MENÜ

Gomis: Timsahı bana bırakın

5 haftada attığı 7 golle krallık yarışında liderliği kimselere kaptırmayan Bafetimbi Gomis, bu kez de Timsah’ı gözüne kestirdi. İzin günlerinde bile antrenman yapan, hafta boyunca gol çalışan Fransız yıldız, Aslan’ı yine sırtlamaya hazır...

Gomis: Timsahı bana bırakın

Bursaspor deplasmanı öncesi Galatasaray’ın en önemli kozu yine Bafetimbi Gomis olacak. 5 haftada attığı 7 golle krallık yarışında zirveye kurulan Fransız yıldız, izin günlerinde bile antrenman yaparken, hafta boyunca ekstra gol çalışmalarına katıldı. Takım arkadaşlarıyla yaptığı sohbetlerde esprili bir şekilde, “Siz topu bana getirin yeter” diyen 32 yaşındaki futbolcu, Aslan’ı Bursa deplasmanında da sırtlamaya hazır. Hocası Tudor da, Gomis’in hırsı, isteği ve çalışma temposundan çok memnun.

Belhanda yakın oynayacak

Ev sahibinin ekstra önlem alma ihtimaline karşın Gomis’i rahatlatmak isteyen Tudor, Belhanda’yı rakip kaleye daha yakın oynatacak. Ayrıca Rodrigues’e de ceza sahasına daha sık girme talimatı veren Hırvat hoca, diğer oyuncuların da skora katkı yapmasını bekliyor. Belhanda’nın daha önde oynamasıyla beraber savunmadan top çıkarma görevini Fernando üstlenecek. Feghouli ise skorun gidişatına göre ikinci yarıda şans bulacak.

İlk 5 haftada hiçbir rakibi boş geçmeyen Gomis, gol attığı takımlar hanesine Bursaspor’u da yazdırmayı planlıyor.

● Bafetimbi Gomis bu sezon Süper Lig’de en fazla gol katkısı yapan oyuncu (yedi gol, iki asist). İlk beş haftanın ardından ligdeki 18 takımın sadece 10’u Bafetimbi Gomis’ten daha fazla gol atmayı başardı.

Bafetimbi Gomis Süper Lig’de atması beklenen gol (2.65 xG) ile attığı gol sayısı (7) arasında en fazla fark olan oyuncu (4.35).

Galatasaray’ın Süper Lig’de attığı son sekiz gol Bafetimbi Gomis (5) ve Tolga Ciğerci’den geldi (3).

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ