MENÜ

Altınordu'nun genç Türkleri!

Bir kulüp düşünün, sadece Türk gençlerine güveniyor, yabancı oyuncu istemiyor. Ne olursa olsun "Ben kendi kaynaklarımla büyüyeceğim. Kendi kendime yeterim" diyor. Ve bu müthiş projenin ürünleri yavaş yavaş Türk futbol sahnesine çıkmaya başlıyor. Tabii ki Altınordu'dan bahsediyoruz. Şu anda futbol hayatlarına Avrupa'da devam eden Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü'nün yetiştiği Altınordu'dan.

Altınordu'nun genç Türkleri!

Röportaj: Hakan Ateşler

Şimdi ise yeni Cengiz'ler, Çağlar'lar geliyor. Sayıca fazlalar. Kamptan turnuvaya, turnuvadan Milli Takım'a koşuyorlar.

Son olarak Hollanda'da düzenlenen, Avrupa'nın en prestijli genç oyuncu turnuvalarından De Kleuver Kupası'nda üçüncü oldular. Şampiyon Feyenoord'u mağlup ettiler. Finali averajla kaçırdılar.

Evet bu futbolcuların hepsi Türk genci. Hepsi Ege'nin Milli Takım'a kısa süre içerisinde hediye edeceği karakterli küçük dev adamlar.

İşte her biri ayrı ayrı ayrı değerlere sahip bu gençlerin 3 tanesiyle Hollanda'da bu müthiş turnuvada tanışma, konuşma ve bu müthiş hikayeyei dinleme fırsatı bulduk.

Altınordunun genç Türkleri


Takım yöneticileri ve gazeteciler Hollanda'daki turnuvayı yakından takip ettiler

Atakan Gündüz (stoper ve kaptan), Mustafa Kaya ve Atalay Yıldırım bize Altınordu'daki hayatlarını ve hedeflerini anlattılar.

Üçüyle de konuşurken fotoğraf çekimine sıra gelince 2001 doğumlu Mustafa, "Abi dur! Üzerimdeki yağmurlukta arma yok. Hemen bir tane arma olanını bulayım, öyle geleyim" dedi ve fotoğraf böyle çekildi.

Bu küçük gibi görünen detay bile aslında bu çocukların ne kadar disiplinli, yaptıkları işe ne kadar saygılı olduklarının en büyük kanıtıydı.

"Avrupa, Avrupa, Avrupa..."

Hemen sordum "Hedefiniz ne?" diye, anında cevap geldi üçünden, aynı anda: Avrupa!

"Üç büyükler?" diye zorladım: Yok abi, Milli Takım ve Avrupa...

Altınordunun genç Türkleri


Hedefler bile belli...

Daha sonra bireysel sorulara geçtik. Mustafa Kaya, orta sahada ve forvet arkasında oynayabilen, müthiş bir yeteneğe sahip Milli Takım oyuncusu... Ama... "Önce takım oyunu. Hepimiz ayrı yeteneklere sahibiz. Yine de ne yapmamız gerektiğini hocalarımız bize çok iyi anlatıyor." diyor.

Sol ayağıyla mermi gibi şutlar çıkaran Atalay Yıldırım, "Abi ben sol kanatım. Yerimi bilirim ama şartlar müsait olursa da şutumu çekerim" şeklinde konuşuyor.

Stoper olmasına rağmen yeri geldiğinde hücuma destek olan ve içeriye adeta el bombası gibi ortalar gönderen kaptan Atakan Gündüz de benzer konuşuyor: Önce takım oyunu, sonra da iyi birey olmak. Bize öğretilen bu!

17 yaşındaki çocuklarda bu olgunluk, bu bilinç... Teknik direktör Hasan Fırat'ın bir maçta itiraz eden oyuncularına yaptığı uyarı da birçok şeyi açıklıyor aslında: Altınordu oyuncusu itirazdan kart göremeyecek!

Altınordunun genç Türkleri



Haberin Devamı
YORUM YAZ