MENÜ

Tolgahan İmal'ın Kocaeli at yarış tahminleri

Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın Kocaeli at yarış tahminleri

10 Ekim Salı Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Artan tecrübesiyle ARNAVUT, kumcu pedigrisiyle FALÇATA…

1.AYAK: Hazırlıklarını Bursa’da tamamlayarak gelen ARNAVUT, henüz maden bir at olarak katıldığı son koşusunda nispeten sert rakipleri arasında Şartlı-5 sınıfta mücadele etmişti. Antrenörlüğünü yaptığım Ohetika kazanırken üçüncü olan safkanın düzlükteki ataklarını beğendim. Zaten padokta ve eyerleme mahalinde de en çok dikkatime takılan atlardan birisiydi. O gün için biraz daha önlerde takip edebilseydi ikinci olarak pistten ayrılabilirdi. Artan tecrübe ve kondisyonuyla yarış içinde daha iyi yer tutabilirse ilk birinciliğine ulaşması zor olmaz. Altılı ganyana banko ile başlamayı öneriyorum.

2.AYAK: Yeni sahiplerinde tatminkar yarışlar koşan KASMANBEY, uygun sıkleti ile bir adım öne çıkmakta. Gördüğü yarışlar sonrası toparlanan KOVADA, ahırlar bölgesinde muhteşem eşkaliyle beğendiğim atların başında geliyor. Bugün için koşacağım derse rakiplerini ikincilik mücadelesiyle baş başa bırakabilir. Uzun mesafeli kum yarışlarının nitelikli safkanı KORALAY, önde boş kaldığında ters yarışlara imza atabilen KIZILHAN, eski günlerini aratsa da peşini bırakmadığım ANILBEY ve son metrelerde sert gelebilen KAÇIN GELİYOR ise bir sonraki adımda önereceğim isimlerdir.

3.AYAK:
İlk jenerasyon tayları özellikle kum pistte göz dolduran Mendip’in, biraz stresli taylar vermesine rağmen yarışçı özelliğini yavrularına aktırdığını yakından gözlemliyorum. Bu koşudaki tayı FALÇATA, yarış yaşamına dördüncülükle başlayıp, akabinde katıldığı ikinci startında ise fit durumdaki rakibi Önemli’nin uzak farkla gerisinde ikinci kaldı. Ancak üçüncülükteki rakibine de uzak fark yaparken göz doldurdu. Her geçen gün artan formu ile birincilikle tanışmasını beklediğim tay, günün bir diğer bankosu olarak değerlendirmeye alınabilir.

4.AYAK:
Son dönemde aralıklarla koşabilen CHICAGO, güçlü sprintini tutturması halinde uygun rakiplerine egemenlik kurabilir. İstanbul pistindeki son yarışında beklentilerin altında kalınca kontrolleri yapılan ve herhangi bir sorun bulanamayan ANTONOV, ilk ve sert rakibidir. Ne zaman ne koşacağı belli olmayan HILL HEAD, start çıkışında problem yaşamazsa DARK GUARDIAN, son yarışları ile kalitesi arasında uçurum olan DECOLTE, Kocaeli pistinde etkili koşabilen KÜLÜNK SULTAN ve sürprizde ALFA KIZI ile rahat bir koşu izlemeyi öneriyorum.

5.AYAK
: Grubun deneyimli taylarından ANFIELD, formunu geliştiren ekürisi ile birlikte ilk isim olarak değerlendirmeye alınmalıdır. Çıkış içindeki CAPTAIN STEEL, 56 gündür start almasa da rakiplerinin uygunluğu ile şansı yüksek olan SPEED BUFF, süratli pedigrisiyle LAST CHERKO, katıldığı iki koşusunda tabela içinde gelerek dikkat çeken ÇİKOK DOĞANBEY, dinçlikle iyi koşma ihtimaline karşı YAŞAR BABA, kumcu pedigrisiyle UÇANKUŞ ve sürprizde NERDESİN AŞKIM sıralamasını mümkün olan son isme kadar değerlendirmeye alalım.

6.AYAK: Kısa ara sonrası katıldığı koşusunu kolay kazanarak çok etkili bir performansa imza atan PEKSOYUNOĞLU, daha iyi durumda katılacağı mücadeleyi lehine çevirebilir. Son yarışını çok beğendiğim BİRÜMİT, çıkış arayan SULTANBATUR, güçlü sprintiyle KALAYCIKAYA, sürpriz çıkışlar yapabilen HONG KONG, sezon başındaki performanslarını sergileyemese de DİYARBEYİ, yeniden iyi duruma gelen KURYE ve eski formuna kavuşmaya çalışan KOLAÇAN ise sırasıyla önereceğim rakipleridir. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 8 ) ( 8.9.1.2.3.5 ) ( 2 ) ( 2.1.5.6.7.4.3 ) ( 6.1.8.4.2.5.10.7 ) ( 4.8.3.9.10.6.7.2 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ