MENÜ

Mahmut Bozteke: Spor beni hayata bağladı

Şanlıurfa’da 11 yaşında tarlada çalışırken iki kolunu fıstık ilaçlama makinesine kaptıran Mahmut Bozteke, tekvandoyla tekrar hayata bağlandı.

Mahmut Bozteke: Spor beni hayata bağladı

Şanlıurfalı paralimpik milli tekvandocu Mahmut Bozteke, tekvandonun kendisini hayata bağladığını belirtti.

Mahmut Bozteke’nin hayatı, fıstık tarlasında yaşanan talihsiz olayla değişti. 20 yaşındaki Mahmut, 2008’de iki kolunu fıstık ilaçlama makinesine kaptırdı.

Kopan kolları için bir dizi operasyon geçiren Mahmut, tedavi sürecinde doktorunun tavsiyesi üzerine tekvando sporuyla tanıştı.

Tedavi sürecinin ardından 2013 yılında başladığı tekvandoyla hayata tutunan Mahmut, sergilediği başarılı performansla bir yıl içinde Türkiye Şampiyonası’nda dereceye girdi.

Paralimpik tekvandocu Mahmut Bozteke, AA muhabirini yaptığı açıklamada, talihsiz kazanın ardından tekvandoyla yeniden yaşama sevincini kazandığını söyledi.

Tekvandonun hayatına kattıklarıyla ilgili milli sporcu, "Kendi başıma yeniden bir şeyler yapabildiğimi gördüm. Hayatta başkasına bağlı olmadan da başarılı olabileceğimi öğrendim." dedi.

Mahmut, spora başladıktan sonra yeni arkadaşlar edindiğine dikkati çekerek, "Müsabakalar için şehir dışına çıktık. Eve kapalı olmaktan kurtuldum, sosyalleştim." ifadelerini kullandı.

Engelli insanlara tavsiyelerde bulunan milli tekvandocu, şöyle devam etti:

"Spor beni hayata bağladı. İnsan başarılı oldukça daha çok istiyor. Dolayısıyla herkesin spor yapmasını istiyorum. Eve kapanmasınlar. Onlar da sporla başkalarına bağlı olmadan yaşamlarını sürdürebileceklerini öğrenirler, hayatı anlarlar."

Hedef 2020 Tokyo

Türkiye şampiyonalarında 2014’te üçüncü, 2015 ve 2016’da birinci olduğunu dile getiren Mahmut, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’na katılmayı hedeflediğini vurguladı.

Tekvando branşının paralimpik oyunlarında ilk kez yer alacağına işaret eden Mahmut, şunları kaydetti:

"Avrupa Şampiyonası üçüncülüğüm var. Dünya Şampiyonası’nda derece yapıp, olimpiyatlara katılım yolunda puan toplamayı hedefliyorum. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’na katılarak, bu ilki yaşamayı çok istiyorum. Tokyo’da da derece elde etmeyi amaçlıyorum."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ