MENÜ

Oğuz Kağan Güçtekin: İdolüm Emre Belözoğlu

Henüz U14’deyken; top toplayıcı olarak saha kenarındaydı. Şimdilerde ise Aykut Hoca’dan çok iyi notlar toplayan bir futbolcu. Genç futbolcu Oğuz Kağan Güçtekin'in bilinmeyenleri Fenerbahçe Dergisi'nin bu ayki sayısında...

Oğuz Kağan Güçtekin: İdolüm Emre Belözoğlu

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Oğuz Kaan Güçtekin geleceğin yıldızları arasında gösteriliyor. 19 yaşındaki futbolcu ile geçtiğimiz aylarda 3 yıllık profesyonel sözleşme imzalanmıştı. Genç oyuncu şimdiden Avrupa devlerini peşine taktı. İşte Oğuz Kaan Güçtekin'in bilinmeyenleri...

-İlk kez bir statta seyrettiğin futbol maçı hangisiydi?

İlk kez Fenerbahçe Stadı’nda Gençlerbirliği maçı seyretmiştim. Küçüktüm. İzmir’de oturuyorduk. Babam ve amcamla İzmir’den maç için gelmiştik.

-İlk aldığın forma neydi ve kime imzalattın?

İlk aldığım forma yine aynı gün Stada geldiğimizde Fenerium’dan aldığımız Pierre van Hooijdonk formasıydı. Sonrasında imzalatma fırsatım olmadı. Hooijdonk hatta o maçta gol atmıştı ve maç 1-1 bitmişti.

-Nasıl ve neden futbolcu olmaya karar verdin?

Futbolu oldum olası çok sevdim. Babam da eskiden futbol oynamış ama şartlar gereği futbolcu olamamış. Benim üstümde durdu. 6 yaşında beni İzmirspor futbol okuluna yazdırdı. Oradaki hocalar da babama yetenekli olduğumu söylemişler. Sonrası, benim için de tabii ki büyük zevk oldu. İstanbul’a gelince de, geleceğimi bu yönde oluşturmak için kendimden emin olmaya başladım.

-Ön libero olmadan önce hangi mevkilerde oynadın?

İlk mevkii sağ bekti. Sonra stoper oynadım. Fenerbahçe’ye ilk geldiğimde ise forvet arkasına aldılar. U13’den itibaren de ön libero oynuyorum.

-Fenerbahçe altyapısında yetişmiş genç bir oyuncu olarak; bugün burada olmanla ilgili kimlere teşekkür ediyorsun?

Altyapıda her yaş grubundaki tüm hocalarıma teşekkür ederim. Hasan Kemal Özdemir, Müjdat Yetkiner, Şenol Çorlu, Erhan Şahin, İlhan Şer, Engin Kabaş, Furkan Şükürcü…

-Süper Lig seviyesi doğrultusunda zayıf ve güçlü yanların neler?

Mücadeleci bir oyuncuyum ve onların mücadelelerine de ayak uydururum. Tabii ki daha fazla güçlenmem gerekiyor. Bu da zamanla olacak.

-Türk futbol ortamının olumlu/olumsuz yanları sana göre nelerdir?

Türkiye’de taraftar ve medya baskısı, bence Avrupa’ya kıyasla çok daha fazla. Türkiye’de oynayan ve bu ligi tercih eden futbolcular da, bu baskıları kaldırmak zorunda. Olumlu – olumsuz şeklinde etiketlemek yerine, işin doğasının bu olduğunu kabullenmek gerekiyor diyelim… Genel olarak altyapıya daha fazla önem verilmeli diye düşünüyorum. Fenerbahçe bu konuda istisna çünkü; yurt çapındaki spor okulları ve Altyapı Koordinasyon Merkezimizle sadece futbolda değil, 9 branşta çocuk ve gençleri yetiştiren, eğiten bir spor kulübüdür. Bunun başlıca örneklerinden biri de benim.

-Takımda en çok destek gördüğün futbolcu kimler?

Mehmet Topal, Salih Uçan ve Ozan Tufan.

-Aykut Kocaman; ….. Noktaları doldur lütfen.

Aykut Kocaman; biz gençlerin en büyük şansıdır.

-Fenerbahçe’deki ve kariyerindeki en üst hedefin nedir?

Küçüklüğümden beri en büyük hedefim; Fenerbahçe’de takım kaptanlığı yapmak. Kariyerimdeki en büyük hedefim ise; Premier League’de top koşturmak.

-Hangi takımlarda?

Manchester City veya Everton.

-İdolün var mı?

Tek idolüm var. O da; Emre Belözoğlu.

-Yabancı Lig’de beğendiğin bir mevkidaşın?

Kariyerini sonlandırdı ama Xabi Alonso.

-Hayatının en güzel anı nedir?

Kardeşim Güney’in doğduğu gün! Şimdi 3 yaşında. Ablam da var.

-Hayatında sana rehberlik eden “söz” nedir?

“Profesyonel düşün; amatör ruhla oyna”

-En sevdiğin yolculuk hangisiydi?

A Takım’la Graz seyahatim. Heyecanlıydım.

-Futboldan başka ilgi duyduğun alanlar nelerdir?

Go-Kart.

-En çok kullandığın mobil uygulama ve oyun nelerdir?

Instagram (oguzkagan6). Oyun oynamam.

Haberin Devamı
YORUM YAZ