karşısına galibiyet için çıkıyor. Son iki maçında Fenerbahçe’ye yenilen, Trabzonspor’la ise berabere kalan Siyah-Beyazlılar, zirveden kopmamak için bugün kazanmak zorunda. Teknik direktör Şenol Güneş ve öğrencileri, hafta içinde Şampiyonlar Ligi’ndeki Monaco karşılaşmasını da düşünerek galibiyetle havaya girmenin planlarını yapıyor. Kartal, lig tarihinde tam 88 kez Gençlerbirliği ile oynarken, bunların 50’sinde galip geldi. Sadece 7 maçı Gençler kazandı. 31 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Son 32 lig maçında ise Beşiktaş’ın tam 30 galibiyeti var.

11'ler

Gençlerbirliği Hopf, Ahmet oğuz, Uğur, Palitsevich, Ahmet İlhan, Scekic, Muric, Ndiaye, Serdar özkan, Khalili, Zeki
Yedekler:Taha, Yıldırım, Milinkovic, Guidileye, Alper, Rantie, Skuletic, Orhan, Jailton, Mehmet Taş

Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Pepe, Tosic, Caner, Atiba, Oğuzhan, Lens, Talisca, Cenk Tosun, Negredo
Yedekler: Tolga, Utku, Mitrovic, Fatih, Adirano, Necip, Tolgay, babel, Quaresma, Mustafa

Maçtan Notlar

Süper Lig’de 8. haftanın açılış maçında Gençlerbirliği’ne konuk olan Beşiktaş’ın teknik direktörü Şenol Güneş, 7. haftada Trabzonspor ile oynanan müsabakanın ilk 11’ine göre 4 değişikliğe gitti.
Teknik direktör Güneş, Trabzonspor mücadelesine ilk 11’de başlayan Necip Uysal, Gary Medel, Tolgay Arslan ve Ryan Babel’e Gençlerbirliği karşılaşmasının başlangıç kadrosunda görev vermedi. Deneyimli teknik adam, bu oyuncuların yerine Gökhan Gönül, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun’u sahaya sürdü.
Ricardo Quaresma, Necip Uysal ve Ryan Babel’i yedek soyunduran Şenol Güneş, Gary Mendel’i ise 21 kişilik maç kadrosuna almadı.

Bakkal’dan da 4 değişiklik

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, 7. haftada deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a 4-1 yenildikleri maçın ilk 11’ine göre 4 değişiklik yaptı.

Kart cezalısı Ahmet Oğuz, bu karşılaşmada formasına kavuşurken, Ahmet İlhan Özek ve Vedat Muric ilk 11’de şansu buldu. Petar Skuletic, Tokelo Rantie yedek kulübesinde otururken Kamal Issah maç kadrosunda yer almadı.

Kırmızı-siyahlılarda, Aytemiz Alanyaspor maçında sakatlanan ve el tarak kemiğinde kırık tespit edilen defans oyuncusu Luccas Claro, 21 kişilik kadroya alınmazken Brezilyalı futbolcunun yerine Ousmane N’Diaye forma giydi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ