MENÜ

Fenerbahçe'de aranan kan Giuliano!

Fenerbahçe’nin Josef&Topal’lı orta saha ile yaşadığı üretkenlik sıkıntısı Trabzonspor karşısında da devam etti. Taraftara umut veren tek şey, Giuliano oyuna girdikten sonra takıma verdiği katkı oldu.

Fenerbahçe'de aranan kan Giuliano!

Sarı-Lacivertli taraftarlar için Josef ve Mehmet Topal’dan oluşan orta saha tam anlamıyla bir çile haline geldi. Bu ikilinin hücumda neredeyse hiç varlık gösterememesi, takımın üretkenliğine de darbe vuruyor. 2 sezondur devam eden bu durum, yeni sezonda da henüz değişmedi.

Bunda Mehmet Ekici’nin sakatlığı ve Giuliano’nun takıma geç katılmasının da etkisi oldu. Son olarak Trabzonspor karşısında Josef ve Mehmet Topal ikilisi 11’de tercih edildi. Topal, 90 dakika sahada kalırken 48 pas denemesinin 13’ünde adresi şaştı. İsabetsiz paslarının tamamı, hücum bölgesindeki arkadaşlarına gönderdiği toplar oldu. Josef ise 47 pas denemesinin 9’unda başarı sağlayamadı.

25 pasın hepsi isabetli

Giuliano oyuna girdikten sonra ise etkisini kısa sürede gösterdi. Brezilyalı oyuncu, ikinci yarının tamamında görev yaptı. Giuliano’nun 25 pasının tamamı doğru adrese gitti. Yıldız futbolcunun oyuna dahil olmasının ardından Fenerbahçe’nin hücumdaki etkinliği de arttı. Sarı- Lacivertliler daha fazla pozisyon buldu. Sambacı’nın Trabzonspor karşısındaki görüntüsü, Josef&Topal ikilisinden sıkılan taraftarların önümüzdeki haftalara daha umutlu bakması için yeterli oldu.

MİNİ YORUM (Serkan Akcan)

Giuliano ve Alper’li sistem en mantıklısı

Giuliano, Fenerbahçe’ye hazır geldi. Her an oynayabilecek durumda. Şenol Güneş’i anlayabiliyor insan, yeni transferlerin yeri dolu ve formdalar diye. Ama Fenerbahçe sorunlu bölgelerindeki oyunculara daha fazla tahammül edemediği için Giuliano ve Soldado’yu aldı. O yüzden Mehmet Topal ve Souza ile başlanan ilk yarıda Fenerbahçe bu kadar kısır kaldı. Giuliano’yu iki farklı takımla ve oyun formasyonuyla izledik. Soldado girdikten sonra Giuliano’nun daha konforlu bir oyun alanı yarattığını söyleyebiliriz. Fenerbahçe için çözüm tek ön liberolu ve Alper ile Giuliano’lu orta saha kurgusu bundan sonrası için çok daha mantıklı bir seçenek olacak. Yoksa geçen sene Lens’in ayağına baktığın gibi bu sezon Valbuena’nın yapabileceklerine odaklanırsın.

Haberin Devamı
YORUM YAZ